Δήλωση υποψήφιου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Μ. Τρεμόπουλου για την «επένδυση χρυσού» της Χαλκιδικής


tremopoulos

«Άμεση ανάκληση της άδειας της Ελληνικός Χρυσός»

Ο κ. Τζιτζικώστας κάνει με ευκολία δηλώσεις για το ότι δεν θα δεχτεί καμιά επένδυση που προκαλεί τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις, αλλά αυτό ακριβώς έχει κάνει μέχρι σήμερα. Επιπλέον, έχει εκδώσει άδεια ερευνητικών εργασιών για εξεύρεση κοιτασμάτων χρυσού στο Νομό Σερρών (και όχι «άδεια εξόρυξης» όπως αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης), αλλά είναι γνωστή η ευκολία με την οποία αυτή η άδεια μετατρέπεται σε άδεια εξόρυξης, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα κριθούν ικανοποιητικά για τις εταιρείες. Γι’ αυτό και δεν θα έπρεπε να την είχε εκδώσει «ελαφρά τη καρδία» και χωρίς εκτεταμένο διάλογο με εκπροσώπους κατοίκων και επιστημονικών φορέων.

Για τον κ. Ιωαννίδη δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ήδη η επιλεκτική άγνοιά του για σχετικά ζητήματα τον καθιστά επικίνδυνο!

Η καταστροφή του δάσους στον Κάκαβο εξελίσσεται κάθε μέρα που περνά. Η καταστροφικότητα αυτής της «επένδυσης» πρέπει να σταματήσει άμεσα. Καλούμε και τους υπόλοιπους συνυποψήφιους να δεσμευτούν και όλοι μαζί να συμφωνήσουμε στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές, να ζητήσουμε την ανάκληση της άδειας της «Ελληνικός Χρυσός» και να απαιτήσουμε την αποκατάσταση του οικοσυστήματος. Ταυτόχρονα, να θέσουμε τις βάσεις για μια διαφορετική ανάπτυξη της περιοχής, που δεν θα αφήνει πίσω της νεκρή γη, αλλά θα προστατεύει τη φυσική κληρονομιά και το μέλλον των παιδιών μας.

Εμείς ήμασταν στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων πολύ πριν κάποιοι ανακαλύψουν πού βρίσκεται η Ιερισσός και η Μεγάλη Παναγιά. Από τότε που είχε εξεγερθεί η Ολυμπιάδα ενάντια στην κρατική ΜΕΤΒΑ κάναμε λόγο για την «καταστροφική ανάπτυξη» και είχαμε αντιληφθεί τα σχέδια αρπακτικών της ανάπτυξης και των συμφερόντων για την κονιορτοποίηση ολόκληρων βουνών προς αναζήτηση ψηγμάτων χρυσού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το βαθύ οικολογικό χαρακτήρα που έχει ο αγώνας των κατοίκων. Ένα αντίστοιχο οικολογικό μέλλον έχουμε υποχρέωση να σχεδιάσουμε για τις επόμενες γενιές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.