“Το διακύβευμα των εκλογών είναι Η ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ της επένδυσης χρυσού” (βίντεο)


[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=l8ZnDwpNqAo#t=11]

Eυχαριστούμε την “Πρωτοβουλία Πωλητών Αριστοτέλη” που ανέσυρε ένα βίντεο από τις 29 Απριλίου 2014, με δηλώσεις του προεδρου του “Παρατηρητηρίου” σχετικά με τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αριστοτέλη.  Το θέμα της συνέντευξης στο SUPER TV ήταν οι διώξεις των αγωνιστών κατά των μεταλλείων, αλλά επειδή βρισκόμασταν μόλις 20 μέρες πριν από τις εκλογές, η ερώτηση ήταν αναπόφευκτη: “Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών;”

Ακούστε το απόσπασμα για να διαπιστώσετε ότι εμείς δεν έχουμε μεταβάλει ούτε κατά κεραία τις απόψεις μας. Ότι λέγαμε πριν τις εκλογές, ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο λέμε και τώρα:

  • Επιθυμητή η συμφιλίωση, αλλά ΧΩΡΙΣ την καταστροφική “επένδυση”!
  • Το διακύβευμα των εκλογών, για εμάς, είναι “Η ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ της επένδυσης χρυσού και η συμφιλίωση των κατοίκων”.
  • Διαχωρίζουμε τη θέση μας μας ως προς την “παραδοσιακή” δραστηριότητα. Οι προσπάθειές μας δεν είναι για να κλείσει το υφιστάμενο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών. Αυτό όμως θα κλείσει νομοτελειακά, επειδή το Επενδυτικό Σχέδιο είναι ΕΝΙΑΙΟ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ. Τα γράψαμε και αναλυτικά εδώ: Τι νόημα έχει σήμερα το ναι στην παραδοσιακή υφιστάμενη μεταλλευτική δραστηριότητα;
  • Επειδή η περιοχή μας είναι μεταλλευτική, δεν επιτρέπεται καμμία άλλη επένδυση πλην της μεταλλείας.
  • “Εμείς δεν θέλουμε εργοστάσιο χρυσού, δεν θέλουμε επέκταση της δραστηριότητας και θέλουμε συμφιλίωση όλων των κατοίκων”. Συμφιλίωση ΔΕΝ είναι η εγκατάλειψη του αγώνα, δεν είναι η αποδοχή της καταστροφής, δεν είναι η αθλιότητα που είδαμε στο βίντεο από τη γιορτή της Αγ. Βαρβάρας.

Μετά από όλα αυτά, το συμπέρασμα του δημοσιογράφου ήταν “Οι εκλογές δηλαδή θα είναι σα μια δημοσκόπηση, αν οι κάτοικοι θέλουν ή δεν θέλουν την επένδυση, σας ρωτάω ευθέως”. “Σαφέστατα ναι…”. Αυτή ήταν ανέκαθεν η θέση μας που ήταν εντελώς διάφορη από την άποψη του τωρινού Δημάρχου ότι “οι εκλογές ήταν δημοψήφισμα υπέρ της ενότητας”. Την ίδια θέση διατυπώσαμε και αμέσως μετά τις εκλογές: Γιατί οι Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Αριστοτέλη ΗΤΑΝ Δημοψήφισμα για την «επένδυση χρυσού».

Τι δεν καταλαβαίνει ο Πωλητής;


2 απαντήσεις στο ““Το διακύβευμα των εκλογών είναι Η ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ της επένδυσης χρυσού” (βίντεο)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.