ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Από vasilinos

b6-arxiki

Εν μέσω καλοκαιριού, βλέπεις άλλοι να κάθονται στα καφενεία, άλλοι να ξημεροβραδιάζονται σε καφετέριες, άλλοι να είναι κολλημένοι στον καναπέ μπροστά στο «χαζοκούτι», άλλοι να κάνουν τα καθιερωμένα μπάνια τους, άλλοι… άλλοι… Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων Μ. Παναγίας διοργάνωσαν κατασκήνωση στο βουνό των Σκουριών ενάντια στην παράνοια και την καταστροφική μανία του κράτους. Η κατασκήνωση ξεκίνησε από την Παρασκευή 22 Αυγούστου και θα συνεχισθεί έως την Κυριακή 31 Αυγούστου. Συμμετέχει πλήθος κομμάτων και υπάρχει πλήθος εκδηλώσεων όπως εισηγήσεις, συναυλίες, δράσεις, προβολές, δραστηριότητες για παιδιά και άλλα δρώμενα.

Η κατασκήνωση έχει στηθεί μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος, τρία χιλιόμετρα μακριά από το εργοτάξιο των Σκουριών. Υπάρχει καθημερινά προσφορά φαγητού, λειτουργεί πάγκος με αναψυκτικά κ.λ.π., μέχρι και πρόχειρο ιατρείο. Πλήθος από πανό δίνουν το αγωνιστικό πνεύμα των κατοίκων, ενώ οι εθελόντριες γυναίκες προσφέρουν καφέδες, κρύο νερό και παραδοσιακό φαγητό.

Παραθέτουμε λίγο φωτογραφικό υλικό, για να σχηματίσουν εικόνα όσοι δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν την κατασκήνωση.

Εχθές κεντρικός Εισηγητής ήταν ο έγκριτος δικηγόρος κ. Τάσος Ζουμπάρης από την περιοχή της Ολυμπιάδος, ο οποίος ήταν ενεργό μέλος του αγώνα αντίστασης ενάντια στα μεταλλεία της Ολυμπιάδος από το 1987 έως και το 2002 και έχει ο ίδιος συγγράψει το χρονικό του αγώνα. Με την ομιλία του εχθές παρουσίασε το χρονικό του αγώνα της Ολυμπιάδος. Παραθέτουμε σε βίντεο απόσπασμα της ομιλίας του (δεν είναι ολόκληρη παρ’ότι ήταν πολύ σημαντική, λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων που υπήρξαν με την ηλεκτροδότηση της γεννήτριας).


2 απαντήσεις στο “ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.