Φωτογραφικών, για την Ελληνικός Χρυσός, διατάξεων συνέχεια …


Aπό soshalkidiki

Σε προηγούμενο κείμενό μας αναφερθήκαμε σε φωτογραφική διάταξη του ν/σ του ΥΠΕΚΑ, που άρει τα, μέχρι σήμερα, νομικά εμπόδια για την ανέγερση του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.

Προφανώς, αυτό δεν ήταν αρκετό για τους φίλα προσκείμενους προς την κυβέρνηση επενδυτές, οπότε, με τροπολογία, το ΥΠΕΚΑ έρχεται να ολοκληρώσει το έργο νομιμοποίησης των παρανομιών:

α) Η έγκριση της τεχνικής μελέτης πλέον αποτελεί και έγκριση δόμησης για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκμετάλλευσης και επεξεργασίας μεταλλευμάτων.

β) Η αρχιτεκτονική μελέτη και η μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, συνοδευόμενες από υπεύθυνη δήλωση του μελετητή μηχανικού που βεβαιώνει την πληρότητα της μελέτης και τη νομιμότητα, είναι πλέον αρκετά για τη θεώρηση της έγκρισης δόμησης.

γ) Για πρόχειρα και κινητά καταλύματα δεν απαιτείται πλέον ούτε έγκριση ούτε άδεια δόμησης

δ) Το ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει πλέον την έκδοση της έγκρισης και της άδειας δόμησης, καθιστώντας αναρμόδιες τις υπηρεσίες της πολεοδομίας

Σε τρεις γραμμές λοιπόν, νομιμοποιείται κάθε παρανομία της Ελληνικός Χρυσός και αίρεται κάθε νομικό εμπόδιο στο καταστροφικό της έργο. Ταυτόχρονα, οι παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός στην Ελλάδα παράγουν νομολογία.

Το νομοσχέδιο συζητείται ήδη στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής και τίθεται προς ψήφιση την Παρασκευή.

Καλούμε τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να σταματήσουν να ψηφίζουν κατά παραγγελία και επιτέλους να παράξουν νομοθετικό έργο που θα προστατεύει το περιβάλλον και το κοινωνικό συμφέρον κι όχι τα συμφέροντα των “επενδυτών”. Τους καλούμε, μέχρι να ψηφιστεί η νέα “νομιμότητα”, να σκεφτούν πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι κατ΄ ανάγκη ηθικό, δίκαιο και αποδεκτό.

tropologia1 tropologia2


2 απαντήσεις στο “Φωτογραφικών, για την Ελληνικός Χρυσός, διατάξεων συνέχεια …”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.