«Ακούσατε τι ο κριτής της αδικίας λέγει;»


Από Βασιλίνος – Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου

KENTRIKI-web

Είναι 3 Ιουνίου 2014. Οι κάτοικοι διαδηλώνουν στο ρέμα Καρατζά για παράνομες εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Η Επιθεώρηση Μεταλλείων μετά τη διενέργεια αυτοψίας, με έγγραφό της στις 4-6-2014 έδωσε εντολή να σταματήσουν οι παράνομες εργασίες. Στις 6 Ιουνίου 2014 οι κάτοικοι διοργανώνουν πάλι διαδήλωση στις Σκουριές, διαμαρτυρόμενοι για παράνομες εργασίες θεμελίωσης του εργοστασίου εμπλουτισμού. Επεμβαίνει ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γιαννάκης και εντέλλεται την αναστολή των εργασιών. Σήμερα 8-6-2014 παρά το γεγονός ότι όλα τα μετεωρολογικά δελτία είχαν ενημερώσει για καταιγίδες, οι κάτοικοι με ένα κομβόϊ αυτοκινήτων ανέβηκαν στις Σκουριές, για να διαδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για όσα συμβαίνουν στις Σκουριές και να καταστήσουν σαφές ότι δεν θα καθίσουν στα σπίτια τους έως ότου σταματήσει να βασιλεύει στο βουνό τους η παρανομία. Μεθαύριο την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 οι κάτοικοι έχουν πάλι διαδήλωση στις Σκουριές, διότι η Επιθεώρηση Μεταλλείων (η οποία γνωρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως νόμιμο από όσα η εταιρεία διενεργεί υλοποιώντας το Επενδυτικό της Σχέδιο, και γνωρίζει πολύ καλά ότι το ίδιο το κράτος δεν έχει εγκρίνει την υλοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου), θα έρθει να κάνει αυτοψία για τη διαπίστωση της νομιμότητας της θεμελίωσης του εργοστασίου!! Σήμερα λοιπόν, οι κάτοικοι διαδήλωσαν και δεν έφυγαν ακόμα κι όταν άρχισε να βρέχει. Είναι να θαυμάζει κανείς. Παραπροχθές διαδήλωση, προχθές διαδήλωση, σήμερα διαδήλωση, την Τρίτη διαδήλωση· θυμήθηκα λοιπόν, την παραβολή του Ευαγγελίου (Λουκ. ΙΗ΄,1-8), που ο Κύριος Ιησούς είπε: «Σε μία πόλη ήταν ένας δικαστής κριτής ο οποίος ούτε τον Θεό φοβόταν ούτε τους ανθρώπους ντρεπόταν. Μία χήρα που κατοικούσε σε εκείνη την πόλη και κάποιος συνεχώς την αδικούσε, αναγκαζόταν να πηγαίνει συνεχώς στον κριτή Δικαστή, κατήγγελλε την αδικία και εκλιπαρούσε τον άδικο κριτή: “Εκδίκησόν με από του αντιδίκου μου”. Ο κριτής όμως επί πολύ χρόνο δεν ήθελε να αποδώσει δικαιοσύνη. Η χήρα ούτε απογοητεύτηκε ούτε σταμάτησε να καταφεύγει στον άδικο κριτή. Από την πολλή πίεση που η χήρα συνεχώς ασκούσε στον κριτή, κάποια μέρα ο κριτής αγανάκτησε και είπε: Αν και ούτε τον Θεό φοβάμαι ούτε το τι λένε για την αδικία μου οι άνθρωποι ντρέπομαι, όμως μ’ αυτή τη χήρα δεν πάει άλλο, δεν σταματά να με ενοχλεί και να μου παρέχει κόπο. Για να σταματήσει να με ενοχλεί, θα  τη δικαιώσω». «Είπε δε ο Κύριος·  ακούσατε τι ο κριτής της αδικίας λέγει;»

statheri-web

Στην ανωτέρω φωτογραφία οι δυνάμεις καταστολής προστατεύουν,  προφανώς με εισαγγελική εντολή, τα παράνομα έργα της «Ελληνικός Χρυσός» από τους κατοίκους που επικαλούνται τον νόμο. Στην Ελλάδα μιλάμε πραγματικά για «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»· διώκονται όσοι επικαλούνται τον νόμο και διαδηλώνουν για τις παρανομίες, και προστατεύονται οι παρανομίες. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Παραθέτουμε κάτωθι φωτογραφικό υλικό από τη σημερινή διαδήλωση της «χήρας Βόρειας Χαλκιδικής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.