Ολόκληρη η έκθεση της SOMO για για το πώς ταξιδεύουν τα κέρδη της Εldorado σε φορολογικούς παραδείσους


Πηγή: somo.nl

pictureΠώς η Καναδική μεταλλευτική εταιρεία Eldorado Gold καταστρέφει το Ελληνικό περιβάλλον και αποφεύγει να πληρώσει φόρους μέσω Ολλανδιών εταιρειών-ταχυδρομικων θυρίδων.

Μια νέα έκθεση της SOMO αποκαλύπτει ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλα΄δας υπονομεύεται από τη μεγάλης κλίμακας φοροαποφυγή την οποία καθιστά δυνατή η Ολλανδία. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα υπομένει αυστηρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ που υποστηρίζονται από την Ολλανδία.Η έκθεση “Ότι Γυαλίζει Δεν Είναι Χρυσός” αποκαλύπτει πώς η Καναδική μεταλλευτική εταιρεία Eldorado Gold χρησιμοποιεί εταιρείες- ταχυδρομικές θυρίδες στην Ολλανδία για να αποφύγει τους φόρους στην Ελλάδα. Αυτό έχει οδηγήσει σε απώλεια φόρων τουλάχιστον € 1.7 εκατομμυρίων τα τελευταία δύο χρόνια. Υπάρχουν επίσης σημαντικοί προβληματισμοί από τις δραστηριότητες της εταιρείας σε σχέση με το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Βίντεο:

Διαβάστε την ιστορία online:

Κατεβάστε ολόκληρη την έκθεση:

Kατεβάστε τα συνοδευτικά έγγραφα:


5 απαντήσεις στο “Ολόκληρη η έκθεση της SOMO για για το πώς ταξιδεύουν τα κέρδη της Εldorado σε φορολογικούς παραδείσους”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.