Στηρίζουμε τον Άρη Γιαννακίδη για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ


yannakidis_thasos31102010

ΟΛΕΣ οι περιφερειακές παρατάξεις Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης υπέγραψαν την Επιστολή στο ΥΠΕΚΑ για το θέμα των χρυσωρυχείων (πλην της Χρυσής Αυγής που δεν ερωτήθηκε). Όλες, ακόμα και η παράταξη της “Περιφερειακής Αναγέννησης” του κ. Γιώργου Παυλίδη που θα αναμετρηθεί αύριο στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με το νυν Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο κ. Άρη Γιαννακίδη.

Τα ιστολόγια γράφουν ότι ο κ. Παυλίδης ανακάλυψε την… Διανομαρχιακή και βάζει υπογραφές παραμονές εκλογών (δείτε και εδώ). Ευχόμαστε να είναι ειλικρινής και όχι “προεκλογική” και περιστασιακή η συμπόρευση του κ. Παυλίδη και της παράταξής του με το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Το βέβαιο είναι ότι η ομοφωνία των υποψηφίων είναι αποδεικτική του κλίματος της καθολικής απόρριψης των “επενδύσεων” χρυσού που επικρατεί στην Αν. Μακεδονία – Θράκη. Αυτό έγινε παραπάνω από σαφές και με την εκλογή από την πρώτη Κυριακή του κ. Λαμπάκη στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και του κ. Πετρίδη στο Δήμο Κομοτηνής, ενώ σαφέστατα “κατά του χρυσού” θα είναι και ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών, όποιος εκ των κυρίων Ιωαννάκη και Σταυρίδη κι αν εκλεγεί αύριο.

Ωστόσο, εμάς αρέσουν οι καθαρές θέσεις. Απέναντι στην όψιμη και θολή “στήριξη” του κινήματος από τον κ. Παυλίδη, έχουμε τον νυν Περιφερειάρχη και επί δυο τετραετίες αιρετό Νομάρχη Ροδόπης κ. Γιαννακίδη, η θέση του οποίου σε αυτό το ζήτημα υπήρξε πάντα κρυστάλλινη. Γνώμη μας είναι ότι για τους πολίτες της Αν. Μακεδονίας – Θράκης που έχουν επίγνωση της σημασίας του ζητήματος του χρυσού για το μέλλον της Περιφέρειας, η επιλογή είναι ξεκάθαρη.  Και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτόν που επί 15 χρόνια έχει αγωνιστεί ΜΑΖΙ με το κίνημα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του αρραγούς μετώπου της Θράκης κατά του χρυσού και πετυχαίνοντας ουσιαστικές νίκες.

Τα συμφέροντα είναι τεράστια και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Το ζήτημα των “επενδύσεων χρυσού” έχει ανοίξει και σε περιοχές του νομού Σερρών όπου ήδη έχει δημιουργηθεί κίνημα αντίστασης, με τους Δήμους Σιντικής και Ηράκλειας να έχουν υιοθετήσει σχετικά ψηφίσματα. Όσο για το Πέραμα, η ELDORADO ανακοινώνει στους μετόχους της ότι περιμένει αδειοδότηση μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Απέναντι στην αναμενόμενη επίθεση, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση και δυναμική στάση.

“Γνωρίζουμε όλοι ότι μετά τις Αυτοδιοικητικές ΕΚΛΟΓΕΣ θελουν να περάσουν την έγκριση της περιβαλλοντικής Μελέτης των χρυσωρυχείων, περιμένουν να δούνε ποιοί θα εκλεγούν”

Άρης Γιαννακίδης,  συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Rodopi Channel της Παρασκευής 23/5/2014.

[youtube=https://m.youtube.com/watch?v=IXDAZ5VJhCE]

Παρακολουθείστε το απόσπασμα του βραδυνού δελτίου ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης, με προσκεκλημένο τον Τόλη Παπαγεωργίου, ιδρυτή του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων .
Μιλά στηρίζοντας τον υποψήφιο περιφερειάρχη ΑΜΘ, Άρη Γιαννακίδη και καυτηριάζει την απουσία του Γιώργου Παυλίδη και των αντιπεριφερειαρχών του από τους αγώνες κατά των χρυσωρυχείων τα τελευταία τρισήμιση χρόνια. Μιλά για απουσίες Παυλίδη από το Περιφερειακό Συμβούλιο, λευκές ψήφους συμβούλων της παράταξής του, τον κίνδυνο από νέες αιτήσεις για μεταλλευτικές έρευνες που περιμένουν στα συρτάρια και είναι έτοιμες να εγκριθούν.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ztai7hBI-m8&feature=share]

Ακούστε συνέντευξη του Τόλη Παπαγεωργίου στη Τζένη Κατσαρή – Βαφειάδη και τη Νατάσσα Βαφειάδη στο “Ράδιο Παρατηρητής” της Θράκης, όπου επίσης στηρίζει την υποψηφιότητα Γιαννακίδη:

Τόλης Παπαγεωργίου για Άρη Γιαννακίδη 22/5/2014 by Antigold on Mixcloud

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.