ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ


Από vasilinos

arxiki-web

Η προ του Άθω, αλλά και η ευρύτερη περιοχή, έχει εισέλθει σε μια πυρετώδη αγωνιστική προετοιμασία που δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται στο προσεχές διάστημα να δοθεί η «Μάχη των Μαχών», εφαρμόζοντας το «ή ταν ή …ταν».  Έχοντας συνέλθει ως συνήθως προηγουμένως το Συντονιστικό Σταγείρων-Ακάνθου και έχοντας «από κοινού αποφασίσει» α) να σταλεί ψήφισμα στους βουλευτές εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα δάση, και β) την Παρασκευή 1η Αυγούστου να διενεργηθεί πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές (ως πρώτη δράση εν μέσω της καλοκαιρινής ραστώνης). Την Τρίτη 29-7-2014 στο πολιτιστικό κέντρο της Ιερισσού, κλήθηκαν όλοι οι φορείς του τόπου για να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις. Εκπρόσωποι του Συντονιστικού ενημέρωσαν ότι αποσύρθηκε προς το παρόν το νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό και ότι με το νομοσχέδιο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση- Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών–Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας» που εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή, επιχειρείται με φωτογραφικές διατάξεις να νομιμοποιήσουν όλες τις παρανομίες της «Ελληνικός Χρυσός» που δεν καλύπτονται από την κείμενη νομοθεσία και για τις οποίες παρανομίες όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ κατήγγειλαν οι κάτοικοι, η «δικαιοσύνη» δεν επελήφθη, οι δυνάμεις καταστολής διενήργησαν  την αγριότερη καταστολή, συντάχθηκαν κατηγορητήρια με κακουργηματικές πράξεις από τα χορηγούμενα από την εταιρεία σώματα Ασφαλείας εναντίον εκατοντάδων τίμιων και φιλήσυχων κατοίκων που αντιστέκοντο κατά των παρανομιών. Έρχεται τώρα λοιπόν ο «εθνικός νομοθέτης» να  νομοθετήσει με σκοπό να νομιμοποιήσει τον παράνομο!!! Αποφασίστηκε να σταλεί ψήφισμα στους βουλευτές, το οποίο ανέγνωσε ο αξιόλογος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ζουμπάς και το παραθέτουμε κάτωθι:

Εν συνεχεία έλαβαν τον λόγο εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες και η ουσία της συζήτησης και των προτάσεων περιεστράφη στην ενότητα που πρέπει να έχουμε όλοι μαζί (φορείς, κάτοικοι, δημοτική αρχή, κόμματα, συντονιστικά χωριών και αλληλέγγυων άλλων δήμων φορέων και συντονιστικών κ.λ.π.). Στο πνεύμα της ενότητας μίλησε και ο Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου. Το σχετικό βίντεο το παραθέτουμε κάτωθι:

 

Ακόμα τονίσθηκε ότι τα συντονιστικά πρέπει από κοινού πλέον να συντονιστούν και να συντονίσουν τον αγώνα για να δοθεί η «Μάχη των Μαχών», χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα πολυάριθμα «στρατεύματα που είναι συμπαραταγμένα στα Γαυγάμιλα», και για να μην παρεξηγηθώ από την ασφάλεια, διευκρινίζω τι εννοώ: Εννοώ ότι η επένδυση είναι παράνομη, δεν έχει εγκριθεί το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας και υλοποιείται παρανόμως, κι εμείς εδώ στην περιοχή δεν είμαστε διατεθειμένοι να καθόμαστε απαθώς και να κοιτάμε αυτούς που καταπατούν εθνικές συμβάσεις, νόμους και Σύνταγμα, δεν είμαστε διατεθειμένοι να προστατεύουμε όπως η αστυνομία τους παρανομούντες, όπως η Εισαγγελέας και δικαστικοί λειτουργοί να συγκαλύπτουμε τους παρανομούντες και να αδιαφορούμε, ούτε όπως οι κυβερνώντες να συναινούμε στην εκποίηση όλων όσων οι πατέρες μας δημιούργησαν ως δημόσια κτήση  με αίμα και με τη ζωή τους, και να καταχρεώνουν οι κυβερνήσεις την πατρίδα μας. Θα αντισταθούμε όπως ο νόμος, το Σύνταγμα, το χρέος μας και ο ηθικός και πνευματικός νόμος ορίζουν έως του δικού μας θανάτου, για να φανούμε αντάξιοι απόγονοι των προγόνων μας.

panel-web

Το Συντονιστικό Ιερισσού αποφάσισε μαζί με τους φορείς την Τετάρτη 30-7-2014 να γίνει στις 8 μ.μ. Λαϊκή Συνέλευση, να ενημερώσουν και να ακούσουν τον κόσμο και να «αποφασίσουν από κοινού» συντονιστικό, φορείς, δημότες, για την άνοδο την Παρασκευή 1η Αυγούστου στο βουνό στις Σκουριές, για να διαδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Παρασκευή και που με φωτογραφικές διατάξεις νομιμοποιεί τις παρανομίες της  «Ελληνικός Χρυσός».

 ———————————–

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

kosmos-3web

Στη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων επικράτησε ενωτικό και αγωνιστικό πνεύμα. Σημειώνουμε ότι ήταν παρόντες οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι που ανέδειξε το «κίνημα», οι οποίοι ενημέρωσαν τον κόσμο ότι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Μίχος απουσιάζει δικαιολογημένα από κοντά τους, διότι βρίσκεται στην Αθήνα στο κέντρο των εξελίξεων και αγωνίζεται με συνεχείς παρεμβάσεις του, όπως και η βουλευτής κα Αικατερίνη Ιγγλέζη, να μην υλοποιηθούν τα καταστροφικά σχέδια κάποιων για τον τόπο μας. Ο κ. Μίχος ενημέρωσε ότι τελικά τελευταία στιγμή αποσύρθηκε το νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό και αγωνίζεται να μην ψηφισθεί και το αντισυνταγματικό Νομοσχέδιο για τα δάση. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τόνισαν ότι ο αγώνας είναι πολύπλευρος και ότι είναι ανάγκη η δημοτική αρχή με τους δημοτικούς συμβούλους που εξέλεξε το «κίνημα», να είναι κοντά στον κόσμο και ο Δήμαρχος είναι ανάγκη να δώσει τη μάχη στο κέντρο των εξελίξεων στην Αθήνα. Πήραν τον λόγο πολλοί εκπρόσωποι  φορέων, κομμάτων, κάτοικοι. Όλοι μίλησαν για την ενότητα και την ετοιμασία -όχι για μπάνια, αλλά για αγώνες. Δημοτική Σύμβουλος, ο κ. Λαγόντζος Γιώργος και άλλοι έκαναν ιδιαίτερη μνεία για την πολυετή προσφορά του Προέδρου του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων κ. Απ. Παπαγεωργίου και την πολύτιμη ανιδιοτελή προσφορά του και καθοριστική συμβολή του στον αγώνα κατά της μεταλλουργίας χρυσού. Επίσης έγινε μνεία για την πολύτιμη συμβολή και προσφορά και σταθερή αγωνιστική διάθεση στον αγώνα όλα αυτά τα χρόνια του κ. Κων/νου Ευθυμίου και του κ. Γεωργίου Ζουμπά, του πλειοψηφούντος νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβούλου και άλλων συναγωνιστών.

Για την Ασφάλεια που παρακολουθεί, ενημερώνουμε ότι «διά βοής από κοινού δημοσίως ο κόσμος όλος» συναποφάσισε ώστε την Παρασκευή 1-8-2014 να ξεκινήσουν στις 8 π.μ. από την πλατεία στα φανάρια της Ιερισσού και παρεκλήθη ο παρευρισκόμενος κόσμος «να τηλεφωνήσουν και να ενημερώσουν και άλλους για την ανάβαση στο βουνό», με σκοπό «την ειρηνική διαμαρτυρία για τις συνεχιζόμενες παρανομίες που επιχειρείται να νομιμοποιηθούν». Έγινε δηλ. μια πανομοιότυπη διαδικασία σαν εκείνη με τον «Λάκκο Καρατζά» του 2013, όπου ο υπάλληλος της ασφάλειας Θεσ/νικης συνειδητά διέστρεψε την αλήθεια και κατέθεσε ότι εγκληματική οργάνωση «από κοινού αποφάσισε» ότι «αποβραδίς τα μέλη της ενημερώνονται τηλεφωνικά»……….. και ότι δήθεν «σκοπός της ανάβασης ήταν η υλοποίηση των έκνομων σκοπών εγκληματικής οργάνωσης». Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο από τη Συνέλευση:

 

Αναγκαζόμαστε όπως καταλαβαίνετε, να παραθέτουμε αναλυτικά τα γεγονότα για να μην μπερδεύονται στην απομαγνητοφώνηση οι υπάλληλοι της χορηγούμενης από την εταιρεία Ασφάλειας.  Αντιπροχθές η «εγκληματική οργάνωση» με την επωνυμία «ΝΕΑ ΡΟΔΑ» άρχισε τις προετοιμασίες με τραγούδια άκρως εγκληματικά, όπως «στον πόλεμο θα πάμε Παναγιά μου να πολεμήσουμε» (άραγε ο πρωθυπουργός θα τα απαγορεύσει κι αυτά όπως της κας Χαρούλας Αλεξίου;). Εχθές η  «εγκληματική οργάνωση» με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ» συναποφάσισε στην πλατεία του Σταυρού να «σταματήσει τη διέλευση των φορτηγών της εταιρείας……», εχθές η  «εγκληματική οργάνωση» με την επωνυμία «ΙΕΡΙΣΣΟΣ», σε Λαϊκή Συνέλευση από κοινού αποφάσισαν  το: «ήδη ώρα εξ ύπνου εγερθήναι» και ανάβαση στο βουνό ως προοίμιο των αγώνων που ξεκινούν, και έπεται συνέχεια και από τις υπόλοιπες «εγκληματικές οργανώσεις» της περιοχής, και όχι μόνο.

Όπως βλέπει ο καθένας, η περιοχή έχει γεμίσει από «εγκληματικές οργανώσεις» και εξ αυτού κινδυνεύει η «καθ’ όλα νόμιμη εταιρεία» που οργανωμένα από κοινού ενεργώντας με υπουργούς, διοικητικούς υπαλλήλους, δικαστικούς λειτουργούς, Σώματα Ασφαλείας, Αστυνομικές αρχές, υλοποιεί παρανόμως το μη εγκεκριμένο από την πολιτεία Επενδυτικό της Σχέδιο και κερδίζει εκατοντάδες εκατομμύρια εις βάρος του ελληνικού δημοσίου (τη στιγμή που ο λαός επιβαρύνεται από δυσβάσταχτους φόρους, περικοπές, και αυτοκτονούν λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθουν), επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον και έχει επιφέρει τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης στον μεγαλύτερο βαθμό στην περιοχή μας. Αύριο δε, ο εθνικός νομοθέτης συνέρχεται για να ψηφίσει Νόμο και να νομιμοποιήσει τις παρανομίες της εταιρείας.

Αύριο η εκκίνηση για τις Σκουριές ορίσθηκε στις 8 π.μ. από την πλατεία στα φανάρια της Ιερισσού, και το κάλεσμα για την ειρηνική διαδήλωση με σκοπό την καταψήφιση και απόσυρση του νομοσχεδίου για τα δάση, αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

kosmos-1web

kosmos-2web


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.