Εκδόθηκε η Εγκριση Δόμησης για την κατασκευή εργοστασίου στις Σκουριές


Aπό την εφημερίδα “ΚΟΝΤΡΑ”

DCIM100MEDIA

Νωρίτερα του αναμενόμενου εκδόθηκε η Εγκριση Δόμησης για την κατασκευή εργοστασίου στις Σκουριές από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» ΑΕ των Μπόμπολα και σία. Η Εγκριση Δόμησης παραδόθηκε από τη Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών (ΔΜΒΟ) στις 8 Οκτώβρη.

Σε άρθρο μας με τίτλο «Νόμος 4280/2014: Θέσπισαν την απόλυτη ασυδοσία των χρυσοθήρων και των άλλων καταστροφέων του περιβάλλοντος» (δείτε εδώ) καταλήγαμε: «Ολες αυτές οι αποφάσεις, στις οποίες  είχαμε αναφερθεί αναλυτικά παλαιότερα, ήταν προάγγελοι της τελευταίας απόφασης με την οποία η ΔΜΒΟ ανέλαβε να εκδίδει την Εγκριση Δόμησης. Αυτή η απόφαση δεν πρέπει να περάσει. Χρέος του κινήματος που αναπτύχθηκε στην Χαλκιδική είναι να την αντιπαλέψει με όλα τα μέσα. Επειδή στις αρχές  της εβδομάδας η ΔΜΒΟ θα εκδώσει την Εγκριση Δόμησης και θ’ αρχίσει να  τρέχει η προθεσμία  των 60 ημερών για προσφυγή στο ΣτΕ, το κίνημα πρέπει να στριμώξει την νέα διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και εκτός των άλλων να κάνει μαζί με το λαό της Χαλκιδικής προσφυγή στο ΣτΕ».

Η αρχική εκτίμηση που κάναμε ήταν πως η Εγκριση Δόμησης θα εκδιδόταν την εβδομάδα 13-17 Οκτώβρη, διότι ο προϊστάμενος της ΔΜΒΟ μας είχε απαντήσει στις 6 Οκτώβρη, ότι «εντός της τρέχουσας εβδομάδας ολοκληρώνεται ο έλεγχος και η θεώρηση των τοπογραφικών σχεδιαγραμμάτων». Περιμέναμε, δηλαδή, ότι μέχρι την Παρασκευή 10 Οκτώβρη θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των τοπογραφικών σχεδιαγραμμάτων και θ’ ακολουθούσαν οι επόμενοι έλεγχοι.

Τελικά, η Εγκριση Δόμησης δόθηκε πολύ νωρίτερα και αυτό το πληροφορηθήκαμε σήμερα, όταν επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα. Υποβάλαμε αμέσως αίτηση και ζητήσαμε από τη ΔΜΒΟ να μας δώσει αντίγραφο της Εγκρισης Δόμησης, το οποίο εκτιμούμε ότι σύντομα θα πάρουμε.

Το ίδιο πρέπει να κάνουν ο Δήμος Αριστοτέλη και οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής, με στόχο -εκτός των άλλων- να προχωρήσουν άμεσα σε προσφυγή στο ΣτΕ.


Μία απάντηση στο “Εκδόθηκε η Εγκριση Δόμησης για την κατασκευή εργοστασίου στις Σκουριές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.