Στον Πάχτα δεν άρεσε η απόφαση…


B11XmnjIUAEcNm-Τον πειθαρχικό έλεγχο της προέδρου του πρωτοδικείου Περαιά Σοφίας Φαρασοπούλου που εξέδωσε την 3765/2014 απόφαση που τον χαρακτηρίζει “διαπλεκόμενο” ζητάει με μηνυτήρια αναφορά του προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Χρήστος Πάχτας! Κατά τον Πάχτα είναι μεμπτό που η δικαστής ενέταξε στην απόφασή της τη φράση “από μεγάλο τμήμα της επιστημονικής κοινότητας διατυπώνονται σοβαρές ανησυχίες και επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον η εκμετάλλευση των παραπάνω μεταλλείων”.

Βεβαίως δεν κάνει καμία αναφορά στο κύριο σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με το οποίο ο Χρήστος Πάχτας είναι διαπλεκόμενος επειδή “κατά την μεταβίβαση των μεταλλείων από το Ελληνικό Δημόσιο στην Ελληνικός Χρυσός επέτρεψε κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας παράνομη κρατική ενίσχυση στην εταιρεία, κίνηση που στοιχειοθετεί την έννοια της “διαπλοκής” και σε πολιτικό επίπεδο του “σκανδάλου””…

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου  2014

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Χρήστου Πάχτα, του Αστερίου, κατοίκου Αρναίας Χαλκιδικής

 Κατά

Της Δικαστού, Σοφίας Φαρασοπούλου, Πρωτοδίκου, που εξέδωσε την υπ’ άριθμ. 3765/2014 (Ειδική Διαδικασία Εργατικών Διαφορών) απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς.

Αναφέρομαι  ενώπιον Σας κατά της εν λόγω Προέδρου η οποία δίκασε υπόθεση μου κατά του πολιτικού κόμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α,  την οποία κατηγορώ για παράβαση  καθήκοντος και βαρειά αμέλεια κατά την εφαρμογή του νόμου στην εκδίκαση της εν λόγω υποθέσεως για τους κάτωθι λόγους:

1)   Ενώ γνώριζε και μνημονεύει απόφαση του ΣτΕ η οποία αποφάσισε αμετακλήτως – μετά από προσφυγή μερίδας πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής –  ότι οι μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη και η περιβαλλοντική μελέτη εξασφάλιζε την προστασία του περιβάλλοντος, η εν λόγω Πρόεδρος παραβίασε  το εν λόγω δεδικασμένο και το άρθρο 50  παρ.5 του νδ 170/1973 «περί του Συμβουλίου της Επικρατείας», σύμφωνα με το οποίο οι αποφάσεις της Ολομέλειας, καθώς και των τμημάτων, αποτελούν δεδικασμένο σε κάθε διαφορά ενώπιον πολιτικών δικαστηρίων ως προς το διοικητικής φύσεως ζήτημα που κρίθηκε με αυτές. (ΑΠ 765/80, ΑΠ 1117/76, Ολ ΑΠ 89/71).

Επομένως, η εν λόγω Πρόεδρος  απεφάνθη ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η εν λόγω απόφαση, αποδέχεται τις απόψεις κάποιων επιστημονικών φορέων, που δεν τους κατονομάζει για να καταλήξει παράνομα στο συμπέρασμα ότι δικαίως ο ΣΥΡΙΖΑ με καταγγέλλει ως διαπλεκόμενο, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα ιδιωτικής εταιρείας.

2)   Εντελώς αυθαίρετα και από πρόθεση ή τουλάχιστον βαρειά αμέλεια,  στις σκέψεις της απόφασης συμπεριλαμβάνεται και η διαπίστωση ότι δικαίως καταγγέλλομαι ως διαπλεκόμενος και συμμέτοχος στο  σκάνδαλο της μεταλλευτικής δραστηριότητας στον Δήμο Αριστοτέλη – Χαλκιδικής. Η ή εν  λόγω Πρόεδρος, προκειμένου να προστατεύσει το αντίδικο  κόμμα, αποδέχεται αυθαίρετα ότι η εκτόξευση εξυβριστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών στην επίδικη ανακοίνωση του πολιτικού κόμματος, χωρίς την παράθεση πραγματικών περιστατικών και αναφορά σε συγκεκριμένη υπόθεση, γίνεται τελικώς για την υπόθεση της εξόρυξης του χρυσού. Συνεπώς, η αναφερόμενη Πρόεδρος καθ’ υπέρβασιν δικαιοδοσίας παρεμβαίνει στο αντικείμενο της δίκης και υπερασπίζεται μια θέση, η οποία ουδέποτε αναγράφηκε στην επίδικη συκοφαντική δημόσια ανακοίνωση  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

3)   Η εν λόγω Πρόεδρος προέβη σε αναπόδεικτους συκοφαντικούς και εξυβριστικούς ισχυρισμούς τους οποίους συμπεριλαμβάνει στην απόφαση της, αποδίδοντας μου τις ιδιότητες  του διαπλεκόμενου και του συμμέτοχου σε σκάνδαλο.

Για όλους του παραπάνω λόγους και έχοντας διατρέξει μια μακρά διαδρομή με εντιμότητα, εργατικότητα και αξιοπρέπεια, υπηρετώντας την πατρίδα, ζητώ τον πειθαρχικό έλεγχο της αναφερόμενης Προέδρου.

 

Ο Αναφερόμενος

Χρήστος Αστ. Πάχτας


6 απαντήσεις στο “Στον Πάχτα δεν άρεσε η απόφαση…”

  1. Το ότι η κυβέρνηση διορίζει το ΣτΕ τα λέει ΟΛΑ… Αλλά, αν θυμάμαι καλά η απόφαση του ΣτΕ δεν έλεγε ότι είναι ΟΚ τα περιβαλλοντικά, αλλά έλεγε κάτι σαν: για να μη διαταραχτεί το επενδυτικό κλίμα, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία… Ή κάνω λάθος?

    • Όχι, έλεγε ότι όλα είναι τέλεια, καθαρή αντιγραφή των θέσεων της εταιρείας. Αλλά λίγους μήνες νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣτΕ, ο κ. Μενουδάκος, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσ/νίκη είπε: “Εν’οψει των κρίσιμων συνθηκών που διέρχεται η χώρα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ”!!! Ε, δεν ήταν δογματικοί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.