Η κυβέρνηση απαγορεύει το δημοψήφισμα για το νερό – Εντολή για σύλληψη όποιου στήσει κάλπη


Από Alterthess

nero-604x345

Εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει το αυριανό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στους δημάρχους της περιοχής, στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια.

Συγκεκριμένα με το έγγραφο ο κ. Μιχελάκης καλεί τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν προκειμένου να “εξακριβώσουν όλες τις αξιόποινες πράξεις”.

Την ίδια στιγμή μέ έγγραφο του ο Εισαγγελέας ζητά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να μεριμνήσει έτσι ώστε δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να προχωρούν σε σύλληψη όποιουδήποτε εθελοντή του κινήματος στήσει κάλπη ή αξιοποιήσει εκλογικούς καταλόγους για το δημοψήφισμα για το νερό.

Η πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης είναι ωμή και αυτή την φορά καθώς με τον συνήθη αυταρχικό της τρόπο έρχεται να απαγορεύσει κάτι για το οποίο έχουν ληφθεί επίσημες αποφάσεις από τους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος ενώ επίσης την ίδια ώρα ένα μεγάλο κίνημα έχει αναπτυχθεί στην πόλη για την υπεράσπιση του νερού.

Σε λίγη ώρα έχει οριστεί έκτακτη συνέντευξη τύπου από κινήματα και κάποιους δημάρχους της περιοχής για να ενημερώσουν τους πολίτες πώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που βάζει το υπουργείο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, παρουσία των δημάρχων και εκπροσώπων των κινημάτων.

Το πιο πιθανό είναι οι κάλπες για το δημοψήφισμα να στηθούν έξω από τα εκλογικά κέντρα. Ωστόσο κάποιοι δήμαρχοι, δείχουν ήδη σημάδια οπισθοχώρησης προτείνοντας πλέον το δημοψήφισμα να διεξαχθεί στα δημαρχεία κάθε πόλης. Αυτό όπως είναι εύκολα αντιληπτό αναμένεται να οδηγήσει σε αποτυχία τη συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα που έχει εξαγγελθεί εδώ και μήνες.

 mixel

 


Μία απάντηση στο “Η κυβέρνηση απαγορεύει το δημοψήφισμα για το νερό – Εντολή για σύλληψη όποιου στήσει κάλπη”

  1. Προφανώς το να στήνει κανένας κάλπες την ημέρα των εκλογών και να βουτάει (να “αξιοποιεί!!!”)εκλογικούς καταλόγους είναι απολύτως παράνομο και πολύ καλά κάνει ο Μιχελάκης και υπενθυμίζει στους δικαστικούς αντιπροσώπους τα καθήκοντά τους.
    Δεν καταλαβαίνω πού είναι το μεμπτό στο έγγραφό του.
    Από την άλλη, το να επιλέγει κανένας την ημερομηνία που διενεργούνται οι αυτοδιοικητικές εκλογές για να κάνει δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΘ (για “το νερό”), την ημέρα και τις ώρες που απαγορεύεται κάθε άλλη δραστηριότητα των πολιτών, ακριβώς για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, δείχνει ότι (όπως και στην περίπτωση της εξόρυξης του χρυσού) το κίνητρο και ο στόχος δεν είναι η μη ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά, η καθαρή προβοκάτσια και ο διχασμός του λαού, καθώς και η δημιουργία χάους, δηλαδή, πρόσφορου εδάφους για ανώμαλες λύσεις του πολιτικού προβλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.