To Περού έχει δικαίωμα να σκοτώνει τους ακτιβιστές


Η κοινωνική διαμαρτυρία πεθαίνει μαζί με τους ακτιβιστές -στο στόχαστρ

Της AΘΗΝΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗ από doctv.gr

perou_430 Ο 21ος αιώνας θα γραφτεί τελικά στην ιστορία ως δυστοπικά απολυταρχικός όπως πρόβλεψαν οι μεγάλοι λογοτέχνες ή απλά όσο μεγαλώνει η αντίσταση του πολίτη, πολλαπλασιάζεται η καταστολή σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης; Στο Περού ο νέος νόμος επιτρέπει σε κάθε αστυνομικό ή στρατιώτη να τραυματίσει ή ακόμη και να σκοτώσει έναν πολίτη κατά τη διάρκεια καταστολής κοινωνικών διαμαρτυριών, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το όπλο του σύμφωνα με τους κανονισμούς, ή χρησιμοποιώντας κάτι άλλο εκτός από το όπλο του. Έτσι στρατιώτες και αστυνομικοί αποκτούν πλέον το δικαίωμα να σκοτώνουν, χωρίς καμία ποινική ευθύνη.

Με λίγα λόγια, αν είσαι διαδηλωτής στο Περού και τολμήσεις να εκφράσεις ανοιχτά την ανησυχία σου π.χ. για ένα περιβαλλοντικό ζήτημα, κινδυνεύεις να μείνεις στον τόπο και κανείς να μη λογοδοτήσει γι’ αυτό. Ο ίδιος νόμος βίας και ατιμωρησίας θα ισχύει όχι μόνο για τους διαδηλωτές/ακτιβιστές, αλλά και για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, ακόμα και όταν σκοτώνεται κατά λάθος άμαχος πληθυσμός.

peru_police_430

Η Διεθνής Αμνηστία κρούει και αυτή τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής, σε ανάλογες συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών, «μόνο διαδηλωτές έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις που να συνδέουν τους κατηγορούμενους με τα εγκλήματα για τα οποία διώκονται. Πολύ μικρή πρόοδος έχει σημειωθεί και στον προσδιορισμό της ευθύνης των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ καμία πρόοδος δεν έχει γίνει για τη διερεύνηση των πολιτικών αρχών που έδωσαν τις εντολές στην αστυνομία».

[Πηγή: www.doctv.gr]


6 απαντήσεις στο “To Περού έχει δικαίωμα να σκοτώνει τους ακτιβιστές”

  1. Είδατε βρε αχάριστοι τι κάλα που σας φέρονται τα ΜΑΤ!
    Ούτε κάν να σας σκοτώσουν δεν έχουν δικαίωμα!

    Ε, καλά αν προκύψει και κανά “ατύχημα” άντε να γίνει και καμιά ΕΔΕ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.