Εκδήλωση για τις συνέπειες της μεταλλευτικής δραστηριότητας στα Σήμαντρα


10474905_10152491283154827_8885147226068565301_n

Δελτίο Τύπου

Οι συνέπειες της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική, ήταν το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σημάντρων χθες Παρασκευή 4 Ιουλίου στις 8:30 μμ.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κύριοι Κυριάκος Παναγιωτόπουλος (καθηγητής Εδαφολογίας στη Γεωπονική Σχολή ΑΠΘ) και Αλέξης Μπένος (καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής & Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ)

Η βραδιά έκλεισε με τον Πέτρο Παπαδόπουλο, που μας ταξίδεψε με την κιθάρα του και την μαγική φωνή του.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν οι σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου Σημάντρων, η Θεατρική Ομάδα Σημάντρων “Πολύτροπον”, ο Σύλλογος Καρναβαλιστών Σημάντρων, ο Σύλλογος ΜΙ ΛΑ ΡΕ ΣΙ (Mi La Re Si) και η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος και νεοεκλεγής δήμαρχος κύριος Μανώλης Καρράς, καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κύριος Κώστας Κοκκινίδης. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθησαν και η πρώην υποψήφια δήμαρχος Μαρία Σαρίδου, αλλά και η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη με την οικογένεια της.

Για άλλη μία φορά, αποδείχτηκε ότι αυτός ο αγώνας είναι πέρα από κομματικές ταυτότητες, γιατί είναι ένας αγώνας για την προστασία του μέλλοντος των παιδιών μας, του περιβάλλοντος και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ένας αγώνας που οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη των εταιρειών.

Σημαντική διαπίστωση υπήρξε η ανάγκη βασικής ενημέρωσης που έχουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, καθότι πολλοί δεν γνώριζαν καν ότι η εξόρυξη χρυσού συνεχίζεται, χωρίς άδειες πολεοδομίας, κόβοντας το αρχέγονο δάσος και διαπράττοντας σωρεία παρατυπιών και παρανομιών.

Η επιτροπή αγώνα ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού, κάλεσε και συνεχίζει να καλεί όλους να σταθούν δίπλα σε αυτόν τον αγώνα, γιατί η αειφόρος ανάπτυξη προκειμένου να περάσει από τη θεωρία στην πράξη, χρειάζεται όχι μόνο διορατικούς πολιτικούς αλλά και καλά ενημερωμένους, ενεργούς πολίτες.

Ενημερώνομαι Συμμετέχω Αγωνίζομαι
Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού
Δήμου Νέας Προποντίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.