Αρχική Απόψεις & Σχόλια Περί καταστροφής, νομιμότητας και δικαιοσύνης

Περί καταστροφής, νομιμότητας και δικαιοσύνης

2
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από soshalkidiki

Εκεί που το χέρι της κυβερνητικής νομιμότητας δε φτάνει, ο Κάκαβος καταστρέφεται στο όνομα του κέρδους μιας ιδιωτικής εταιρείας. Στο ρέμα Καρατζά – εκεί όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το φράγμα και το τέλμα αποβλήτων – και στις Σκουριές, η Ελληνικός Χρυσός έχει αποψιλώσει και εκχερσώσει χιλιάδες στρέμματα δάσους, εκτελεί χωματουργικές και τεχνικές εργασίες, διανοίγει δρόμους και υπόγεια στοά, καταστρέφει την γεωμορφολογία της περιοχής.

Παρά τη νομολογία (απόφαση ΣτΕ) – που ρητά αναφέρει πως καμία επέμβαση σε ρέμα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, χωρίς προηγούμενη οριοθέτησή του με προεδρικό διάταγμα – η Ελληνικός Χρυσός εκτελεί τεχνικά έργα σε μη οριοθετημένο ρέμα και οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι Ελεγκτικοί μηχανισμοί δηλώνουν άγνοια και αναρμοδιότητα.

Οι κάτοικοι, μετά από επίσκεψη τους στην περιοχή, κατήγγειλαν τις παράνομες εργασίες και, μετά από παρέμβαση της εισαγγελίας Πολυγύρου, το χώρο επισκέφτηκαν οι επιθεωρητές μεταλλείων. Μετά από αυτοψία στο χώρο, οι επιθεωρητές μας ενημέρωσαν ότι θα απαντήσουν εγγράφως, χωρίς όμως να προβούν σε διακοπή των εργασιών, παρά το γεγονός πως δεν μπορούσαν να βεβαιώσουν για την νομιμότητα ή μη των εργασιών αυτών. Μέχρι λοιπόν να συνταχθεί η αναφορά τους η καταστροφή θα συνεχίζεται.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, τις οποίες μας καλεί ο κρατικός μηχανισμός να εμπιστευτούμε για την τήρηση των νόμων και την προστασίας του τόπου και των ζωών μας, αποδεικνύονται γι΄αλλη μια φορά κατώτερες των περιστάσεων.

Τη ίδια στιγμή που οι κάτοικοι προσπαθούσαν να “ξυπνήσουν” τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σχετικά με τις καταστροφικές παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός, οι κρατικοί μηχανισμοί καλούσαν σε ανάκριση δεκατέσσερις συναγωνιστές μας για την υπόθεση του εργοταξίου στις Σκουριές. Η ανακριτική διαδικασία θα γίνει την Παρασκευή 6 Ιουνίου στον Πολύγυρο.

Προφανώς η τήρηση της νομιμότητας γίνεται κατά περίπτωση και κατ΄εντολή.

Η νομιμότητα επιβάλλεται στους κατοίκους από κατασταλτικούς και διωκτικούς μηχανισμούς, όταν η ιδιωτική εταιρεία απολαμβάνει άσυλο και προστασία. Οι κάτοικοι διώκονται, ενώ κρατικοί υπάλληλοι που παραβαίνουν το καθήκον τους και στελέχη εταιρειών που παρανομούν παραμένουν στο απυρόβλητο.

Γι΄αυτό κι εμείς δηλώνουμε ότι:

Θα είμαστε στο δρόμο, στο βουνό, στα δικαστήρια μέχρι την τελική νίκη. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να υπερασπιζόμαστε τη ζωή, τη γη, την ελευθερία, το δίκιο μας.

Την Κυριακή θα είμαστε όλοι στον Κάκαβο.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.