ΜΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ


Aπό vasilinos

xvni-web

Όλα αυτά τα έτη τα ΜΜΕ και ο τύπος (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως είναι και αυτή η εφημερίδα που διαβάζετε), παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη, την ενημέρωναν για την ύπαρξη δήθεν «εγκληματικής οργάνωσης» στον Δήμο Αριστοτέλη, τα μέλη της οποίας δήθεν επιχειρούσαν με παράνομα μέσα να σταματήσουν μια νόμιμη επένδυση, αυτή της μεταλλουργίας χρυσού. Εκείνο όμως που ο ελληνικός λαός δεν έμαθε, ήταν ότι η επίμαχη αυτή επένδυση ουδέποτε έλαβε από την πολιτεία την προαπαιτούμενη έγκριση του Επενδυτικού της Σχεδίου όπως η Εθνική Σύμβαση η κυρωθείσα διά του Ν.3220/2004 άρθρ.3 ορίζει, και συνεπώς δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Ενώ λοιπόν η πολιτεία δεν ενέκρινε και μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί στην έγκριση του Επενδυτικού Σχεδίου της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», υπουργοί σε συνεργασία με διοικητικούς υπαλλήλους, μη τηρώντας τον Νόμο και την Εθνική Σύμβαση, αλλά εξυπηρετώντας καθαρά τα οικονομικά συγκεκριμένα εκδοτικά, εργολαβικά κ.λ.π. συμφέροντα, παρανόμως αδειοδοτούν την υλοποίηση του μη εγκεκριμένου από την πολιτεία Επενδυτικού Σχεδίου. Όλο αυτό το παράνομο εγχείρημα δεν θα μπορούσε να συντελεσθεί, αν δομημένα, οργανωμένα, δεν ενεργούσαν πολλοί θεσμοί μαζί, συγκαλύπτοντας την παρανομία. Δυστυχώς  και οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ που εξέδωσαν την απόφαση 1492/2013 εντός της αποφάσεώς τους με πρόθεση και δόλο ψεύδονται ασυστόλως, παρουσιάζοντας το Επενδυτικό Σχέδιο ως εγκεκριμένο, ενώ με τον φάκελο η Διοίκηση τους είχε ενημερώσει ότι το Επενδυτικό Σχέδιο δεν έχει εγκριθεί.

Κατανοεί κανείς το μέγεθος της διαφθοράς στην Ελλάδα, αφού και αυτοί που έχουν ορκισθεί να λειτουργούν υπέρ της Αλήθειας, ψεύδονται με πρόθεση και δόλο, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Τριακόσιοι έντιμοι δημότες του Δήμου Αριστοτέλη εκφράζοντας τη βούληση χιλιάδων συνδημοτών τους, στις 15-9-2014 κατέθεσαν αίτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, επικαλούμενοι το άρθρο 215 Ν.3463/ΦΕΚ Α΄114, και ζητούν:

α) ο Δήμος να ζητήσει από την εταιρεία να του προσκομίσει αντίγραφο της Διοικητικής Πράξεως διά  της οποίας η πολιτεία σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.3220/2004 ενέκρινε το Επενδυτικό Σχέδιο και ως εκ τούτου νομιμοποιείται να το υλοποιεί.

β) Σε περίπτωση που η εταιρεία δεν επιδείξει στον Δήμο την σύμφωνη με τον Νόμο 3220/2004 διοικητική πράξη έγκρισης του Επενδυτικού Σχεδίου της (πράγμα που δεν έχει και αυτό οι κάτοικοι το αποδεικνύουν με έγγραφα του ΥΠΕΚΑ), τότε οι κάτοικοι απαιτούν ο Δήμος να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες για να σταματήσει αμέσως η υλοποίηση του παράνομου και μη εγκεκριμένου Επενδυτικού Σχεδίου, υπενθυμίζοντας στον Δήμο την υποχρέωσή του για την εφαρμογή του άρθρου 40 Κ.Π.Δ., δεδομένου ότι το έγκλημα που συντελείται είναι κακούργημα, διότι ενώ η πολιτεία δεν έχει εγκρίνει ως ο Νόμος 3220/2004 άρθρ. 3 ορίζει το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας, η εταιρεία το υλοποιεί με τη συγκάλυψη των ανωτέρω και εκποιεί πλούτο εκατοντάδων εκατομμυρίων από τον χρυσοφόρο πυρίτη του τέλματος της Ολυμπιάδος και παίρνει δεκάδες εκατομμύρια από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για να πληρώνει τους εργαζομένους στην παράνομη επένδυση. Η αίτηση των 311 κατοίκων είναι πάρα πολύ αποκαλυπτική και αποτελείται από 13 σελίδες, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να φιλοξενηθούν στη φιλόξενη εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ». Όποιοι ενδιαφέρεσθε για το περιεχόμενό της, μπορείτε να το δείτε στο blog  “vasilinos.wordpress.com”, όπου θα αναρτηθεί ολόκληρη. Είναι γεγονός ότι η αλήθεια μπορεί να μην αποκαλύπτεται και η παρανομία να συγκαλύπτεται ακόμα και από τους δικαστικούς λειτουργούς του ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, αλλά όταν υπάρχουν ενεργοί πολίτες που στην εντολή του πρωθυπουργού «με κάθε κόστος» αναλαμβάνουν σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης αυτοί να πληρώσουν το «κάθε κόστος» για να μη μεταβιβασθεί το χρέος στα παιδιά τους, τότε δεν υπάρχει περίπτωση αργά ή γρήγορα να μην αποδοθεί και να μη λάμψει η αλήθεια. Και οι κάτοικοι εδώ είναι αποφασισμένοι.

Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

kyriak-dimok-web-900


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.