Προς τους επιστήμονες υπαλλήλους του δημόσιου κρατικού μηχανισμού


indexΚείμενο που μας έστειλε ο κ. Θανάσης Παντελόγλου, Χηµικóς – Μsc Βιοχηµικóς Μηχανικóς. ΙΤΑΠ (Οινóφυτα),  ως σχόλιο στην ανάρτηση “Πώς θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος Ν. 4262/2014 στην εξορυκτική δραστηριότητα;

“Φίλτατοι μου, διαβάζω εδώ την ορθολογική σκέψη και «λογικές απορίες» ενός επιστήμονα-Δημοσίου Υπαλλήλου. Που του έλαχε τωρα,να κατέχει την θέση σε Δημόσια Υπηρεσία που πρέπει να υπηρετήσει ανοιχτά πλέον, «τα συμφέροντα» αυτών που λειτουργούν τις επενδύσεις της «αρπαχτής» και της «άγριας ανάπτυξης».

Αισθάνονται επιτέλους οτι χρειάζεται η δουλειά τους, να έχει και «λίγη τσίπα» για να την φέρνουν βόλτα και με λίγη αξιοπρέπεια. Έστω και με κάποιον «φερετζέ» κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως λειτουργούσαν μέχρι σήμερα και λίγο πολύ (όχι βέβαια χωρίς σκανδαλώδεις μεροληπτικές αποφάσεις) κρατούσαν την «ελαχιστοποιημένη κοινωνική ευαισθησία τους» ζωντανή!

Τώρα όμως που εκτραχηλίστηκε τελείως το πράγμα και «πέσαν οι μάσκες», απο μια τελείως αντιλαϊκή εξουσία, το μόνο που κάνει πάλι, η σκέψη της «σχολής αυτής των δημοσίων υπαλλήλων», είναι να βάζει μόνο λογικά ερωτήματα!!

Και όμως ξέρουν (και ξέρουν καλύτερα απο κάθε άλλον), για την τεράστια ληστεία και «αποιοκρατική εκμετάλλευση» του ορυκτού πλούτου που έχει γίνει και τώρα, οι εξουσίες μας, ετοίμασαν την «τελευταία εκδοχή διευκολύνσεων» για να μπορεί να γίνεται «πλέον ξεδιάντροπα».

Καταλαβαίνουν αυτοί, περισσότερο απο κάθε άλλον οτι: αυτόν τον νόμο αδειοδότησης και Ορυχείων-Λατομείων (όπως και όποιας άλλης παραγωγικής εγκατάστασης) τον έφτιαξαν «οι εξουσιαστές μας» κατ’εντολή των «άπληστων επενδυτών»,για να τους επιτρέψουν να τα οικονομήσουν άγρια.

Τον νόμο αυτό τον ορίζουν σαν “πλαίσιο” για να δουλέψει «η υπηρεσία αδειοδοτήσεων»προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα τους.
Και καταλαβαίνουν αυτοί πολύ καλά οτι: τελικά δεν θα εφαρμοστεί ουδεμία, έστω απο της υπαρκτές «πολιτικές» πρόληψης -προφύλαξης για το περιβάλλον. Κόντρα σε όποια άλλη υπαρκτή-ισχύουσα καθοδηγητική οδηγία, νόμο, εκτελεστική απόφαση (ΚΥΑ) της εξουσίας στην όποια βρέθηκαν να υπηρετούν.

Και τι κάνουν;; Βάζουν ερωτήματα στον κόσμο και την κοινή λογική!!
Γενναίο!!. Δεν το μηδενίζω και δεν λέω πως δεν ειναι χρήσιμο! ΑΛΛΑ: ειναι «μη επαρκές» για της περιστάσεις που ζουν και ζούμε!!

Εντάξει: σας παίρνουν τον μισθό! Εντάξει, σας κατανοώ: μιας και σας απίσχναναν τiς υπηρεσιακές αρμοδιότητες!! Φυσικά και σας συμπαραστέκομαι οταν σας καλούν να συμπεριφερθείτε Αντιεπιστημονικά-Σατράπικα-Απρεπώς.

Αλλα εδώ πλέον πρόκειται για το κάτι άλλο!! «Σας βάζουν ενα μπαλτά στο χέρι» και σας ζητούν να «συναινέσετε υπηρεσιακά» στο κατακρεούργημα των τόπων. Την καταλήστευση των φυσικών τους πόρων. Την μη-αντιστρεπτή καταστροφή υγείας, ανθρώπων και φύσης.

Σας ζητούν να διεκπεραιώσετε το ξεγέλασμα ενος κόσμου, ο οποίος όμως ειναι αυτός που σας πληρώνει απο τα λεφτά του (δημόσιος προϋπολογισμός) και σας ανέθεσε το καθήκον (που εσείς το ζητήσατε) να «φυλάξετε θερμοπύλες» για να τον προφυλάσσετε και να προλαβαίνετε αυτά που με τον νόμο αυτόν σας βάζουν τώρα να υλοποιείτε και να κάνετε!

ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ;;;; Με λογικά ερωτήματα μόνο;;;

Φίλτατοι μου, Υπάλληλοι του Δημόσιου Κρατικού Μηχανισμού!! Παρά το οτι σας καταλαβαίνω και συμπαρίσταμαι απολύτως στης ταλαιπωρίες «της καρέκλας σας» που σας υποβάλουν οι τωρινές μας εξουσίες, …………..σκέφτομαι ότι οι «Διευθύνσεις των Υπουργείων» και οι “αρμοδιότητες-καθηκοντα”, που κατά το Σύνταγμα και τους Νόμους, σας εχει αναθέσει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ να επιτελείτε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ουτε «περίπτερα ουτε μαγαζάκια»!! Ούτε χρησιμεύουν σαν χώροι μόνο ανάπτυξης-διατύπωσης λογικών αποριών!!! Ειναι «μετερίζια» και «έννομου αγώνα» και τελικά δύναμη λαϊκή!!! Είναι εξουσία που εχει ανατεθεί σε εσάς απο τον λαό μας!!

Όταν αυτήν ακριβώς την εντολή, την βιάζουν και την ξεφτιλίζουν oι εξουσίες που θέλουν να σας διοικήσουν παράνομα και αντισυνταγματικά, ΩΦΕΙΛΕΤΕ, «στο όνομα του λαού», να την υπερασπιστείτε με καθε νόμιμο μέσον. (Και έχετε πάμπολλα. Εχετε την Νομοθετική ελέγχουσα εξουσία-βουλή, έχεται την δικαστική εξουσία. Μα πάνω απο όλα έχετε  τον εντολέα λαό σας!!).

Αγωνιστείτε, μιλήστε του ανοιχτά για τα παράνομα εγκληματικά που κάνει η τωρινή εξουσία!

Πληροφορήστε τον έγκαιρα, πλήρως και σωστά και εκείνος ξέρει να τους συμμορφώσει!!

Οταν εσείς σιωπάτε είτε αρκείστε να κλαυθμηρίζετε σιωπηλά «στην γωνίτσα σας και στην καρεκλίτσα σας», παίζετε σε τελευταία ανάλυση, το παιχνίδι των εξουσιών που σας κάνουν τον βίο αβίωτο και θάβετε τον αφέντη λαό σας και τα χίλια δίκια του!!

Αντιλαμβάνεστε κίνδυνο;; για τα συμφέροντα του λαού μας, των τόπων μας, της διεξαγωγής της ζωής στην πατρίδα μας; Τότε λοιπόν, περιμένουμε πολλά περισσότερα απο εσάς.

Εαν πράγματι αγαπάτε τον λαό που σας εργοδοτεί, αποδείξτε το.

Με εκτίμηση και Φιλικά
Θανάσης Παντελόγλου”


Μία απάντηση στο “Προς τους επιστήμονες υπαλλήλους του δημόσιου κρατικού μηχανισμού”

  1. Που τους είδατε σεις τους υπαλλήλους που έχουν αξιοπρέπεια και το θάρρος της γνώμης τους? Ολοι κρύβονται πίσω από το γραφειάκι τους και τον μικρό μισθούλη τους.Για κάντε μια βόλτα να πάρετε τον αέερα σας από τα υπουργεία των επιστημόνων οπως λέτε!
    Και τότε θα εκπλαγείτε.
    Μήπως λαΙκίζετε απλώς βλέποντας τα γραφόμενα ενός ή έστω δύο που καμία σχέση δεν εχουν με δημοσίους υπαλλήλους?
    Και αντί να πειτε “μπραβο ορέ” τους τη λέτε κι απο πάνω?
    Προφανώς,ο λαίκισμός δεν εχει όρια. Πως το θελέτε το κεφάλι του πρωθυπουργού και των υπουργών του, σε πιάτο ή σε τασάκι?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.