Αποχαιρετισμός Σαμαρά με ξύλο στις Σκουριές


skouries-matΣυντάκτης:Ντίνα Δασκαλοπούλου / ΕΦ.ΣΥΝ.

Για άλλη μια φορά ο Κάκκαβος εξαφανίστηκε μέσα σ’ ένα σύννεφο από δακρυγόνα το μεσημέρι της Κυριακής. Με άγριο ξύλο και μάχες σώμα με σώμα με τους κατοίκους οι κρανοφόροι της κυβέρνησης απάντησαν στην ειρηνική πορεία των κατοίκων, αγνοώντας ακόμα και την παρουσία δύο βουλευτών (Κατερίνα Ιγγλέζη και Αφροδίτη Σταμπουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και δικηγόρων, τα ΜΑΤ χτύπησαν άγρια τους πολίτες, στέλνοντας μια γυναίκα – και μάλιστα εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο, τη Λένα Παναγιωτοπούλου- στο νοσοκομείο.

«Προσπάθησα να μιλήσω με τον επικεφαλής της διμοιρίας επειδή είχαν αποκλείσει τους διαδηλωτές, τότε άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να με σπρώχνουν με τις ασπίδες. Με πετούσαν ο ένας στον άλλο, σαν μπαλάκι του τένις, σε απόσταση 5 μέτρων και μετά με έριξαν κάτω από ένα ανάχωμα». Η κ. Παναγιωτοπούλου καταγγέλλει ότι τα ΜΑΤ δεν υπάκουαν σε εντολές των ανωτέρων τους να σταματήσουν, ενώ η Κατερίνα Ιγγλέζη κατήγγειλε στην Αυγή πως «δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΜΑΤ αυθαιρετούν, ενώ τελευταία παρατηρείται συχνά η τάση αστυνομικών που δεν υπακούν στις εντολές των ανωτέρων τους και δρουν αυτόνομα».

Η μηχανοκίνητη πορεία προς το βουνό ξεκίνησε στη μια το μεσημέρι. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν στην πύλη του εργοταξίου και να αναρτήσουν πανό. Στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν και την πλαϊνή πύλη, τα ΜΑΤ απάντησαν με βροχή από χημικά. Λίγο αργότερα τους περικύκλωσαν κι άρχισε ο ξυλοδαρμός. Είναι χαρακτηριστικό της αγριότητας με την οποία αντιμετωπίζει αυτή η κυβέρνηση το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη ότι τα ΜΑΤ δεν άφησαν καμία οδό διαφυγής στους πολίτες: αν μια τέτοια πρακτική είναι επικίνδυνη μέσα σε μια μεγάλη πόλη, στο βουνό είναι εγκληματική, αφού ο εγκλωβισμός μπορεί να αποβεί. μοιραίος Παρόλα αυτά, οι διαδηλωτές άντεξαν και η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

Προφανώς, η ευχή που απηύθυναν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής στο κάλεσμά τους για την πορεία αποδείχθηκε προφητική: «Από τις Σκουριές, σας ευχόμαστε Ευτυχές το νέον έτος και καλή λεφτεριά».


Μία απάντηση στο “Αποχαιρετισμός Σαμαρά με ξύλο στις Σκουριές”

  1. Η μόνη “ανάπτυξη” στην οποία συμμετέχει η Ελλάδα του Σα(χλα)μαρα @Βενιζελου είναι στην αύξηση των πωλήσεων επάνδρωσης των σωμάτων καταστολής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.