Νέα στοχοποίηση αγωνιστών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


Από το Alterthess

ieriss-thumb-mediumΜετά από έναν χρόνο και παραμονές εκλογών είχαμε σήμερα ακόμη μία προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική μέσω της “ταυτοποίησης” από τις διωκτικές αρχές του DNA ενός μέλους του κινήματος και κατοίκου Ιερισσού για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές. Συγκεκριμένα ο εν λόγω κάτοικος Χαλκιδικής έλαβε σήμερα από την αστυνομία δικαστικό έγγραφο όπου αναφερόταν η ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού για την υπόθεση του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός. Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την προ δύο μηνών προσπάθεια των διωκτικών αρχών να συνδέσουν δύο μεταξύ τους διαφορετικές δικογραφίες όπου κάτοικοι της Χαλκιδικής διώκονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, την υπόθεση του εργοταξίου των Σκουριών και την υπόθεση του Καρατζά (όπου 29 κάτοικοι διώκονται για περιστατικά που συνέβησαν στην περιοχή Λάκκος Καρατζά από τις 12 Μαϊου μέχρι τον Αύγουστο του 2012).

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Μαρτίου είχαν κληθεί 23 από τους 29 υπόπτους της υπόθεσης του Καρατζά να δώσουν γενετικό υλικό για υπόθεση με την οποία δεν εμπλέκονται κατα οποιονδήποτε τρόπο την υπόθεση του εργοταξίου στις Σκουριές. Ένας από τους κατοίκους που είχε κληθεί τότε να δώσει γενετικό υλικό έλαβε σήμερα δικαστικό έγγραφο ότι το DNA του φέρεται να ταυτοποιήθηκε σήμερα για την υπόθεση του εργοταξίου.

Κοινή δήλωση Δέσποινας Χαραλαμπίδου και Λάζαρου Τόσκα

Χθές (24/04), παραδόθηκε σε κάτοικο της Χαλκιδικής άλλη μία κλήση για κατάθεση γενετικού υλικού. Οι διωκτικές και δικαστικές αρχές συνεχίζουν την προσπάθεια ποινικοποίησης της αντίδρασης των πολιτών στις καταστροφικές εξορυκτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική. Άραγε είναι τυχαίο ότι αυτή η προκλητική τακτική γίνεται λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές;

Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων και εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της σε όλους τους διωκόμενους.

Το κλίμα τρομοκράτησης και η προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων δε θα περάσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.