Κράτος εν κράτει η Eldorado Gold ολοκληρώνει το εργοστάσιο… (ηχητικό)


Εγκαθίσταται την Πέμπτη το πρωΐ ο εργολάβος στην Χαλκιδική, για το τελικό στάδιο των εργασιών στο εργοστάσιο της Εldorado Gold στις Σκουριές με την τοποθέτηση του “κελύφους”, ενώ η κυβέρνηση συζητάει ακόμη για την ανάκληση της άδειας δόμησής του, καταγγέλλει στο Κόκκινο ο Τόλης Παπαγεωργίου, μέλος του παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.

“Το κίνημα SOS Χαλκιδική έχει δημοσιεύσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Eldorado Gold υπολογίζει σε 13,8 δισεκατομμύρια καθαρά κέρδη, εισπρακτέα στην Κίνα, ενώ στην Ελλάδα δεν θα μένει ούτε ευρώ”, συμπλήρωσε ο Τόλης Παπαγεωργίου, μέλος του SOS Χαλκιδική και “αρχηγός” του κινήματος των Σκουριών, σύμφωνα με την δικογραφία κατά των κατοίκων.

Διαβάστε επίσης: 

Η Ολλανδία «κάνει πλάτες» στην Eldorado Gold για να φοροδιαφεύγει στην Ελλάδα

Τα πλήρη ευρήματά της έκθεσης θα δοθούν στη δημοσιότητα και θα συζητηθούν την 1η Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα σε εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τη SOMO σε συνεργασία με το ThePressProject και με την υποστήριξη των Ινστιτούτων Νίκος Πουλαντζάς και το ελληνικό Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 1η Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του 984 στην «Τεχνόπολη» στο γκάζι – Πειραιώς 100, Γκάζι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.