Ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και Μηχανολογικής Μελέτης του εργοστασίου στις Σκουριές Χαλκιδικής


Ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και Μηχανολογικής Μελέτης του εργοστασίου στις Σκουριές Χαλκιδικής

Με την απόφαση ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.10.1.6/172 214/375/26-2-2015, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανακαλεί την υπ’ αριθμόν 14379/3600/8-10-2014 θεώρηση της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών», προκειμένου να γίνει επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.

Ο επανέλεγχος αυτός κρίθηκε επιβεβλημένος, μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ’ όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Kείμενο της Yπουργικής Aπόφασης


10 απαντήσεις στο “Ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και Μηχανολογικής Μελέτης του εργοστασίου στις Σκουριές Χαλκιδικής”

  1. τόσους μηχανικούς ,δρ κλπ διαθέτει ο Μπομπολας και η εταιρία του και μια αρχιιτεκτονική και μηχανολογική μελέτη του εργοστασίου στις Σκουριές Χαλκιδικής δεν ήταν άξιοι να εκπονήσουν χιχχι

  2. κατά προσωπική και ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το Αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να προχωρήσει και στην Μελέτη και Άμεση Ανάκληση της ΜΠΕ -Σκουριές (6.000 σελ.copy ,φωτοτυπίες )
    Είχα την ευκαιρία και χρόνο , για 80 ώρες να καθίσω και μελετήσω , έχω τεκμηριωμένη άποψη

  3. το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει:

    “Κύκλοι του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφραζαν την έκπληξή τους για την αντίδραση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εργαζομένων στις Σκουριές, αφού η απόφαση του υπουργού Π. Λαφαζάνη με την οποία ανακαλείται προς επανέλεγχο η συγκεκριμένη άδεια δεν θίγει κατά κανένα τρόπο τα συμφέροντά τους. Αντίθετα, η απόφαση του υπουργού ήταν απολύτως επιβεβλημένη προκειμένου να προστατευθεί με τον όσο το δυνατόν ουσιαστικότερο τρόπο το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον, κάτι το οποίο πρώτοι οι εργαζόμενοι προασπίζουν για τη ζωή τους, το μέλλον του τόπου τους και το μέλλον των παιδιών τους.

    Η νέα κυβέρνηση είναι πρώτα απ΄ όλα κυβέρνηση των εργαζομένων και γι΄ αυτό, στο πλαίσιο μιας νέας μεγάλης προσπάθειας για την προοδευτική ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ασκεί τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο απέναντι σε ενδεχόμενες παρεκκλίσεις και αυθαιρεσίες μεγάλων και ιδιαίτερα πολυεθνικών επιχειρηματικών συμφερόντων”

  4. Την τροπολογία πρέπει να πάρουν πίσω. Και τα υπόλοιπα ΟΛΕΣ τις τεχνικές μελέτες. Και την επόμενη φορά να έχουν το θάρρος να βάζουν το όνομά τους. Οι ίδιοι είναι άλλωστε που τα ενέκριναν μετά βαίων και κλάδων. Τώρα ξέχασαν να βάλουν το όνομά τους???

  5. αυτό θα πει αναγνώριση…… » Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι η υπουργική απόφαση επικαλείται την «αίτηση-αναφορά- καταγγελία του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων (antigold) βάσει της οποίας έχουν υποβληθεί ανακριβή στοιχεία σχετικά με το μέγεθος του γηπέδου ιδιοκτησίας του φορέα του έργου, καθώς και την αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα αυτού». http://respentza.blogspot.gr/2015/02/blog-post_638.html

  6. Αναφερόμενος στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε: “Η ανάκληση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη μετά από σοβαρές καταγγελίες που μεσολάβησαν. […] Σκοπός μας είναι με αυτή μας την κίνηση να προασπίσουμε, με τον όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο, δύο μείζονες προτεραιότητες για την κυβέρνησή μας, το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.[…]Γι’ αυτό, για την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι, η προοδευτική παραγωγική ανάπτυξη, το περιβάλλον και το δημόσιο όφελος, βρίσκονται πάνω απ΄ όποια επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο μεγάλα και αν είναι και όσες διασυνδέσεις και αν διαθέτουν. Και αυτό ας το χωνέψουν όλοι μέσα και έξω από τη χώρα.”

  7. […] είναι ότι δεν έχει καμμία σχέση με την προ διμήνου Ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και Μηχανολο… από το νέο Υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη. Έχει […]

  8. […] είναι ότι δεν έχει καμμία σχέση με την προ διμήνου Ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και Μηχανολο… από το νέο Υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη. Έχει όμως […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.