30/7: Eκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σταυρό για τα φορτηγά με τα τοξικά της ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ


1_5

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Δημότες, πολίτες του Δήμου Βόλβης,

Ο Δήμαρχος του δήμου Βόλβης ΛΙΑΜΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ και η Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού Κόλπου ενάντια στην μεταλλουργία Χρυσού και εξόρυξης χαλκού σας καλούν στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στο ΗΡΩΟΝ του Σταυρού την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 και ώρα 11:00 π.μ .

Η καταστροφική επένδυση μεταλλουργίας Χρυσού και εξόρυξης χαλκού της ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ στην Χαλκιδική προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και με ολέθριες συνέπειες στο περιβάλλον αλλά και στην ζωή των κατοίκων.

Η περιοχή μας πλήττεται ήδη από την όλη δραστηριότητα.

Πλήθος φορτηγών βαρέου τύπου διέρχονται καθημερινά από τους οικισμούς μας μεταφέροντας τοξικά και επικίνδυνα υλικά (πχ συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη) και όχι μόνο.

Έχουμε ήδη σαν δήμος και πολιτεία αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Δεν μας χρειάζονται και άλλα.

Και μόνο η εικόνα διέλευσης δεκάδων φορτηγών με τοξικά φορτία, προκαλεί ειρωνικά σχόλια των τουριστών και ερωτηματικά για το αν επισκέπτονται τουριστική ή βιομηχανική περιοχή και ανεπανόρθωτη ζημιά στο ήδη συρρικνωμένο εισόδημα της περιοχή μας.

Το οδόστρωμα έχει υποστεί τέτοια ζημιά που θυμίζει περισσότερο τριτοκοσμική χώρα και ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων μεγαλώνει.

Τα τρία ατυχήματα με τα συγκεκριμένα φορτηγά στα όρια του Δήμου μας, έδειξαν σε όλους μας τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια δραστηριότητα για την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων, για το ευαίσθητο και προστατευόμενο από διεθνείς συνθήκες (NATURA, RAMSAR) οικοσύστημα και για το επίσης ευαίσθητο τουριστικό προϊόν που διαθέτει η περιοχή μας και αποτελεί το αδιαμφισβήτητο συγκριτικό της πλεονέκτημα και τη προοπτική της ανάπτυξή της.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. Δεν θα τους επιτρέψουμε άλλο να συμπεριφέρονται σαν αποικιοκράτες και να νομίζουν ότι μπορούν να τσαλαπατούν κάθε έννοια νομιμότητας και αξιοπρέπειας διαβίωσης των πολιτών μας.

Ζητάμε να σταματήσει η καταστροφική επένδυση της ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ.
Ζητάμε να σταματήσει η διέλευση των φορτηγών της από τους οικισμούς μας.
Όχι κι άλλη υποβάθμιση του τόπου μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.


Μία απάντηση στο “30/7: Eκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σταυρό για τα φορτηγά με τα τοξικά της ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ”

  1. χημικά στην ξηρά χημικά στην θάλασσα και οι Αμις πεθαίνουν από Embola.
    Οι κατραπακιές που τρώμε είναι τοσες πολλές που μας έχουν ρίξει σε καταστολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.