Δήμος Αριστοτέλη: Παρακολουθήστε τη συνεδρίαση της 20ης Νοεμβρίου και θα καταλάβετε…


arxiki-web2-1

Χθες Κυριακή 30 Νοεμβρίου και σήμερα Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στις 5:00 μμ, η “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ TV” μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση τη δημοτική συνεδρίαση της 20ης Νοεμβρίου με θέμα το Επενδυτικό Σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο Δήμο Αριστοτέλη. Η “Αριστοτέλης TV” εκπέμπει ψηφιακά στην Ιερισσό, Ουρανούπολη, Νέα Ρόδα, Αμμουλιανή, Στάγειρα & Στρατονίκη στο κανάλι 49. Στη δημοτική ενότητα Αρναίας εκπέμπει όπως και πριν αναλογικά.

Παρακολουθήστε την και θα καταλάβετε γιατί μιλάμε για “εξαπάτηση” του κινήματος κατά των μεταλλείων χρυσού. Ελπίζουμε ότι θα ανεβεί και ολόκληρη η συνεδρίαση στο διαδίκτυο γιατί ήταν πραγματικά “ιστορική”. Ορισμένες επισημάνσεις:

  • Λάβετε υπ’οψιν ότι αυτή η συνεδρίαση έγινε για να συζητηθεί η αίτηση των 311 δημοτών που έθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα: να λάβει απόφαση για να σταματήσει την παράνομη υλοποίηση του ΕΝΙΑΙΟΥ Επενδυτικού Σχεδίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που δεν έχει εγκριθεί από την Πολιτεία όπως ο νόμος 3220/2004 ορίζει. Τελικά η συζήτηση της αίτησης ορίστηκε αφού είχε παρέλθει η προθεσμία που θέτει ο νόμος και μάλιστα ως δεύτερο θέμα, μετά από ένα ουσιαστικά ταυτόσημο θέμα που εκ των υστέρων καταλάβαμε για ποιο λόγο μπήκε…

συζητηση ΔΣ

  • Μην παρασυρθείτε από τις εξαιρετικές ομιλίες των τεσσάρων καθηγητών Πανεπιστημίου που για μια ακόμα φορά έκαναν τόσα χιλιόμετρα για να έρθουν και να ενημερώσουν για τις τραγικές συνέπειες αυτής της “επένδυσης”. Τους ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά που βρίσκονται πάντα, ως άνθρωποι και ως επιστήμονες, στο πλευρό του κινήματος της Χαλκιδικής. Αναρωτηθείτε όμως γιατί έπρεπε να κληθούν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και να περάσουν πέντε (5) ολόκληρες ώρες πριν τεθεί προς συζήτηση το “κυρίως θέμα”, η αίτηση των δημοτών…
  • Ακούστε με προσοχή την εισήγηση του Δημάρχου/οικονομολόγου κ.Μίχου στο βίντεο που παραθέτουμε. Θυμηθείτε ότι ο κύριος που “σχεδιάζει την ανάπτυξη” και “ανοίγει το διάλογο” είναι Δήμαρχος ενός τόπου που ήδη “τον παίρνει ο διάολος”. Δήμαρχος μιας περιοχής όπου ήδη υλοποιείται γοργά μια τερατώδης “επένδυση” που ήδη την μετατρέπει σε ζώνη βαριάς βιομηχανίας και για την οποία οι κάτοικοι ουδέποτε ρωτήθηκαν….

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=qPeeKNqmlcw]

  • Παρακολουθήστε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζουμπά να διαβάζει την προσυμφωνημένη απόφαση (επί του πρώτου θέματος). Θα αναρωτηθείτε, όπως κι εμείς, τι σχέση έχει αυτό το κείμενο που ομόφωνα υιοθετήθηκε με τη Διακήρυξη Αρχών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΕΔΩ) που προεκλογικά είχαν υπογράψει ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Πρόεδρος και οι περισσότεροι από τους συμβούλους… Σύμφωνα με τη διακήρυξη, μεταξύ των αρχών με τις οποίες ως κίνημα διεκδικήσαμε το Δήμο Αριστοτέλη ήταν:
    α) «Να αποτρέψουμε την εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλείας και μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού στις Σκουριές και τις άλλες θέσεις της περιοχής (Στρατώνι, Ολυμπιάδα, Στρατονίκη, Μαύρες Πέτρες)».
    β
    ) «Να πετύχουμε τον αποχαρακτηρισμό (όλης) της ΒΑ Χαλκιδικής ως “μεταλλευτικής” και τη σταδιακή της αποκατάσταση».

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=KPJwDLYxb6k]

  • Δείτε την απαράδεκτη επίθεση  προς τον ενεργό πολίτη – παπά που τους υπενθύμισε για ποιο λόγο τους εξέλεξαν οι πολίτες:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=8fsTRghASUQ]

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι η πλειοψηφία  των συμβούλων της παράταξης Μίχου επιθυμούσαν μια κρυστάλλινη απόφαση, πιστή στους στόχους του κινήματος από το οποίο προέρχονται και το οποίο τους εξέλεξε. Γνωρίζουμε ότι έγιναν θυελλώδεις εσωτερικές συνεδριάσεις μέχρι να γίνει τελικά αποδεκτό, την τελευταία στιγμή, το συγκεκριμένο κείμενο που ήθελε να επιβάλει ο Δήμαρχος. Η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού  για χάρη της ενότητας της παράταξης.

Δυστυχώς, είναι το αποτέλεσμα που μετράει και όχι οι προθέσεις. Έτσι όπως έχει διατυπωθεί, η απόφαση αυτή αποβαίνει σε βάρος του κινήματος και ΥΠΕΡ της εταιρείας.


Μία απάντηση στο “Δήμος Αριστοτέλη: Παρακολουθήστε τη συνεδρίαση της 20ης Νοεμβρίου και θα καταλάβετε…”

  1. Ένα δημοτικό συμβούλιο χαμηλότερο των περιστάσεων! Καλό για καμίια συναυλία λόγω αρμοδιότητας ορειοθέτησης χώρου διεξαγωγής & για οικονομία κλίμακος στα όρια της ευεργεσίας μεγάλων έργων. Με ορίζοντα 5ετιας όπως έγραψα και στο twitter το 2019 ας μαζευτούμε για μια νέα μεγάλη συναυλία οχι τώρα για “κίνημα Ανάπτυξης” αλλά για “Κίνημα Διατήρησης” !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.