«Πώς ήξερες ότι δεν τους έλουσαν με βενζίνη;»


Σχόλιο που ανάρτησε στο Διαδίκτυο με την άποψή του για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών, οδήγησε χθες νεαρό Ιερισσιώτη μπροστά στην ανακρίτρια Χαλκιδικής, κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, εμπρησμό, έκρηξη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία.

882090_380397348773309_40526185_oΟ νεαρός, δύο μέρες μετά τον εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών, ανάρτησε στο Διαδίκτυο ένα σχόλιο στο οποίο έλεγε ότι ήταν αναληθές και διαδόσεις της «Ελληνικός Χρυσός» ότι οι δράστες του εμπρησμού περιέλουσαν τους φύλακες με βενζίνη. Αυτό ήταν! Αυτό το σχόλιο προκάλεσε την έρευνα της Αστυνομίας προς αναζήτηση του επικίνδυνου δράστη, που έκανε την ανάρτηση.

Τον εντόπισε και τον βάφτισε τρομοκράτη. Σύμφωνα με τον συνήγορο του νεαρού κατηγορούμενου, Στράτο Καραβασίλη, η Αστυνομία θεώρησε ότι για να κάνει αυτή την ανάρτηση ο νεαρός Ιερισσιώτης ή είχε πρωτογενή πληροφόρηση για τον εμπρησμό ή συμμετείχε σ’ αυτόν. «Πρόκειται στην ουσία για ποινικοποίηση της άποψης», τονίζει ο Στρ. Καραβασίλης.

Για ακόμη έναν κατηγορούμενο από τους 9 που βρέθηκαν χθες να απολογούνται ενώπιον της ανακρίτριας Χαλκιδικής, στη δικογραφία αναφέρεται ότι ταυτοποιήθηκε το DNA του σε καπάκι φωτοβολίδας, που βρέθηκε στην περιοχή. Ομως, το «εύρημα» αμφισβητείται από τους συνηγόρους του, καθώς δεν συλλέχθηκε πρωτογενώς από το σημείο του συμβάντος. Δηλαδή, δεν το βρήκε κάποιος αστυνομικός. Είναι ένα από τα περιβόητα ευρήματα που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, φέρονται πως βρήκαν και παρέδωσαν στους αστυνομικούς φύλακες του εργοταξίου. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αρνήθηκε επίσης ότι βρέθηκε στην περιοχή τη συγκεκριμένη νύχτα και πήρε μέρος στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο.

Οι άλλοι 7 από τους 9, όπως και οι 6 που απολογήθηκαν προχθές, αντιμετώπιζαν τις ίδιες βαριές κατηγορίες, μόνο και μόνο επειδή από τη σάρωση των κινητών τους τηλεφώνων διαπιστώθηκε ότι την ώρα που συνέβη ο εμπρησμός ενεργοποιήθηκε το κινητό τους, το οποίο έδειχνε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή βρίσκονταν στο χωριό τους.

Και οι 9 κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών στις 16 Φεβρουαρίου 2013 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο την απαγόρευση της εξόδου τους από τη χώρα και την παρουσία τους, μία φορά το μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς και συνθήματα από τους δεκάδες συγγενείς, φίλους, συγχωριανούς και συναγωνιστές τους, που βρέθηκαν και χθες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου.

Με τις απολογίες των 9 ολοκληρώθηκε ο κύκλος της ανάκρισης για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών. Συνολικά, οι κατηγορούμενοι γι’ αυτήν την υπόθεση ήταν 20. Δύο από αυτούς προφυλακίστηκαν στις 14 Απριλίου του 2013, μόνο και μόνο για να αποφυλακιστούν 6 μήνες μετά. Τον Ιούλιο του 2013 προφυλακίστηκαν ακόμη δύο άτομα, τα οποία επίσης αποφυλακίστηκαν μετά την πάροδο του εξαμήνου, στις 6 Νοεμβρίου 2013.


3 απαντήσεις στο “«Πώς ήξερες ότι δεν τους έλουσαν με βενζίνη;»”

  1. “Ο νεαρός, δύο μέρες μετά τον εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών, ανάρτησε στο Διαδίκτυο ένα σχόλιο στο οποίο έλεγε ότι ήταν αναληθές και διαδόσεις της «Ελληνικός Χρυσός» ότι οι δράστες του εμπρησμού περιέλουσαν τους φύλακες με βενζίνη”.
    Ε, τι να γίνει πρέπει να είμαστε λιγάκι πιο προσεκτικοί με τις απόψεις που δημοσιοποιούμε. Αν π.χ. γράψεις ότι ο τάδε είναι κλέφτης και δεν είναι, ή δεν μπορείς να το αποδείξεις, θα φας φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση.
    Εδώ οι αρχές υποψιάστηκαν. Σου λέει “πού το ξέρει αυτός ότι δεν τους περιέλουσαν με βενζίνη; Μπας και ήταν μπροστά;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.