Μήνυμα συμπαράστασης στις Σκουριές από την επιτροπή Αγώνα Κερατέας – Λαυρίου


forkeratea.com

KERATEA_σκουριες

Προς την επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής

Με βαθιά λύπη επειδή  – για διάφορους λόγους – αδυνατούμε να παρευρεθούμε στο αγωνιστικό σας 10ήμερο κατά της παράνοιας και της καταστροφής του τόπου, στέλνουμε τη ΔΙΑΡΚΗ μας συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις και τα δρώμενά σας, καθώς και χαιρετισμούς σε όλους τους αλληλέγγυους, που παρευρίσκονται.

Το νόμιμο, το δίκαιο, το ανθρώπινο χαρακτηρίζουν τον επίμονο και επίπονο αγώνα σας και δίνουν το στίγμα της γνήσιας αγωνιστικής συμπεριφοράς, που ξεσκεπάζει  κακόβουλες τακτικές.

Οι άνθρωποι που αγαπούν και σέβονται τον τόπο και την ιστορία του θα νικήσουν στο τέλος. Το κουβάρι της διαπλοκής των μεγαλοσυμφερόντων  θέλει  το χρόνο του για να καταλυθεί.  Οι εκμεταλλευτές,  με την ωμή βία, το χρήμα και την προπαγάνδα  καλλιεργούν στον κόσμο το φόβο  ότι είναι παντοδύναμοι. Η δική μας δύναμη είναι η πλατειά ενημέρωση των πολιτών  για τους βρώμικους σκοπούς  των μεγαλοεργολάβων, των υποτελών κυβερνητών και των παρατρεχάμενών τους. Όπλα μας είναι η συνεχής ενημέρωση, για  να πάψει ο κόσμος να τους  φοβάται  και να πιστεύει την υποκρισία τους,  με την οποία βαφτίζουν « θέσεις εργασίας» ή  «καλό της χώρας» το φτηνό, πρόσκαιρο, προσωπικό τους συμφέρον.

Η σκέψη και η καρδιά μας είναι μαζί σας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ                                                                                                                                

(Αύγουστος 2014)


5 απαντήσεις στο “Μήνυμα συμπαράστασης στις Σκουριές από την επιτροπή Αγώνα Κερατέας – Λαυρίου”

  1. Μικροαστοί όλων των περιοχών, καθυστερημένα στρώματα της κοινωνίας, αντιδραστικοί φορείς σκουριασμένων αντιλήψεων και οπαδοί της καθυστέρησης, ενωθείτε!
    Υπερασπίστε τη μικρή παραγωγή ενάντια στη μεγάλη, τους μικροεργολάβους ενάντια στους μεγαλοεργολάβους, το στιλό ενάντια στο πληκτρολόγιο και γενικά ότι καθυστερημένο και μουχλιασμένο ενάντια σε ότι προοδευτικό και φρέσκο, ότι νεκρό ενάντια σε ότι ζωντανό, ότι άγριο και βάρβαρο ενάντια σε ότι πολιτισμένο και σύγχρονο. Ζήτω ο πρωτογονισμός και η σπηλαιολατρεία, κάτω ο μοντερνισμός και η τεχνολογία.
    Αλήθεια πόσο πιο ρομαντικά ήταν τα χρόνια που ο κόσμος φωτιζόταν με κεριά και όχι με λυχνίες αλογόνου, πόσο πιο όμορφα και γραφικά ήταν τα αμαξάκια με τα άλογα από τις αμαξάρες με τους πολλαπλάσιους ίππους που συνωστίζονται και αγκομαχούν μέσα στους ασφυκτικούς κυλίνδρους της μηχανής;
    «Ξαναβλέπω το μικρό το αμαξάκι ,
    τον γκαζιέρη που μας άναβε το φως
    και θυμάμαι τις κυρίες στου “Γιαννάκη”
    και τον έρωτα που ήτανε κρυφός»
    Οι «κάτοικοι» της Κερατέας (οι μισοί τουλάχιστον δεν κατοίκησαν ποτέ εκεί, αλλά, πήγαν για συμπαράσταση στον πρωτογονισμό) φώναζαν ότι θέλουν ΧΥΤΑ και όχι χαβούζα. Όταν τους είπαν ότι θα γίνει ΧΥΤΑ άρχισαν να ζητάνε τον ουρανό με τα άστρα και τη θάλασσα με τα κύματα, όπως λέει και το παραμύθι – γιατί παραμύθια είναι όλες οι «προφάσεις έν αμαρτίαις», που προβάλλονται πάντα για να μην ειπωθεί η γυμνή αλήθεια ότι όλοι αυτοί είναι αντίθετοι σε κάθε έργο, κάθε ανάπτυξη και κάθε πρόοδο.
    Και βέβαια μπροστάρηδες στην Κερατέα, όπως και σε κάθε αντιδραστικό, κίνημα ήταν οι πιο φανεροί και απροκάλυπτοι υπερασπιστές της καθυστέρησης, οι αναρχικοί, οι ακροδεξιοί (χρυσαυγίτες και άλλα εύοσμα άνθη του παρακράτους) και, βεβαίως-βεβαίως, οι μελλοντικοί κυβερνήτες της δύσμοιρης αυτής χώρας, οι συριζαίοι.
    Χέρι-χέρι, λοιπόν, όχι μόνο με τον Καρατζαφέρη, αλλά, και με όλα τα αναρχοφασιστικά στοιχεία, οι καλοί νοικοκυραίοι οικολόγοι και συριζαίοι, να πραγματοποιήσουμε τη μεγάλη κοινωνική επανάσταση, που θα καθηλώσει την Ελλάδα στο 19ο αιώνα, με την απόλυτη ανοχή (και ενοχή) των «προοδευτικών» κυβερνήσεων των σαμαροβενιζέλων (ο μπαρμπα-Κουβέλης ξέκοψε νωρίς από τους υποκριτές ψευτοπροοδευτικούς και πέρασε στους ανοιχτά και ξετσίπωτα αντιδραστικούς)!
    Σύνθημά μας, η μεγάλη ρήση του δημάρχου Κολοκοτρωνιτσίου Περίανδρου Πόπωτα : ΕΜΠΡΟΣ, ΠΙΣΩ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.