«Εγκαλεί» τους επιθεωρητές η Ελληνικός Χρυσός


photo-4Με ύφος αποικιοκράτη και με επιστολή της προς την Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδας, η εταιρεία ζητά από τους επιθεωρητές να αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεων τους και τους… υπενθυμίζει τα «καθήκοντά» τους .

Επιθετική επιστολή κατά της Επιθεώρησης Μεταλλείων Β. Ελλάδας απέστειλε η Ελληνικός Χρυσός, με αφορμή την απόφαση για διακοπή εργασιών της εταιρείας, εντός των ορίων του χώρου απόθεσης «Καρατζά Λάκκου».

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία χρυσού στη Χαλκιδική αναφέρει: «Αναλογίζεστε, κύριοι, τις συνέπειες που επιφέρει στη λειτουργία της εταιρείας μας και στο διεθνές της κύρος…» η σχετική απόφαση;

Σε άλλο σημείο αναφέρεται: «Σας υπενθυμίζουμε… ότι εκτός από την άσκηση της νομιμότητας κατά τους ελέγχους σας, έχετε πρώτιστο καθήκον τη διασφάλιση της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, των περιοίκων και των έργων.»

Και συνεχίζει ως εξής: «Αν πράττατε τα αυτονόητα και δεν δίνατε περισσή ευχέρεια στους αυτόκλητους θεματοφύλακες της νομιμότητας, θα διαπιστώνατε κι εσείς οι ίδιοι ότι το έργο, του οποίου τη λειτουργία διακόψατε, είναι απόλυτα νόμιμο…».

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική επιστολή.

Με τον αέρα αποικιοκράτη

Υπενθυμίζεται πως οι επιθεωρητές έδωσαν εντολή διακοπής άλλων παράνομων εργασιών στην τοποθεσία Λάκκος Καρατζά στις Σκουριές, η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός όσο και στην αστυνομία. Σύμφωνα με αυτήν, «διενεργούνται εργασίες διάνοιξης δρόμου ο οποίος δεν προβλέπεται στην εγκεκριμένη τεχνική μελέτη εκμετάλλευσης» και πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

Ωστόσο, με τον αέρα του… αποικιοκράτη, που ελέγχει ακόμη και την κυβέρνηση, η εταιρεία φαίνεται ότι συνεχίζει απρόσκοπτα τις καταγγελλόμενες ως παράνομες εργασίες στην περιοχή των Σκουριών, αγνοώντας ακόμη και την εισαγγελική απαγόρευση της περασμένης εβδομάδας.

Σχετικό θέμα: Αποικιοκράτες της Χαλκιδικής


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.