Σκουριές. Παν. Λαφαζάνης: “Νομιμότητα, Περιβάλλον, Δημόσιο συμφέρον”


Συνάντηση Λαφαζάνη, με μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική

λαφΜε γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, θα εξεταστεί το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, με μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και οι απαραίτητες  αποφάσεις και ότι κάθε βήμα που θα κάνει το υπουργείο προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι στέρεο, τεκμηριωμένο και αποτελεσματικό.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα τόνισαν ότι η επιχείρηση «Ελληνικός Χρυσός» στηριγμένη σε αποφάσεις αδειοδότησης της προηγούμενης κυβέρνησης, των οποίων αμφισβητείται η νομιμότητα, προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στις Σκουριές, σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ.

Επίσης, παρουσίασαν συγκεκριμένα στοιχεία για τις τραγικά αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η συνέχιση των εργασιών και η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων εξόρυξης και επεξεργασίας της «Ελληνικός Χρυσός» τόσο στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, όσο και στις γενικότερες αναπτυξιακές και παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Γιώργος Ζουμπάς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιερισσού, Κώστας Ευθυμίου, Χρήστος Αδαμίδης και Θανάσης Κρομμύδας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Ενέργειας Αποστόλης Αλεξόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη και υπηρεσιακοί παράγοντες.


3 απαντήσεις στο “Σκουριές. Παν. Λαφαζάνης: “Νομιμότητα, Περιβάλλον, Δημόσιο συμφέρον””

  1. Δεν είναι εύκολο για κάποιον μη σχετικό να πάρει θέση σε κάποιες αντιπαραθέσεις “δεν μπορεί ο δικηγόρος να γίνει γιατρός και να χειρουργεί”. Όμως η γνώση χτίζεται σιγά-σιγά και μερικά θέματα (μη τεχνικά) είναι θέμα κοινής λογικής, μη δογματισμού και εντιμότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.