Αρχική Ενημέρωση “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΚΑΡΑ”

“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΚΑΡΑ”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Aπό vasilinos

σελ-68-web

Χάρτης της “Εuropean Goldfields”

Στις 4-12-2014 η δημοτική αρχή εκπροσωπούμενη από τον δήμαρχο κ. Μίχο,  τον αντιδήμαρχο Ιερισσού κ. Ψιλιάγκο και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λ.Βαλσαμή, συνεόρτασε στο Στρατώνι μαζί με τον πρόεδρο της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» κ. Δ. Κούτρα, τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, υπαλλήλους της, τον κ. Πάχτα κ.λ.π., την μνήμη της αγίας Βαρβάρας. Δήλωσαν μαζί ότι το σύνθημά τους είναι: «Ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε» (βλ. προγενέστερη ανάρτησή μας με τίτλο: «Μια δημόσια “συγγνώμη”…ανήμερα της αγίας Βαρβάρας».

Το πρωί της επόμενης ημέρας από τη σημαντική αυτή ενοποιό δήλωση, χωματουργικά μηχανήματα ανέβηκαν στην περιοχή Τσικάρα του Δ.Δ. της Μεγάλης Παναγίας στη θέση «Τσαλίχ» (αφού προηγουμένως η εταιρεία εφοδιάστηκε από το Δασαρχείο με άδεια επέμβασης στη συγκεκριμένη περιοχή) και προέβησαν σε εργασίες, ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος και η υποδομή για την εγκατάσταση του γεωτρύπανου που θα προβεί στην έρευνα περιχαράκωσης του κοιτάσματος του μεταλλείου της Τσικάρα.

Καθάρισαν τον χώρο και έσκαψαν μια χωμάτινη δεξαμενή (διαστάσεων 3μ. μήκος x3μ.πλ.x3μ.βάθος), που χρησιμεύει για την τροφοδοσία του γεωτρύπανου με νερό και τοποθέτησαν κόκκινη απαγορευτική κορδέλα. Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό για να έχετε ιδίαν άποψη.

1-web

2-web

3-web

Επισημαίνουμε ότι η εταιρεία είχε λάβει άδεια έγκρισης επέμβασης από το ΥΠΕΚΑ της Δ/νσης Φυσικού Πλούτου στις 8-11-2011. Την εν λόγω έγκριση σας την παραθέτουμε κάτωθι προς πίστωση της αληθείας.ypek1-web

 

ypek2 web

Όλα τα έτη που Δήμαρχος ήταν ο υπέρμαχος της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας, κ. Χ. Πάχτας, η εταιρεία δεν προέβη σε δραστηριοποίηση στην Τσικάρα. Αυτό το έκανε την επομένη της αγίας Βαρβάρας, όπου εταιρεία και δημοτική αρχή δήλωσαν ότι «ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε». Για μία ακόμα φορά ζητάμε συγγνώμη που κάνουμε κακό στην «ενότητα» του κινήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.