Τ. Μηταφίδης: Ο αγώνας ενάντια στους χρυσοθήρες της Ελντοράντο Γκόλντ στις Σκουριές είναι ζήτημα ζωής για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης


mhtafidis-oxi-ston-xrisoΣτηρίζουμε τον ανυπότακτο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, που με την αντοχή και το σθένος τους, εμπνέουν καθημερινά όλα τα κοινωνικά κινήματα της χώρας μας και παγκόσμια. Η μάχη ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος συνιστά για τη « Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» αγώνα για τη ζωή.

Αντίθετα η διοίκηση Μπουτάρη αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των εξορύξεων χρυσού στην Χαλκιδική, και για τους τόνους τοξικής σκόνης που θα πνίξουν και τη Θεσσαλονίκη. Είναι υπεύθυνος ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι που τον στηρίζουν, που εμπόδισαν το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για το έγκλημα στις Σκουριές Χαλκιδικής. Για ακόμη μια φορά αδιαφορεί για τη ζωή των πολιτών.

Υπενθυμίζουμε ότι σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πλήθος επιστημονικών φορέων είχε καταγγείλει  την περιβαλλοντοκτόνα εξόρυξη, καθώς και η πλειοψηφία των δημοτικών  συμβούλων είχε ταχθεί ενάντια στην “επένδυση με κάθε κόστος”.

Ο Γ. Μπουτάρης μπροστά σε ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν την πόλη μας, θυσιάζει την υγεία των πολιτών στο βωμό της Ελντοράντο Γκόλντ, και του εθνικού εργολάβου, κ. Μπόμπολα. Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος της πόλης διαλέγει “τα κέρδη των ιδιωτών απέναντι στην προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών.

Επειδή “η σιωπή δεν είναι χρυσός”, τον καλούμε να αφήσει κατά μέρος τις υπεκφυγές ότι «δεν έχει πειστεί ακόμη για τις συνέπειες της εξόρυξης» και να πάρει αμέσως θέση για το ζήτημα.

Η “Θεσσαλονίκη  Ανοιχτή Πόλη” στέκεται με όλες τις δυνάμεις της στο πλευρό των χιλιάδων αγωνιστών κατοίκων της Χαλκιδικής αλλά και των πολιτών της Θεσσαλονίκης που στηρίζουν ανεπιφύλαχτα τον αγώνα αυτό, γιατί είναι και δικός τους αγώνας, γιατί αφορά τον ίδιο τον αέρα που αναπνέουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.