Προβολή ντοκιμαντέρ: “Οι αγρότες του Λαξά”


Aπό Ιερισσός

afisa

Τον Αύγουστο του 1970, αγρότες που ζούσαν γύρω από τη λίμνη Μίβατν μαζεύτηκαν και ανατίναξαν ένα φράγμα για να σώσουν τη γη τους, την πολύτιμη λίμνη και τον ποταμό Λαξά, που είναι γεμάτος σολωμούς. Ήδη διαμαρτύρονταν για χρόνια, αλλά έχαναν έδαφος και κινδύνευαν να εκδιωχθούν από τη γη τους, όταν μέσα στη νύχτα πήραν δυναμίτη και ανατίναξαν το φράγμα που χτιζόταν. Ήταν η πρώτη φορά που πολίτες, σ’ αυτήν την περίπτωση απλοί αγρότες, ξεκίνησαν μια μάχη ενάντια στην κατασκευή φραγμάτων και την κέρδισαν. Οι αγρότες κέρδισαν τον δικαστικό αγώνα που έγινε εναντίον τους, μένοντας ενωμένοι και ομολογώντας τι έκαναν. Το γεγονός αυτό σηματοδότησε το ξεκίνημα της οικολογίας στην Ισλανδία.

Το ντικιμαντέρ θα προβληθεί (προβλήθηκε) την Πέμπτη το βράδυ στα Νέα Ρόδα, την Παρασκευή στην κατασκήνωση στις Σκουριές και το Σάββατο στην Ιερισσό.


3 απαντήσεις στο “Προβολή ντοκιμαντέρ: “Οι αγρότες του Λαξά””

  1. η κυβέρνηση θα πρέπει να ακούσει & την Χαλκιδική στο θέμα του Χρυσού όπως άκουσε την Θράκη. Εκτός αν δεν πήγε το γράμμα από #skouries AKOMH

  2. Πα πα πα!
    Τi ασχημονίες είναι αυτές κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδος!

    Θεωρώ ότι, με βάση το νέο νόμο που θα ισχύει “ποινή ισοβίων σε όσους βίαια προσβάλλουν το δημοκρατικό πολίτευμα ακόμα και με προπαρασκευαστικές πράξεις, ακόμα και μέσω Διαδικτύου” θα έπρεπε να σας έχουν συλλάβει πάραυτα μ’ αυτά που “προβάλετε”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.