Για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αριστοτέλη


poreia-thessΣτη Χαλκιδική εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε να σώσουμε τον τόπο μας απ΄την απληστία των χρυσοθήρων. Αγωνιζόμαστε έχοντας απέναντι τον κρατικό μηχανισμό, τη Δημοτική Αρχή, τις δυνάμεις καταστολής, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την κυβέρνηση. Καταφέραμε να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα τις όποιες διαφορές μας και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να κερδίσουμε σημαντικές μάχες.

Οι δημοτικές εκλογές ήταν μια ευκαιρία να κάνουμε άλλο ένα βήμα μπροστά. Οι πολίτες επέλεξαν τον υποψήφιο δήμαρχο και η πλειοψηφία τον εξέλεξε, δημιουργώντας καινούρια εργαλεία για τη δικαίωση του αγώνα μας. Ο αγώνας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια δίνεται ανεξάρτητα από τις εκλογές, τις κομματικές στρατηγικές, τις οικονομικές συνθήκες. Παρόλα αυτά η νίκη του συνδυασμού που επιλέχθηκε από τους κατοίκους, σηματοδοτεί μια νέα σχέση του κινήματος με τη θεσμική ύπαρξη του Δήμου.

Η σημασία αυτής της νίκης επιβεβαιώνεται και από τον τρόπο που κυβερνητικοί παράγοντες και συστημικά ΜΜΕ, έχρισαν πρόωρα νικητές, ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι η τοπική κοινωνία είναι υπέρ της εξόρυξης χρυσού.

Το κίνημα της Χαλκιδικής είναι πολύμορφο, πολυφωνικό και εξελίσσεται με κάθε δράση, αλληλεπίδραση, νίκη ή ήττα. Επηρεάζεται από την πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, αλλά δεν ταυτίζεται απόλυτα με κανέναν. Ο αγώνας που δίνεται είναι αγώνας ζωής. Είναι αγώνας συνειδητοποίησης αξιών και προτεραιοτήτων. Είναι αγώνας για το σεβασμό στο περιβάλλον και το συνάνθρωπο. Είναι αγώνας ενάντια σε εκβιαστικά διλήμματα του τύπου “περιβάλλον ή ανάπτυξη”, “δουλειά ή υγεία”. Είναι αγώνας ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα στις συνελεύσεις, το δρόμο, το βουνό, τις εκδηλώσεις, τα δικαστήρια, τα δημοτικά συμβούλια. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τον Κάκκαβο, τα δάση, τα νερά, τα παιδιά και τις ζωές μας. Μέχρι την τελική νίκη!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.