Τι νομίζετε ότι δεν καταλάβαμε κύριες και κύριοι Βουλευτές που ψηφίσατε «ναι»;


Aπό soshalkidiki

BuQn3LACcAAlppaΠολλά μπορούν να ειπωθούν για την αποψινή ψηφοφορία του άρθρου 36 και της φωτογραφικής (ν)τροπολογίας του πολυνομοσχεδίου για τα δάση του ΥΠΕΚΑ που πέρασε απόψε στο Θερινό Τμήμα της Βουλής με διαφορά 2 μόλις ψήφων. Δεν θα επαναλάβουμε όσα έχουμε ήδη πει εδώ και καιρό για το θέμα. Οι 50 βουλευτές που ψήφισαν «ναι» νομιμοποίησαν τα εδώ και ενάμιση χρόνο παράνομα έργα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ / ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ.

Τι νομίζεται ότι δεν καταλάβαμε κυρίες και κύριοι Βουλευτές;

Ότι με την ψήφο σας, στην ουσία μετατρέπετε την περιοχή μας (ως πρώτο παράδειγμα στη χώρα άραγε;) σε πραγματική ειδική οικονομική ζώνη; Να θυμίσουμε εδώ ότι μία ειδική οικονομική ζώνη χαρακτηρίζεται ακριβώς απ’ το ότι νομοθετεί το συμφέρον του οικονομικού μεγαλοπαράγοντα μιας περιοχής, κι όχι το κοινό συμφέρον των κατοίκων της.

Ότι ψηφίζω σημαίνει παίρνω υπόψη το κοινό συμφέρον του τόπου και των κατοίκων του, το βάζω πάνω και πέρα από το όποιο κέρδος μίας και μόνο εταιρίας, μίας και μόνο οικονομικής δραστηριότητας – πράγμα που εσείς δεν πράξατε;

Ότι όπως κάτι που είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό, έτσι και κάτι που είναι νόμιμο πολλές φορές δεν είναι αποδεκτό απ’ τους πολίτες. Δεν αποδεχόμαστε την καταστροφή του τόπου μας από το εξορυκτικό σχέδιο της ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ.

Η κυβέρνηση που δηλώνει ότι πασχίζει για το καλό μας, ήδη μας χάρισε το 2012 κάτι ιδιαίτερο για το οποίο να θυμόμαστε τις 5 Αυγούστου – τα ΜΑΤ να μπαίνουν στην Ιερισσό στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και να ψεκάζουν όλους αδιακρίτως με παράνομες χημικές ουσίες. Τώρα θα την θυμόμαστε αυτή τη μέρα και για έναν ακόμα λόγο. Τα μεγαλοστελέχη του ΑΚΤΩΡ και της ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ μπορεί να ανοίγουν σαμπάνιες με τη «νέα πνοή» που δώσατε στο καταστροφικό τους έργο στην Χαλκιδική απόψε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας, για τις ζωές μας, για τη δημοκρατία.

Συντονιστικού Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


2 απαντήσεις στο “Τι νομίζετε ότι δεν καταλάβαμε κύριες και κύριοι Βουλευτές που ψηφίσατε «ναι»;”

  1. Ποιοὶ καὶ ἀπὸ ποιὰ κόμματα ψήφισαν ΥΠΕΡ;
    Καὶ ποιοὶ, πόσοι καὶ ἀπὸ ποιὰ κόμματα ΚΑΤΑ;
    Τὶ συνέβη μὲ τὶς ψήφους τῶν φυλακισμένων τῆς ΧΑ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.