ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΦΑΓΟΥ


Του Σαράντη Δημητριάδη, oμότιμου καθηγητή γεωλογίας Α.Π.Θ.

indexΚαμιά φορά χρειάζεται το καμπανάκι κάποιων φρόνιμων καλών φίλων για να συνειδητοποιήσει κανείς προφανείς αλήθειες και να δει τα λάθη του.

Βλέποντας λοιπόν, κατόπιν σχετικής υποδείξεως, κάποιους “τρομολάγνους συναδέλφους πανεπιστημιακούς να αποκτούν εφήμερη δημοσιότητα χάριν των μεταλλείων και να χτίζουν καριέρες κεφαλαιοποιώντας τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο Συριζο-αντιμεταλλευτικό αντιμνημονιακό μπλοκ”, συνειδητοποίησα -κάπως αργά είναι η αλήθεια για την ηλικία μου και την ομοτιμητική μου χάρη- τη ματαιότητα της προσπάθειας εμού του άσχετου να υποσηρίζω χωρίς ανταλάγματα τον αντιμεταλλευτικό αγώνα μιας αγροτουριστικής περιθωριακής -ίσως δε και τρομοκρατικής- κοινωνικής ομάδας.

Αγνόησα ακόμα, ως ηλίθιος, λαμπρά παραδείγματα άλλων συναδέλφων μου πανεπιστημιακών, μεταλλειολάγνων αυτών, που χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης, απολαμβάνουν μιαν διόλου εφήμερη δημοσιότητα χάριν των μεταλλείων και χτίζουν καριέρες κεφαλαιοποιώντας -στην κυριολεξία- τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο εξορυκτικό λόμπι, πιο συγκεκριμένα στην καλή καναδική Eldorado. Όμορφα, νοικοκυρεμένα, με αξιοπρέπεια, με κύρος επιστημονικό και κοινωνική καταξίωση.

Ομολογώ πως πήρα τη ζωή μου λάθος -ή, στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα-, γιατί τώρα πια είναι κάπως αργά για μένα ν’ αλλάξω.

Υ.Γ. Με τα του δήμου Παξών παιδιά μην με εμπλέκετε, δεν είχα καμία ανάμιξη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.