Διευκρίνηση Υπουργού Αναπληρωτή ΠΑΠΕΝ κ. Γιάννη Τσιρώνη σε δημοσιεύματα περί μη αναστολής εξορυκτικής δραστηριότητας στις Σκουριές


img_101714236140311424866162
Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:
«Με αφορμή δημοσιεύματα που με θέλουν να διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές, διευκρινίζουμε ότι το Υπουργείο μέχρι στιγμής έχει προλάβει να εξετάσει μόνο ζητήματα πολεοδομικής φύσης και όχι ουσίας, όσον αφορά την εξορυκτική δραστηριότητα.
Με αυτή την έννοια, φυσικά και δεν έχουμε αυτή τη στιγμή εμπεριστατωμένη θέση για το αν θα σταματήσουν κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες, ούτε όμως διαβεβαιώθηκε ποτέ ότι δεν θα σταματήσουν» .
 

 


7 απαντήσεις στο “Διευκρίνηση Υπουργού Αναπληρωτή ΠΑΠΕΝ κ. Γιάννη Τσιρώνη σε δημοσιεύματα περί μη αναστολής εξορυκτικής δραστηριότητας στις Σκουριές”

  1. αναρωτιέμαι …γιατί τα συνδικάτα του Μαντεμ Λακκου δεν προκρίνουν το 6-ωρο και πλακώνονται με τους κάτοικους που αντιδρούν στην εξόρυξη παίζοντας τον νταβατζή τον ξένων συμφερόντων .
    Τι Συνδικάτα είναι τέλος πάντων ???
    Δεν διδάχτηκαν τίποτα από την ιστορία τον παλιών εργαζομένων που πάλεψαν με επιτυχία για 5 ήμερο ,8 -ωρο http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2015/02/10.html

  2. έλαβα σημερα απο τον Γιαννη Τσιρωνη και δημοσιεύω ” Γιατί δεν έχω τέτοια δικαιοδοσία. Υπάρχουν νόμοι, που έχουν κυρωθεί και εκτελεστεί. Ακόμα και εάν έβγαζα μία τέτοια απόφαση η εταιρία θα προσέφευγε στα δικαστήρια και σε μία εβδομάδα θα ξαναλειτουργούσε και θα πληρώναμε και μερικά εκατομμύρια για τις ενδεχόμενες ζημίες στις μετοχές της”

  3. Το κείμενο της απόφασης είναι διαθέσιμο:
    1) στα ελληνικά: Ιστοσελίδα του ΙΜΔΑ
    http://www.mfhr.gr/archive/jurisprudence/ECSR_IMDAvGreece.pdf
    2) στα αγγλικά: Ιστοσελίδα Συμβουλίου της Ευρώπης
    http://www.coe.int/t/e/human_rights/esc/4_collective_complaints/list_of_collective_complaints/MeritsRC30_en.pdf
    και Ιστοσελίδα ΙΜΔΑ
    http://www.mfhr.gr/archive/jurisprudence/ECSR_MFHRvGreece_english.pdf
    3) στα γαλλικά: Ιστοσελίδα Συμβουλίου της Ευρώπης
    http://www.coe.int/t/f/droits_de_l%27homme/cse/4_r%E9clamations_collectives/liste_des_r%E9clamations/MeritsRC30_fr.pdf
    και Ιστοσελίδα ΙΜΔΑ
    http://www.mfhr.gr/archive/jurisprudence/ECSR_MFHRvGreece_french.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.