Δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα χθεσινά αίσχη στις Σκουριές


– Πάνος Σκουρλέτης, Υπουργός Εργασίας, στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο:

Σκουρλέτης-319x3001428306806«Όταν ήδη έχει προαναγγελθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, καθόλα δικαιολογημένη, από μόνη της μια αντισυγκέντρωση από τους εργαζόμενους της εταιρείας δημιουργεί μια ένταση. Επομένως ο ρόλος της αστυνομίας θα ήταν να αποκλιμακωθεί ή ένταση. Δεν ξέρω τι εντολές είχαν, αλλά κάτι δεν πήγε καλά. Μάλλον, πολλά δεν πήγαν καλά. Άρα, η αστυνομία δεν πέτυχε το στόχο της.

Το δίλημμα το έχεις σε πολλές περιπτώσεις, μεταξύ των θέσεων εργασίας και τι σημαίνει η λειτουργία της El Dorado για το περιβάλλον και όλη την ανάπτυξη της περιοχής. Γιατί η λειτουργία της εταιρείας αντιστρατεύεται όλη την οικονομία της περιοχής. Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καταλήξει στο να είμαστε αρνητικοί να συνεχίσει τη λειτουργία της η εταιρεία, να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη εξόρυξη και με αυτή τη δέσμευση οφείλουμε να προχωρήσουμε».

– Θανάσης Πετράκος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega:

«Η αστυνομία αυθαιρέτησε στις Σκουριές εναντίον των διαδηλωτών. Πρέπει να γίνει έρευνα και να αναζητηθούν οι ευθύνες, όσον αφορά αυτούς που έδωσαν την εντολή”.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος που ήταν παρών δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, καθώς είναι διοικητικό θέμα και άρα αφορά αποκλειστικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

– Tάσος Κορωνάκης, Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” στον ΣΚΑΪ:

“Αν δούμε όλα τα βίντεο που κυκλοφορούν θα δούμε εργαζόμενους να πετούν πέτρες στους κατοίκους. Νομίζω ότι υπάρχουν ευθύνες στην αστυνομία. Αυτή ήταν μια συγκέντρωση των κατοίκων όπου οι εργαζόμενοι κάλεσαν αντισυγκέντρωση. Σε τέτοιες περιπτώσεις το λιγότερο που κάνει η αστυνομία είναι να μην επιτρέψει την επαφή μεταξύ των δυο ομάδων… Για εμάς ο αγώνας των Σκουριών είναι ένα σύμβολο”.

Η συνέχεια στο βίντεο.


3 απαντήσεις στο “Δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα χθεσινά αίσχη στις Σκουριές”

  1. Χαίρω πολύ! Και? Εσείς, στη πράξη, τι κάνετε γι αυτό? Ποιά ειναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης για το χθεσινό φιάσκο? Ο Τσίπρας τι λέει για όλα αυτά? Ο Πανούσης που ειναι οέο? Οι εργασίες συνεχίζονται? Παράνομα? Η αστυνομία κάνει κουμάντο? Ναι! Αρχίστε τις πράξεις και αφήστε την συμπόνοια για άλλους. Όπως σας βγάλαμε, έτσι θα σας ρίξουμε. Αρκετά!

  2. Σκουρλέυης: “ο ρόλος της αστυνομίας θα ήταν να αποκλιμακωθεί ή ένταση. Δεν ξέρω τι εντολές είχαν, αλλά κάτι δεν πήγε καλά. Μάλλον, πολλά δεν πήγαν καλά…”

    Καλέ όλα μια χαρά πήγαν σύμφωνα με το γνωστό και δοκιμασμένο “επιχειρησιακό πρόγραμμα” που εφάρμοζε έως πριν 2 μήνες η αστυνομία τα ΜΑΤ κ.λπ.
    Σα να ‘χαμε Υπ. Δημοσιάς ΄Τάξεως τον Δένδια…
    Όλα σύμφωνα με το “επιχειρησιακό πρόγραμμα”… :)

    Αν τώρα πάλι οι νεοκλεγέντες ηγέτες μας θέλουν να εκτονώσουν λίγο την “κατάσταση” ας στείλουν [για τα μάτια του κόσμου] κανέναν υψιλόβαθμο γαλονά στο σπιτάκι του με πρόωρη απόταξη από το σώμα…

    Όπως είχε γίνει και με τον Μπόμπο στην ΚΕRΑΤΕΑ…
    Remember ΚΕΡΑΤΕΑ συντρόφια????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.