Επιβεβαιώνεται η συναλλαγή Ιεράς Μονής Ιβήρων – Hellas Gold


Απόλυτη επιβεβαίωση του άρθρου μας για την “ανίερη” συναλλαγή μεταξύ Μονής Ιβήρων και εταιρείας για τη μετατροπή 925 στρεμμάτων του δάσους Νταμπίζ σε χωματερή τοξικών αποβλήτων,,. Σύμφωνα με το blog των υπαλλήλων της εταιρείας, το θέμα του Νταμπίζ τέθηκε κατά την επίσκεψη μελών της νέας Δημοτικής Αρχής Αριστοτέλη στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, σε συνάντηση με θέμα το νέο λιμάνι της Ουρανούπολης. Αντιγράφουμε χωρίς σχόλια:

“…ο αιρετός εκπρόσωπος του δήμου απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο της Μονής Ιβήρων που συμμετείχε μεταξύ κι άλλων αντιπροσώπων μονών στη συνάντηση, συνέδεσε το ζήτημα της σύνταξης ΜΠΕ για την κατασκευή του νέου λιμανιού με την πρόσφατη έγκριση της τεχνικής μελέτης για την κατασκευή φραγμάτων στον Καρατζά Λάκκο και το Λοτσάνικο από το ΥΠΕΚΑ, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που τήρησε η Μονή Ιβήρων.

Τα λόγια του αιρετού εκπροσώπου του δήμου Αριστοτέλη εξόργισαν, όπως πληροφορηθήκαμε, τον αντιπρόσωπο της Ιβήρων, ο οποίος του καταλόγισε κακή και μονομερή πληροφόρηση αλλά και εμπάθεια.

 Επιπλέον, του τόνισε ότι η Μονή δεν προτίθεται να πουλήσει τις εκτάσεις της στην Ελληνικός Χρυσός, αλλά να της επινοικιάσει με μια σειρά όρων που θα προβλέπει αυτή η σύμβαση, ενώ παράλληλα του επισήμανε ότι από τη στιγμή που η πολιτεία αποφάσισε την απαλλοτρίωση της έκτασης, η Μονή Ιβήρων δεν είχε άλλη επιλογή από το να διαπραγματευτεί με την εταιρεία.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.