Aνακοίνωση Eldorado Gold για την ανάκληση έγκρισης στις Σκουριές


eldorado-gold-180_131719_H62432_bOλόκληρη η ανακοίνωση εδώ: Eldorado Gold – Greece Update. Μεταφρασμένο απόσπασμα από το euro2day.

Ανοικτό το ενδεχόμενο δικαστικών προσφυγών και ανατροπής του συνολικού επενδυτικού σχεδίου για την Ελλάδα αφήνει ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold. Ο καναδικός όμιλος αντιδρά στις αναστολή δύο αδειών για τη μονάδα που προωθεί στις Σκουριές.

Στην περίπτωση που δεν ανατραπεί «εγκαίρως» η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (ΠΑΠΕΝ) Παναγιώτη Λαφαζάνη, «μπορεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε επανεξέταση των επενδυτικών μας σχεδίων στην Ελλάδα» υποστηρίζει ο Paul Wright, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής Eldorado Gold που διαχειρίζεται τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Η αντίδραση των Καναδών έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση του κ. Λαφαζάνη με την οποία ανακαλούνται για επανέλεγχο δύο άδειες για το υπό κατασκευή εργοστάσιο εμπλουτισμού που κατασκευάζει η εταιρεία στις Σκουριές.

Σε ανακοίνωση του καναδικού ομίλου αναφέρεται πως η απόφαση του υπουργείου «δεν έχει νομική βάση» και πως θα προχωρήσει, αν κριθεί απαραίτητο, «σε κάθε ενέργεια προστασίας των νόμιμων δικαιωμάτων της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών». Η απόφαση του υπουργείου ΠΑΠΕΝ δεν έχει προς το παρόν ουσιαστικό αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα εργασιών στις Σκουριές καθώς πλήθος δραστηριοτήτων προχωρούν κανονικά, αναφέρει η διοίκηση της Eldorado Gold. Υπενθυμίζει, επίσης, πως η αξιοπιστία της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επιβεβαιώθηκε από τρεις διαφορετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ο Paul Wright υποστηρίζει πως «έχουμε 2.000 ανθρώπους που εργάζονται είτε άμεσα στην εταιρεία ή στους συνεργάτες μας στην Ελλάδα και πραγματοποιούν σημαντική συνεισφορά στην οικονομία της χώρας σε μια δύσκολη περίοδο». Κατά τον κ. Wright, «από το 2012 έχουμε επενδύσεις περισσότερα από 450.000.000 δολάρια για την κατασκευή και ανάπτυξη των δύο μεταλλείων στην Ελλάδα – στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα. Όταν τα δύο μεταλλεία ξεκινήσουν την εμπορική δραστηριότητα, η Ελληνικός Χρυσός (σ.σ. η θυγατρική της Eldorado Gold που διαχειρίζεται τα μεταλλεία) θα καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της Ελλάδας».

Ο επικεφαλής του καναδικού ομίλου υποστηρίζει πως «τα κεφάλαια που επενδύθηκαν μέχρι σήμερα κατευθύνθηκαν κυρίως σε Ελληνες συνεργάτες, όπως οι εργαζόμενοι, προμηθευτές προϊόντων και υπηρεσιών, κατασκευαστές και την κυβέρνηση (το Ελληνικό Δημόσιο έχει εισπράξει περισσότερα από 50.000.000 ευρώ σε φόρους ως αποτέλεσμα των επενδύσεών μας από το 2012)». Συνεπώς «τα οφέλη από την επένδυσή μας στην ελληνική οικονομία είναι προφανή σε όλους». Ο κ. Wright υποστηρίζει πως η εταιρεία διατηρεί το στόχο που είχε ανακοινώσει για πρόσθετες επενδύσεις 310.000.000 δολαρίων το 2015 «που θα δημιουργήσουν πρόσθετες θέσεις εργασίας για τους Ελληνες και πρόσθετους φόρους για το ελληνικό δημόσιο».

Σημειώνεται πως μικρό ποσοστό στην Ελληνικός Χρυσός διατηρεί ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ.


Μία απάντηση στο “Aνακοίνωση Eldorado Gold για την ανάκληση έγκρισης στις Σκουριές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.