Σκουριές 5/4: Oι κουκουλοφόροι της Eldorado (βίντεο, φωτογραφίες)


CB2v_0iUEAAHa1W

Θαυμάστε στα βίντεο και τις φωτογραφίες του iosifsk από χθες, 5 Απριλίου, αυτά που δεν θα δείτε στα δελτία των οκτώ:

“Εργαζόμενους” των μεταλλείων, κουκουλ0φόρους και μη, να πετάνε πέτρες προς τους κατοίκους, πίσω από τα ΜΑΤ και με την προστασία τους και να χειρονομούν χυδαία. Κουκουλοφόρους “εργαζόμενους”, με πέτρες και καδρόνια, να ανεβοκατεβαίνουν ανενόχλητοι  στους λόφους γύρω από το Χοντρό Δέντρο και να πετάνε πέτρες μπροστά στα μάτια της αστυνομίας.

Ήταν ολοφάνερο, πριν ακόμα ξεκινήσει η χθεσινή μέρα της ντροπής, ποιος επεδίωκε τη σύγκρουση στις Σκουριές. Απέναντι στην πορεία ενάντια στην καταστροφή του βουνού που είχε οργανωθεί από τις Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων και ανακοινωθεί με αφίσα από πολύ καιρό πριν, ανακοινώθηκε μόλις την παραμονή μια αντισυγκέντρωση από τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός. Για τρίτη συνεχή φορά! Την ίδια μέρα και στον ίδιο τόπο. Μια συνταγή σύγκρουσης που μπορούσε να αποφευχθεί αν η αστυνομία απαγόρευε την αντισυγκέντρωση, όπως όφειλε να κάνει αφού είναι γνωστό το κλίμα στην περιοχή.

Αντίθετα, όταν νωρίς το πρωί πήγαν στο Χοντρό Δέντρο οι πρώτοι κάτοικοι, η αστυνομία έκλεισε τη διασταύρωση στα Πλανά αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση άλλων κατοίκων από την Ιερισσό και τα άλλα χωριά που αντιτίθενται στα σχέδια της εταιρείας. Ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είπε σε όσους είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο Χοντρό Δέντρο: «Φύγετε, εάν έρθουν οι μεταλλωρύχοι, δεν μπορώ να σας προστατεύσω. Για ό,τι γίνει δεν έχω ευθύνη. Δεν θα βάλω κανέναν αστυνομικό μπροστά».

Ακόμα και τότε μπορούσε να αποφευχθεί η σύγκρουση αν, απλά, έκλειναν και την πρόσβαση των μεταλλωρύχων από το Παλαιοχώρι. Δεν το έκαναν και τους άφησαν να φτάσουν στο Χοντρό Δέντρο ανεμπόδιστοι.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που δείχνει πως ξεκίνησαν όλα στις Σκουριες νωρις το πρωί της Κυριακής: ειναι η στιγμή της πρωτης επίθεσης εναντιων των μελών τουτου κινήματος. Θαυμάστε τον στρατηγικό σχεδιασμό ΜΑΤ-εταιρειας, που τους άφησαν να αναπτυχθούν ανενόχλητοι στους δυο λόφους γύρω από το Χοντρό Δέντρο.

Και το επόμενο είναι ακόμα καλύτερο… Σκηνές αγαστής συνεργασίας μεταξύ επίσημης αστυνομίας και παρακράτους που έχουμε δεί σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις, τώρα και στο βουνό μας. Μια ευγενική προσφορά της Eldorado Gold…

 

CB2QsYwW8AAUU5k

CB5N4uhWMAAxaY2

koukouloforos

11057523_1575984539322412_366114240003752829_n

10632876_1576112022642997_5376055330385209150_n

11136730_1576112412642958_1485420822358921289_n

Και ένα απολαυστικό  σκηνοθετημένο στιγμιότυπο τραυματία μεταλλωρύχου που μιλάει στην κάμερα…

CB3GlF5VIAAcb4W

Μετά τα χθεσινά αίσχη, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής ζήτησε να αντικατασταθούν ο αστ. διευθυντής Χαλκιδικής και ο επικεφαλής αξιωματικός της χθεσινής επιχείρησης. ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ΓΡΗΓΟΡΑ αυτά που υποσχέθηκε:

Η εταιρεία είναι παράνομη απ’την κορφή ως τα νύχια και το ΥΠΑΠΕΝ έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ!


8 απαντήσεις στο “Σκουριές 5/4: Oι κουκουλοφόροι της Eldorado (βίντεο, φωτογραφίες)”

  1. Σκηνές αγαστής συνεργασίας μεταξύ επίσημης αστυνομίας και παρακράτους που έχουμε δεί σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις, τώρα και στο βουνό μας. Μια ευγενική προσφορά της Eldorado Gold…

  2. Και λίγα κάνανε. Μόλις πάει κάποιος να κάνει δουλειά να τον διώξουμε. Όλο το σάπιο δημόσιο του ΠΑΣΟΚ στο σύριζα. Ουστ αφήστε τον κόσμο να δουλέψει. Το περιβάλλον σας πείραξε? Η Λαρκο δεεεν ρυπαίνει????

  3. Είναι ή δεν είναι συνταγματικό δικαίωμα του καθενός να προασπίζεται τη δουλειά του; Οι εργάτες των μεταλλείων ξέρουν καλά οτι χωρίς αγώνες θα μείνουν άνεργοι, γι αυτό και παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις. Η προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα τους, οτι δήθεν είναι παρακράτος της εταιρίας δεν θα περάσει. Είναι παλιό σταλινικό κόλπο η συκοφάντηση κάθε κινήματος που δεν βολεύει. Οι μεταλλωρύχοι όμως δεν αστειεύονται και σύντομα θα έχουμε Κερατέα νούμερο 2 έτσι πως πάνε τα πράματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.