WWF: Αναφορά στην ΕΕ για τα νερά της ΒΑ Χαλκιδικής


SXEDIO_DIAXEIRISHS_GR10 (dragged) 2Αναφορά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβιάσεις της νομοθεσίας της ΕΕ για την προστασία των υδάτων από το Σχέδιο Διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών (ΛΑΠ) Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε σήμερα η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς. Η συνημμένη έκθεση παραβιάσεων εστιάζει στην περιοχή της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής.

Δείτε την έκθεση παραβιάσεων εδώ.

Επισημαίνεται ότι το Σχέδιο Διαχείρισης ΕΞΑΙΡΕΙ τα υπόγεια υδατικά υποσυστήματα Σκουριών-Μαύρων Πετρών και  Ολυμπιάδας (χάρτης) από τους στόχους της Οδηγίας-Πλαίσιο για τα νερά (2000/60/ΕΚ), λόγω πτώσης στάθμης εξ’αιτίας της νέας μεταλλευτικής δραστηριότητας. Αυτά τα υδατικά συστήματα από τα οποία σήμερα  υδρεύεται το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Αριστοτέλη δεν αναγνωρίζονται ως “υδατικά συστήματα για την παροχή πόσιμου νερού” και δεν προστατεύονται ως τέτοια.

Σε επόμενη ανάρτηση θα παραθέσουμε αποσπάσματα από αυτή την αναφορά που είναι μια πολύ σημαντική συνεισφορά στον αγώνα για τη σωτηρία της Χαλκιδικής.

Διαβάστε την επιστολή του WWF προς τον Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Karmenu Vella:

Ltr-KarmenuVella_Jan15

,

9 απαντήσεις στο “WWF: Αναφορά στην ΕΕ για τα νερά της ΒΑ Χαλκιδικής”

  1. Εδώ και λίγες μέρες η 4η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Β έχει τεθεί εκτός λειτουργίας (άγνωστο για πόσο διάστημα ακόμη) λόγω έλλειψης λιγνίτη (μειωμένα αποθέματα) από τα ορυχεία του ΛΚΜ.http://sos-deimegalopolis.blogspot.gr/2015/01/blog-post.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.