Το Σιδηρόκαστρο είπε ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού στη Σιντική


Aπό kastrosintikis

PB020119

Για μια ακόμη φορά το Σιδηρόκαστρο είπε ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού , με την μαζική συμμετοχή του στην εκδήλωση κατά της εξόρυξης στη Σιντική, που διοργάνωσαν χθες ( 2/11) ο Δήμος Σιντικής σε συνεργασία με τους Ενεργούς Πολίτες Ν. Σερρών, στο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, με θέμα :ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ – ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν εκπρόσωποι της Επιστημονικής Κοινότητας με γνώση και εμπειρία στα μεταλλευτικά θέματα :

  • κ. Τριανταφυλλίδης Γεώργιος, Δρ. Μεταλλειολόγος Μηχανικός, Λέκτορας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Α.Π.Θ.
  • κ. Παπαγεωργίου Απόστολος, Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.

Μέρος της παρουσίασης έκανε ο κ. Θωμάς Μελαδίνης, καθώς και ο κ. Καράμπελας. Ανοίγοντας την εκδήλωση ο δήμαρχος κ. Φώτης Δομουχτσίδης επανέλαβε για μια ακόμη φορά την θέση της δημοτικής αρχής που τάσσεται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και βρίσκεται στον πλευρό των πολιτών, ενώ βρίσκεται σε επαφή και στενή συνεργασία για το θέμα , με τους δήμους Κιλκίς και Ηράκλειας, ώστε απο κοινού να δημιουργήσουν ένα μέτωπο κατά της εξόρυξης χρυσού.

Η Στ ‘ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ” Ανεξάρτητων Ελλήνων” κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά στον χαιρετισμό της εξέφρασε την ικανοποίηση που οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες του τόπου. Τόνισε πως θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα, όπου οδηγείτε η χώρα με συγκεκριμένους ενόχους, που μοναδικό σκοπό έχουν το προσωπικό τους κέρδος και όχι της πατρίδας. Η ψήφος σας θα δείξει προς ποια κατεύθυνση θα οδηγηθεί ο τόπος, σημείωσε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή τόνισε πως οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν έναν αγώνα για την γη τους. Σε αυτόν τον αγώνα βρίσκεται διπλά τους.

Ο π. Γεώργιος Πούλιος, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, τόνισε – σε έντονα συγκινησιακό ύφος και καταχειροκροτήθηκε – πως τα σχέδια αυτά για να μας ξεριζώσουν απο τον τόπο μας τα κατέστρωσαν ξένες δυνάμεις, συμπαρασύροντας δικούς μας πολιτικούς και δημιουργώντας τεχνητή δυστυχία. Ο αγώνας μας συνεχίζεται, όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τους σταματήσουμε. Αν γίνει η εξόρυξη χρυσού θα πρέπει όλοι να φύγουμε απο τον τόπο μας. ” Θέλουμε , βρε αδελφέ να ζήσουμε στον τόπο μας αυτόν που γεννήθηκαν και έζησαν οι παππούδες μας , που γεννηθήκαμε και ζούμε εμείς και που θα γεννηθούν και θα ζήσουν οι επόμενες γενιές. Έχουμε την δύναμη, είπε, να τους χαλάσουμε τα σχέδια . Δεν θα χαρίσουμε την γη μας, τον τόπο μας στους καναδούς και κάποιους δικούς μας . Θα δώσουν μερικές θέσεις δουλειάς , αλλά θα μας ξεριζώσουν απο τον τόπο. Θα μας ξεριζώσουν την ψυχή μας. Είμαστε γενιά λεόντων και θα αγωνιστούμε μέχρι ενός”, είπε.

Τον λόγο πήρε και ο πρώην αντινομάρχης , πρώην περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του κ. Ιωαννίδη, ο οποίος επανέλαβε την θέση της παράταξης του που είναι κατά της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή.

Μετά την ενημέρωση ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα των παρευρισκομένων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Νίκος Δεμερτζής, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, τα παιδιά των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων της Μητρόπολης και πλήθος κόσμου.

Αν και είχαν προσκληθεί στην εκδήλωση , δεν παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης και οι βουλευτές , Φωτεινή Αραμπατζή, Μενέλαος Βλάχβεης και Μάρκος Μπόλαρης, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μωυσιάδης.

PB020134

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.