Το ThePressProject παρουσιάζει… #skouries


Το ThePressProject την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι οργανώνει στην Αθήνα την παρουσίαση της έρευνας του Κέντρου για τον έλεγχο των πολυεθνικών SOMO σχετικά με τη φοροαποφυγή της Eldorado Gold. Και αυτό δεν είναι καν η είδηση…

Τα αποδεικτικά στοιχεία που θα παρουσιάσουν οι ερευνητές και οι καλεσμένοι ομιλητές στο αμφιθέατρο του 984 εκτείνονται πέραν των πλαισίων της έρευνας για την περίπτωση της Eldorado και αγγίζουν το συνολικότερο τεράστιο θέμα της συστηματικής και νόμιμης φοροαποφυγής εντός της Ε.Ε.

Την ίδια ώρα που τα μέλη της Τρόικας απαιτούν από την Ελλάδα όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας και η κυβέρνηση παρουσιάζει λίστες με μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής η ίδια η ΕΕ όχι απλά επιτρέπει αλλά ουσιαστικά προωθεί ένα περίπλοκο σύστημα φοροτεχνικών διευκολύνσεων που δίνει την δυνατότητα σε μεγάλες πολυεθνικές να αποφεύγουν φόρους πολλών εκατομμυρίων μεταφέροντας τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους μέσω ολλανδικών θυρίδων.

Το TPP είναι ένα από τα τρία μέσα που επέλεξε η SOMO για την παρουσίαση αυτής της έρευνας και η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στην Αθήνα. Τα άλλα δύο είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ολλανδίας NRC HANDESBLAD και του Καναδά GLOBE & MAIL.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οργανώνεται μια δημοσιογραφική παρουσίαση στην οποία δεν συμμετέχουν ακαδημαϊκοί αλλά ερευντηές, δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές και αν το θελήσουν και τα ενδιαφερόμενα μέρη, η κυβέρνηση και η εταιρία. Έχουν κληθεί να παρευρεθούν και οι δύο.

Στο event είναι προσκεκλημένοι όχι μόνο οι δημοσιογράφοι αλλά και οι πολίτες, τα ενεργά μέλη της κοινωνίας των πολιτών και των κοινωνικών δικτύων και όλοι όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τα συγκλονιστικά στοιχεία και εφόσον το επιθυμούν να παρέμβουν με ερωτήσεις.

Οι δημοσιογράφοι θα λάβουν πληροφοριακό υλικό και τα πλήρη στοιχεία της έρευνας.

 

Το ThePressProject παρουσιάζει


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.