Δυο δελτία τύπου του κ. Μίχου. Χωρίς σχόλιο


site-bannerΤο Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» δημοσίευσε και μας απέστειλε το παρακάτω ΔΤ:

ΔΤ σχετικά με τον Εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας στο Στρατώνι

Δημοσιεύτηκε πριν από μερικές μέρες σε ιστοχώρο γνωστών συμφερόντων και προθέσεων, ένα βίντεο σε σχέση με την παρουσία του δημάρχου Αριστοτέλη Ιωάννη Μίχου, του αντιδημάρχου κου Ψιλιάγκου και του Δημοτικού Συμβούλου κου Βαλσαμή στον Εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας Πολιούχου του Στρατωνίου στο οποίο με έντεχνο τρόπο γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια παραπληροφόρησης προκειμένου να στηριχθεί μια ψευδή εικόνα ενότητας σε σχέση με τις επιδιώξεις της μεταλλευτικής επιχείρησης στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο βίντεο όπως ξεκάθαρα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος πρόκειται για συρραφή αυτόνομων δηλώσεων εν είδει ρεπορτάζ, των διάφορων παρευρισκόμενων συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου και δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με συνδεδεμένα μεταξύ τους στιγμιότυπα από τις εορταστικές εκδηλώσεις. Πρακτικά δηλαδή ο «δημιουργός» συρράπτει δηλώσεις που ορισμένες από αυτές έγιναν εκτός του επίσημου εορτασμού επιδιώκοντας να οδηγήσει τον θεατή σε αυθαίρετα και ανυπόστατα συμπεράσματά με τελικό στόχο να πλήξει τη δημοτική αρχή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο άλλος πόλος της κατά τα άλλα ταυτόσημης κριτικής του έργου της δημοτικής αρχής όπως εκφράζεται από το antigold.gr έσπευσε να πανηγυρίσει ανακαλύπτοντας περίτρανες αποδείξεις των λοιπών ανακόλουθων και θολών ισχυρισμών του. Τελικά μάλλον όπως πάντα συνέβαινε στην ιστορία όλων των κινηματικών διαδικασιών τα δύο άκρα πάντα συνδέονται άλλοτε με φανερούς άλλοτε με κρυφούς δεσμούς.

Επειδή έγινε προσπάθεια ανάλογου φαινομένου και σε σχέση με την παρουσία του αντιδημάρχου Δ.Ε. Αρναίας κ. Λαζαρίδη σε συνεστίαση εργαζομένων στο Νεοχώρι, εμείς απ’ την πλευρά μας για να κλείσουμε και τώρα και στο μέλλον οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια συνειρμών και ταυτίσεων που αποτελεί απόλυτα αυθαίρετο συμπέρασμα, λοιδορία, παραποίηση της αλήθειας και ταυτόχρονα κατάφορη αδικία απέναντι στα μέλη της Δημοτικής Αρχής που οι αγώνες τους υπεράσπισης του τόπου αλλά και των δικαιωμάτων των πολιτών του Δήμου είναι γνωστοί και διαρκείς επαναλαμβάνουμε ότι το μόνο που καθορίζει τη στάση μας και τώρα και στο μέλλον είναι οι εκφρασμένες θέσεις μας μέσα από το προεκλογικό μας πρόγραμμα αλλά και τη πρόσφατη ιστορική απόφαση του ΔΣ του δήμου Αριστοτέλη αφενός για την αντίθεσή μας στη μετατροπή της περιοχής μας σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες στα νερά, τα δάση, στον αέρα και στην οικονομία της περιοχής όσο και του σεβασμού των εργαζομένων και του αναφαίρετου και δημοκρατικού δικαιώματος όλων των πολιτών στο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής επαγγέλματος και της αξιοπρεπούς εργασίας.

Όταν τα δύο άκρα συναντιούνται δίνοντας τροφή το ένα με την ύπαρξή του στο άλλο.

Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μια σειράς δημοσιευμάτων στο antigold, το γνωστό ιστοχώρο του απανταχού τιμωρού των μεταλλευτικών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, που προσπαθούν να πλήξουν το κύρος της δημοτικής Αρχής του δήμου Αριστοτέλη αλλά και προσωπικά το κύρος του Δημάρχου.

Δημοσιεύματα με θολό περιεχόμενο και γενικεύσεις όπως αυτό που προσπαθεί να κατακεραυνώσει την οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια στο δήμο παρουσιάζοντας την έμμεσα σαν αντίπαλο του αντιμεταλλευτικού κινήματος, στη συνέχεια με απλοϊκά ευφυολογήματα λεκτικές ακροβασίες και επιλεκτική μνήμη επαναφέρει το γνωστό πολυφορεμένο και απαντημένο ακόμα και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, υποτιθέμενο θέμα του νερού στο Νεοχώρι, ξεχνώντας να αναφέρει ότι τα δημοσιεύματα και οι αναφορές των εγγράφων που επικαλείται αφορούν άλλη υποτιθέμενη μελλοντική γεώτρηση και όχι αυτή που σήμερα υδρεύεται το χωριό ούτε επίσης και αυτή που πρόκειται να το υδροδοτήσει στο μέλλον (ραφτάδικα).

Κατόπιν με λεκτικές λαθροχειρίες ονοματίζει τη παράταξη της αντιπολίτευσης σαν «όραμα ανάπτυξης» αντί του ορθού «όραμα πολιτών» και ψαρεύοντας στα θολά νερά της σύγχυσης προσπαθεί να καταδείξει ταύτιση θέσεων και στρατηγικών με την σημερινή αντιπολίτευση που αν μη τι άλλο έμεινε στην ιστορία και στη συνείδηση των πολιτών για τη μονομερή προσήλωση και εξάρτησή της στο όραμα της μεταλλευτικής «ανάπτυξης» εμποδίζοντας και καταπνίγοντας οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια όπως για παράδειγμα τις επεκτάσεις οικισμών. Τέλος ο προαναφερόμενος ιστοχώρος ξεσπαθώνει για τη νομιμότητα επιβολής μεταλλευτικών τελών ταυτιζόμενος εκ νέου απόλυτα με την κατάθεση ένστασης της αντιπολίτευσης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μ.Θ. σε σχέση με τον προϋπολογισμό του δήμου.

Τα ερωτήματα εύλογα και ο στόχος προφανής. Κάποιοι με την υπεύθυνη και στιβαρή στάση της νέας δημοτικής αρχής φαίνεται να χάνουν το ρόλο τους ως «ηγέτες» και «ρυθμιστές» των εξελίξεων στην περιοχή έναν ρόλο που τον επιδιώκουν εδώ και πολλά χρόνια χωρίς καμιά επιτυχία ένα ρόλο που χρειάζεται απέναντί του για να τρέφει και να τρέφεται το άλλο άκρο την πλευρά δηλαδή της σημερινής αντιπολίτευσης. Έναν δίπολο που για να αναπαράγεται πρέπει να φαλκιδεύεται κάθε προσπάθεια για αλλαγή του σημερινού μεταλλευτικού μοντέλου εργασιακής μονομέρειας και προοπτικής προσπαθώντας να παρουσιάσει την έννοια της πραγματικής ανάπτυξης ως κάτι ένοχο και μιαρό για το δήμο.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους τους πολίτες του Δήμου, όλους εμάς που θέλουμε να αλλάξουν τα δεδομένα του τόπου μας, ότι τέτοιου είδους χειρισμοί και συνειδητές ανακρίβειες αναλήθειες και ακροβασίες, δίνουν άλλοθι σε οποίον αντιπαλεύει το αντιμεταλλευτικό κίνημα δημιουργώντας μια συλλήβδην, αίσθηση υπερβολής που τελικά δίνει επιχειρήματα στην άλλη πλευρά και έτσι αντικειμενικά οι αντίθετες πλευρές «ρίχνουν νερό η μια στο μύλο της άλλης»

Με τιμή,

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
[email protected]


6 απαντήσεις στο “Δυο δελτία τύπου του κ. Μίχου. Χωρίς σχόλιο”

  1. ωραία ,αφού η νέα δημοτική αρχή είναι ξεκάθαρη για την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας ,το ίδιο εύλογο θα μου φαινόταν και η αίτηση της για ανάκληση της άδειας γεωτρήσεων σε Τσικάρα Φισώκα και Πιάβιτσα . ε?

    • Kι εμένα μου φαίνεται λογικό να πάει με την Πολεοδομία, της οποίας είναι προϊστάμενος, να σταματήσει τα αίσχη που γίνονται πάνω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.