Κατάρρευση φράγματος αποβλήτων στο Μεξικό – Τέταρτο ατύχημα σε δύο μήνες!


Έχουμε χάσει πλέον το λογαριασμό με τα τοξικά ατυχήματα στο Μεξικό. Εδώ το πρώτο στις 8/8/2014, εδώ το δεύτερο στις 20/9/2014 και ενδιάμεσα, στις 14/8/2014, είχε σημειωθεί και μια διαρροή κυανίου σε μεταλλείο χρυσού Καναδικής εταιρείας. Άρα μιλάμε για το τέταρτο ατύχημα.

Mε την ευκαιρία, δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Στις 16 Ιανουαρίου 2011, 9.000 άνθρωποι στο Μεξικό διαδήλωσαν ότι «Η ΖΩΗ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ» και σχημάτισαν ένα μεγάλο SOS στην παραλία του Los Cabos. Κάτι ήξεραν.

S.O.S. 9000 people rally against open pit mining. from Sierra La Laguna on Vimeo.

ef383e66820d200a91adc9c22b0b9408.jpeg_1718483346

Από το Telesur

Η διάρρηξη ενός φράγματος σε μεταλλείο χρυσού και αργύρου στη  βόρεια πολιτεία Σιναλόα του Μεξικού, την Πέμπτη 16/10, προκάλεσε τη ρύπανση των κοντινών ποταμιών από περίπου 11.000 τόνους τοξικών υλικών.

Οι κρατικές και ομοσπονδιακές αρχές έλαβαν μέτρα έκτακτης ανάγκης ώστε να προληφθεί η διαρροή αποβλήτων στα υπόγεια ύδατα που θα επηρεάσει κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με αξιωματούχους συνέβη “κατάρρευση” του φράγματος συγκράτησης στο μεταλλείο “Two Gentlemen”που εξορύσσει κυρίως χρυσό και ασήμι, αλλά οι αρχές δεν ενημερώθηκαν παρά τρεις ώρες αργότερα. Η σύσταση του τοξικού δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί.


6 απαντήσεις στο “Κατάρρευση φράγματος αποβλήτων στο Μεξικό – Τέταρτο ατύχημα σε δύο μήνες!”

      • Ψιτ,Τόλη,antigoldgreece,κλπ,να χαίρεσαι που υπάρχει και κάποιος μη ομοϊδεάτης σου που σχολιάζει τα άρθρα σας γιατί απ’ότι βλέπω είστε <>.Αν σε ενοχλούνε αυτά που γράφω σταμάτα να τα δημοσιεύεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.