Μια ημιτελής συζήτηση με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη για τις Σκουριές


Η συζήτηση βρίσκεται στο Facebook εδώ. Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι αρμοδιότητες του Αναπληρωτή Υπουργού σε θέματα μεταλλείων είναι εξαιρετικά περιορισμένες (υλοτομία+ επιθεώρηση περιβάλλοντος), ενώ τα ερωτήματα που τέθηκαν άπτονται του συνολικού χειρισμού της υπόθεσης των Σκουριών από το ΥΠΑΠΕΝ. Έπρεπε μάλλον να τεθούν στον κ. Λαφαζάνη…

 

Αυτό είναι οικολογία φίλε Tsironis Yannis.
Να εκρεμούν προσφυγές στο ΣΤΕ και εσύ να δίνεις το ΟΚ για το ξεκοίλιασμα του βουνού! ‪#‎Skouries‬

  • Tsironis Yannis Γιώργο δεν είσαι καλά ενημερωμένος. Μάθε σε παρακαλώ πότε έφτασαν οι προσφυγές στις δασικές υπηρεσίες και με ποιανού υπόδειξη. Μάθε επίσης εάν όταν αποψιλώθηκε το μισό βουνό, είχε γίνει αίτημα ανστολής λόγω εκκρεμοδικίας. Μάθε τέλος εάν έχω δώσει ποτέ άδεια υλοτόμησης. Φοβάμαι ότι αντλείτε πληροφόρηση από τα ίδια ΜΜΕ που απεργάζονται την καταστροφή και επινοούν φανταστικές διαφωνίες στο εσωτερικό του υπουργείου
  • Paschalidis George

    Tsironis Yannis Χαίρομαι για την απάντησή σου αλλά αυτή η “επένδυση” βρωμάει από όλες τις μεριές. Δες μόνον ποιοί είναι μπλεγμένοι και θα καταλάβεις. Πολιτικοί απατεώνες και υπόδικοι μερικοί (Τσοχατζόπουλος-Παχτας-Παπακωνσταντίνου) και ακροδεξιοί φασίστες (Δένδιας-Μπουμπουκος-Σαμαράς) κ.α. Θα περιμέναμε από μια κυβέρνηση αριστεράς, με συνιστώσα την οικολογία, να δράση άμεσα σε ένα τέτοιο Πολιτικό-Οικονομικό και κυρίως Περιβαλλοντικό σκάνδαλο (εκτός αν έχεις διαφορετική άποψη για αυτό). Υπάρχουνε φορείς και άτομα τα οποία θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν σε αυτό και να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες οι οποίες φέρνουν και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα. Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ και η Maria Kadoglou έχουν κάνει ερωτήσεις (σου παραθέτω μία) https://antigoldgr.org/…/sxetika-me-kataggelia-poleodomia/ και έχουν τις απαντήσεις στο πως σταματάει εδώ και τώρα η “επένδυση”. Σχετικά με την άδεια υλοτόμησης του αρχέγονου δάσους των #Skouries , από τη στιγμή που εκκρεμούν ενστάσεις στο ΣΤΕ σαν υπουργός Περιβάλλοντος είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να προστατέψεις αυτό. Υ.Γ Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα θες να μπει το όνομά σου δίπλα στους παραπάνω. Υ.Γ2 Αναμένω μια ειλικρινή απάντηση.

  • Αγαπητέ Tsironis Yannis νομίζω ότι πρέπει να σας έχει γίνει πλέον σαφές ότι η τακτική “εξετάζω όλες τις επιμέρους άδειες”, παρά τις καλές της προθέσεις δεν οδηγεί πουθενά. Γιατί όλες αυτές οι άδειες (εγκρίσεις τεχνικών μελετών κλπ), εκδιδονται κατά το νόμο σε εφαρμογή της ΑΕΠΟ, με την οποία οφείλουν να συμφωνούν κιόλας. Και αν βρεθούν κάποιες παρατυπίες εκεί, εύκολα θα διορθωθούν (και εν τω μεταξύ θα έχει γίνει μεγάλη ζημιά και στην εικόνα του Υπουργείου και στην υπόθεση…)
  • Maria Kadoglou

    Με άλλα λόγια, είναι ανώφελο να προσπαθούμε να σταματήσουμε την υλοτόμηση μόνο ή τη δόμηση μόνο, χωρίς να δούμε τι γίνεται με την ΑΕΠΟ. Γιατί εκεί πάσχει όλη η επένδυση. Έχετε μια οικοδομή χωρίς θεμέλια και εσείς ψάχνετε για παρανομίες στα μπαλκόνια. Και το θεμέλιο της επένδυσης ονομάζεται “μεταλλουργία”. Ο τρόπος να σταματήσει όλη η επένδυση είναι απλός, νομιμότατος και σας τον έχουμε υποδείξει εδώ και ένα μήνα https://antigoldgr.org/blog/2015/02/11/fs-report-ypapen/. Αυτό που είναι βασικό είναι ότι καθόλου δεν πρόκειται να εκτεθεί το υπουργείο και η κυβέρνηση ότι διώχνει ξένους επενδυτές κλπ. Η ακύρωση μιας έγκρισης (της ΑΕΠΟ) που αποδεδειγμένα είναι προϊόν εξαπάτησης της Διοίκησης δεν είναι πολιτική πράξη (για την οποία μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις), είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Διοίκησης για την αποκατάσταση της νομιμότητας και για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

  • Maria Kadoglou

    Αλήθεια, τι απέγινε η τεχνική μελέτη της μεταλλουργίας που έχει καταθέσει η εταιρεία από το Δεκέμβριο του 2014; Θα την κοιτάτε για πολύ ακόμα μέχρι να αποφανθείτε ότι πρόκειται περί απάτης; Έχετε στο Υπουργείο τους ανθρώπους που μπορούν να την αξιολογήσουν. Κάντε το! Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτή η καθυστέρηση, σε συνδυασμό με αυτά που διαβάζουμε στον τύπο http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2253998 δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου και οτι ο κόσμος εδώ που στήριξε αυτή την κυβέρνηση είναι ήδη αγριεμένος..

    Οι επόμενες κινήσεις του ΥΠΑΠΕΝ. By Capital.gr

Μία απάντηση στο “Μια ημιτελής συζήτηση με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη για τις Σκουριές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.