«Χλιαρή» ανακοίνωση του Δ. Αριστοτέλη για την επίθεση στις Σκουριές


skouries-matΜε μια «χλιαρή» ανακοίνωση, τουλάχιστον όσον αφορά τις δραστηριότητες της εταιρείας χρυσού στη βορειοανατολική Χαλκιδική, ο δήμος Αριστοτέλη καταδικάζει μεν τη χθεσινή επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές, αφήνει ωστόσο ανοιχτό παράθυρο στην εξόρυξη χρυσού. Καθίσταται πλέον σαφές ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μίχος, τηρεί «πολιτική ισορροπιών», αφήνοντας έτσι μετέωρους τους ανθρώπους του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις, οι οποίοι τον στήριξαν να εκλεγεί στη θέση του Χρήστου Πάχτα.

Η «Εφ.Συν.» παραθέτει ολόκληρη την ανακοίνωση που έχει ως εξής:

«Η χρήση χημικών από την πλευρά της αστυνομίας, αποτελεί πλέον τη μόνιμη απάντηση για τον κατευνασμό ενός πλήθους που διαδηλώνει μαζικά για τα πιστεύω του. Για άλλη μια φορά γινόμαστε  μάρτυρες του υπέρμετρου “ζήλου” της Αστυνομίας κατά διαδηλωτών στις Σκουριές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της Δημοτικού Συμβούλου του Συνδυασμού μας “Κίνημα Ανάπτυξης” και Προέδρου του Αριστοτέλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αριστοτέλη, κας Λένας Παναγιωτοπούλου, την ώρα, μάλιστα, που προσπαθούσε να έρθει σε επικοινωνία με τις αστυνομικές δυνάμεις για την εκτόνωση της κατάστασης.

Δηλώνουμε την έντονη καταδίκη μας σε τέτοιου είδους πρακτικές επαναλαμβάνοντας ξανά την εκφρασμένη θέση του ΔΣ του Δήμου Αριστοτέλη, ότι  είμαστε αντίθετοι στην μετατροπή του συνόλου της  περιοχής μας  σε μία απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης, η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες στα νερά, στα δάση, στον αέρα, στον άνθρωπο και στην οικονομία της περιοχής».


Μία απάντηση στο “«Χλιαρή» ανακοίνωση του Δ. Αριστοτέλη για την επίθεση στις Σκουριές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.