Παγκρήτια συνάντηση ενάντια στην Καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο


Εννοείται ότι αν και μακριά, η ψυχή μας αύριο θα είναι στο Αρκάδι. Εννοείται ότι το θέμα δεν είναι τοπικού, Κρητικού ενδιαφέροντος. Κι αν ήταν, πάλι μαζί θα ήμασταν.

abbce1a53d0691c5315bde73acfc67cc_XL

Πρόσθετες Πληροφορίες

Στις 23 Μαρτίου, στην ιστορική Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο φορείς, συλλογικότητες, σωματεία και πολίτες από όλη την Κρήτη συναντιούνται για να πουν το όχι στην εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m5aTPh1H1MY]

Το πρόγραμμα της συγκέντρωσης

Σύντομες ομιλίες από τους: Γιώργη Καράτζη-ποιητή, Ευάγγελο Γιδαράκο-καθηγητή Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης και Ευάγγελο Πισσία-καθηγητή ΑΤΕΙ Αθηνών-συντονιστή της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία.

Θα ακολουθήσει πολλή μουσική από το Παγκρήτιο σύλλογο καλλιτεχνών Κρητικής μουσικής (Νίκος Ηλιάκης, Μηνάς Μπαλτζάκης, Γιώργος Σκουλούδης και Κώστας Τζανάκης), από το Μιχάλη Αλεφαντινό και τους συνεργάτες του και από το Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), και τους Γιάννη Παπατζανή και Γιάννη Πολυχρονάκη. Τη μουσική εκδήλωση θα κλείσει εκτάκτως ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Ντίνος Σαδίκης, Στάθης Αραμπατζής, Χρήστος Χαρμπίλας και Τίτος Καργιωτάκης.

Αναχώρηση δωρεάν λεωφορείων

Χανιά: αναχώρηση από το σταθμό του ΚΤΕΛ Χανίων στις 10:00πμ.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν επίσης από Κίσσαμο, Σφακιά και Πλατανιά. Από τη Χώρα Σφακίων αναχωρούν στις 11 το πρωί. Από το Ακρωτήρι και την πλατεία Καθιανών στις 11 π.μ. Από τις Βρύσσες Αποκορώνου στις 11 π.μ. Από τον Δήμο Πλατανιά έξω από το Δημαρχείο επίσης στις 11 π.μ. Από τον Δήμο Κισάμου στις 9.15 π.μ. έξω από το κτήριο του Ο.Τ.Ε.

Ρέθυμνο: αναχώρηση από Μαρίνα Ρεθύμνου (κοντά στο Λιμενικό Ταμείο) στις 10:00πμ

Ηράκλειο: αναχώρηση από την κεντρική είσοδο του λιμανιού (Εθνικής Αντιστάσεως και παραλιακή) στις 10:00πμ.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν επίσης από Αρχάνες-Αστερούσια (παλιό Δημαρχείο Πύργου στις 10:00πμ, Δημαρχείο Πεζών στις 10:30πμ και παλαιό δημοτικό σχολείο Αρχανών στις 10:45πμ). Αναχωρήσεις από άλλες περιοχές θα ανακοινωθούν έγκαιρα από τα ΜΜΕ.

Σητεία: το λεωφορείο θα αναχωρήσει από το σταθμό του ΚΤΕΛ στις 8:00πμ.

Ιεράπετρα: το λεωφορείο θα αναχωρήσει από το σταθμό του ΚΤΕΛ στις 8:45πμ.

Άγιος Νικόλαος: το λεωφορείο θα αναχωρήσει από το σταθμό του ΚΤΕΛ στις 9:15πμ.

Τα λεωφορεία από Σητεία, Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο θα συναντηθούν στις 9:30πμ στο πρώτο πρατήριο της SHELL στην αρχή της εθνικής οδού από Άγιο Νικόλαο προς Ηράκλειο και θα συνεχίσουν μαζί προς Αρκάδι.

Φορείς και σύλλογοι κατά των χημικών

Καταιγιστικοί είναι πλέον οι ρυθμοί με τους οποίους φορείς και σύλλογοι τοποθετούνται κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας.

Ο Δήμος Φαιστού

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Φαιστού απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο μαρτυρικό Αρκάδι, για τα χημικά της Συρίας. «Η Κρήτη σηκώνεται για ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει και καλεί «όλους τους φορείς και κατοίκους του δήμου Φαιστού να συμμετέχουν μαζικά στην Παγκρήτια Συγκέντρωση-Διαμαρτυρία στο μαρτυρικό Αρκάδι την Κυριακή 23/03/2014, και ώρα 12:30».

Ο Δήμος Φαιστού θα διαθέσει λεωφορεία για τη μετακίνηση δωρεάν των πολιτών και το ραντεβού έχει οριστεί την Κυριακή στις 10 π.μ. στο Δημαρχείο στις Μοίρες. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν την Παρασκευή από 9:00 έως 16:00 στα τηλέφωνα 2892340240-2892340272-2892340203.

«Πρέπει να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα “ΟΧΙ στα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο, ΟΧΙ στο θάνατο, ΝΑΙ στην ειρήνη και τη ζωή”», καταλήγει η ανακοίνωση-κάλεσμα του Δήμου Φαιστού.

Συμβούλιο Παγκρητίου Ενώσεως

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρητίου Ενώσεως στη συνεδρίαση του με αρ. 38 της 25ης Φεβρουαρίου 2014 αποφάσισε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «ύστερα από πρόταση του προέδρου Γεωργίου Μαριδάκη και ενόψει της φημολογούμενης καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας δυτικά της Κρήτης, τα εξής:

1. Να ενώσει τη φωνή του με τους φορείς της Κρήτης και να διαμαρτυρηθεί έντονα προς κάθε κατεύθυνση για την καταστροφή που θα συντελεστεί αν τα χημικά όπλα της Συρίας καταστραφούν στη Μεσόγειο Θάλασσα νοτιοδυτικά της Κρήτης.

2. Ζητά από όλους τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί η υδρόλυση των χημικών όπλων στην μεσόγειο θάλασσα, διότι η απειλούμενη οικολογική καταστροφή θα είναι τεράστια».

Όχι στο νέο έγκλημα ΝΑΤΟ και ΕΕ σε βάρος της θάλασσας της Μεσογείου λέει το ΠΑΜΕ που σημειώνει :

Το τελευταίο διάστημα, μετά την παράδοση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στον ΟΗΕ, αναδεικνύεται ένα νέο σε εξέλιξη έγκλημα των ιμπεριαλιστικών κέντρων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και αφορά την προσπάθεια τους να απορρίψουν τα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην περιοχή μας. Μετά την απροκάλυπτη επέμβαση τους με την υποστήριξη των «αντικαθεστωτικών» και το διαμελισμό της χώρας, τώρα προσθέτουν σε βάρος των λαών της περιοχής ένα νέο έγκλημα με το επιχειρούμενο περιβαλλοντολογικό έγκλημα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την υποκρισία της δήθεν «πράσινης» ΕΕ.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ηρακλείου καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής μας.

Απαιτούμε:

· να μην γίνει καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και γενικά να αποκλειστεί κάθε μέθοδος που είναι καταστροφική για το περιβάλλον.
· την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις
· να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
· όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Στα πλαίσια της κοινής δράσης μας καλούμε τον Ηρακλειώτικο λαό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία το Σάββατο 22/3/2014 στην Πλ. Λιονταριών στις 12 το μεσημέρι.

Καλούμε σωματεία, επιτροπές αγώνα, λαϊκές επιτροπές, και κάθε φορέα να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος και να πάρουν δυναμικά μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνουμε.

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει την Παγκρήτια Κινητοποίηση ενάντια στα χημικά

H Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου στηρίζει την Παγκρήτια Πρωτοβουλία κατά της ¨εξουδετέρωσης ¨ των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο και θα διαθέσει 2 Λεωφορεία για την μεταφορά πολιτών στην Παγκρήτια Διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στο Αρκάδι την Κυριακή 23/3/2014.
Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την κεντρική είσοδο του λιμανιού την Κυριακή 23/3/2014 και ώρα 09:00π.μ..
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή την Παγκρήτια κινητοποίηση κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας δυτικά του νησιού μας επισημαίνοντας τον σοβαρό περιβαλλοντικό κίνδυνο που διατρέχει η Κρήτη και όλη η Μεσόγειος από την επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί εν πλω .

Ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το θέμα της καταστροφής των Χημικών Όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου. Εφόσον η τέλεση της διαδικασίας βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν
υφίσταται πλέον εναλλακτική λύση, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και την πληροφόρηση από την Οργάνωση για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons), η προτεινόμενη
μέθοδος είναι αποδεκτή, μόνον αν τηρηθούν μέγιστα μέτρα ασφαλείας. Η οποιαδήποτε αντίστοιχη διαδικασία στο έδαφος ενδέχεται να εμπεριέχει περισσότερους κινδύνους και προβλήματα για τους κατοίκους και το περιβάλλον. Τα μέτρα ασφαλείας θα έπρεπε να περιλαμβάνουν: λειτουργία του αντιδραστήρα εν πλώ μόνον κάτω από τις επιτρεπόμενες μετεωρολογικές συνθήκες, πρόβλεψη ασφαλούς ελλιμενισμού του πλοίου αν η κατάσταση κυμματισμού δεν είναι ευνοϊκή, συνεχή έλεγχο των εγκαταστάσεων και του αντιδραστήρα στο πλοίο, και παρακολούθηση-μετρήσεις των ενδεχόμενων εκπομπών προς το θαλάσσιο και ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

H Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης θεωρεί ότι:

• Η Ελληνική Κυβέρνηση είχε την υποχρέωση να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη δημιουργία διεθνούς επιστημονικής επιτροπής από τις χώρες που
γειτνιάζουν με την θαλάσσια περιοχή καταστροφής των χημικών όπλων, για να παρακολουθεί και να πληροφορείται από τους υπευθύνους της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων την ασφαλή εξέλιξη της
διαδικασίας.

• Η Ελληνική Κυβέρνηση έπρεπε να απαιτήσει, από τους υπεύθυνους της διενέργειας της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων, να διεξάγονται καθημερινές μετρήσεις της ποιότητας της ατμόσφαιρας και του
θαλάσσιου περιβάλλοντος στις περιοχές όπου θα λαμβάνει χώρα η ως άνω διαδικασία καθ’ όλη της τη διάρκεια. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα έπρεπε να είναι προσβάσιμα στην ειδική επιστημονική επιτροπή.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έπραξε τα αυτονόητα.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης κατανοεί και συμμερίζεται την ανησυχία των κατοίκων της Κρήτης, που δικαιολογημένα αντιδρούν και δεν πείθονται ότι οι ίδιοι, το περιβάλλον όπου ζουν καθώς και οι οικονομικές τους
δραστηριότητες, δεν κινδυνεύουν από την αναγκαία καταστροφή κάθε χημικού οπλοστασίου.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ζητά από την Περιφέρεια Κρήτης:

Ι) Να απαιτήσει αμέσως από την Κυβέρνηση αξιόπιστη και συνεχή ενημέρωση για τα αποτελέσματα της εξουδετέρωσης και την εξέλιξη της διαδικασίας.

ΙΙ) Να καταρτίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που θα την υποδείξουν τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματά της Κρήτης, η οποία στη βάση της παρεχόμενης ενημέρωσης θα πληροφορεί με έγκριτο τρόπο τους κατοίκους.

ΙΙΙ) Να αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για την σύμπραξη των χωρών της Μεσογείου σε ενέργειες που θα στοχεύουν στη προστασία του περιβάλλοντος, στη προάσπιση της ειρήνης και της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλειου

Τη συστράτευση των Ροταριανών Ομίλων της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, επιδιώκει ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου.

Σε επιστολή ενημέρωσης που απευθύνεται στους εκατοντάδες Ομίλους των χωρών αυτών, γίνεται έκκληση να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους φορείς και να αντιταχθούν στο τεράστιο οικολογικό έγκλημα που απειλεί την Μεσόγειο, ενώ τονίζεται ότι πρόκειται για μείζων θέμα προστασίας του περιβάλλοντος και δεν είναι δυνατόν οι εθελοντές του Rotary να σιωπήσουν.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στις θέσεις που έχουν εκφράσει το τελευταίο διάστημα κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συνέπειες που θα έχει ένα ατύχημα κατά τη διαδικασία της καταστροφής για ολόκληρη την λεκάνη της Μεσογείου και φυσικά για τις χώρες που έχουν άμεση συνάρτηση με τη θάλασσα αυτή.

Η Βιάννος πάει… Αρκάδι για τα χημικά

Ο Δήμος Βιάννου συμμετέχει ενεργά στην Παγκρήτια κινητοποίηση ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο.

Την Κυριακή 23/3/2014 και ώρα 9:30 το πρωί θα ξεκινήσει λεωφορείο του Δήμου από την πλατεία του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην  Άνω Βιάννο με προορισμό το Αρκάδι.

Για τον λόγο αυτό καλούνται οι Δημότες να συμμετέχουν και να στηρίξουν με την παρουσία τους την κινητοποίηση αυτή.

Ακολουθεί το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου. 

Ο Δήμος Βιάννου θεωρώντας ότι πλήττεται άμεσα από την ενέργεια της εξουδετέρωσης και  διάθεσης των συριακών χημικών όπλων στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου , αφού διαθέτει περί τα 45 χιλιόμετρα παραλία και είναι κοντά στην περιοχή που θα γίνει η εξουδετέρωση αυτή:

1ον .Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του σε κάθε ενέργεια εξουδετέρωσης και διάθεσης των συριακών χημικών όπλων στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

2ον .Υπογραμμίζει ότι η επιχειρούμενη εξουδετέρωση ελλοχεύει περιβαλλοντική απειλή του κλειστού θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου, ενός από τα πιο ευαίσθητα και πιο σημαντικά θαλάσσια οικοσυστήματα του πλανήτη.

3ον . Εκφράζει την ανησυχία του ότι τα θαλάσσια ρεύματα μπορεί να μεταφέρουν τις τοξικές ουσίες στα γειτονικά παράλια, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και οι Ελληνικές ακτές, με άγνωστες επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα και κατ’ επέκταση στην υγεία του ανθρώπου. Οι δε επιπτώσεις αυτές δύναται να έχουν αντίκτυπο στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής με κίνδυνο να πληγεί ο τουριστικός χαρακτήρας της χώρας μας.

4ον . Καλεί το όργανα της Αυτοδιοίκησης να αναδείξουν το θέμα , να κινητοποιήσουν τους πολίτες και να αποτρέψουν τέτοιο ενδεχόμενο.

5. Θεωρεί δικαίωμα των πολιτών την έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για το επιχειρούμενο σχέδιο, καθώς και για τα επόμενα, που θα ακολουθήσουν. Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να προβεί στις άμεσες ενέργειες για την αποτροπή της επιχείρησης.

Ψηφίσματα Συλλόγων

Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κεντρικού και Νότιου Άξονα Δήμου Σητείας

Με ψήφισμα τους να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους και καταδικάζουν την εξουδετέρωση και διάθεση των Χημικών Όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Θεωρούμε ότι το ψήφισμα αυτό εκφράζει την τοπική κοινωνία στο σύνολό της, για την απαίτησή μας να ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας σε ένα καθαρό και ελεύθερο περιβάλλον. Την Συμμετοχή στη διοργάνωση από κοινού πρωτοβουλιών και δράσεων, σε Παγκρήτιο επίπεδο για να αναδειχθεί η κλειστή θάλασσα της Μεσογείου ως τόπος πολιτισμού και ειρήνης και να οριοθετηθεί ως ζώνη προστατευόμενη από περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.
Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι Αγίου Γεωργίου, Βορί, Επάνω Επισκοπής, Γούδουρα, Ζήρου, Μαρωνιάς, Παπαγιαννάδων, Παρασπορίου, Πισκοκεφάλου, Πραισού, Σκλάβων, Συκιάς, Χανδρά.

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, συμπαρίσταται στους αγώνες του κρητικού Λαού, για τα πυρηνικά απόβλητα που θέλουν να μολύνουν το οικοσύστημα της Γης.
Ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα, αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της ένωσης Γραμμενίδης Παναγιώτης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. (Ο.Α.Κ. Α.Ε.)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων Ο.Α.Κ. Α.Ε. θεωρώντας ότι η εξουδετέρωση των συριακών χημικών όπλων στη Μεσόγειο Θάλασσα, δυτικά της Κρήτης, συνιστά μείζονα περιβαλλοντική απειλή με απρόβλεπτες συνέπειες, εκφράζει, με όση δύναμη διαθέτει, την αντίθεσή του στο υπό εξέλιξη σχέδιο και επισημαίνει τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την δημόσια υγεία των κατοίκων του νησιού μας.
Η κλειστή θάλασσα της Μεσογείου, λίκνο πολιτισμού και ταυτόχρονα ένα από τα πλέον ευαίσθητα οικοσυστήματα του πλανήτη, πρέπει να μεταβληθεί σε χώρο ειρήνης και κοινωνικής ευημερίας, όπου οι λαοί της θα αποφασίζουν για το μέλλον τους.
Ο Ο.Α.Κ. Α.Ε., ως φορέας διαχείρισης του ύψιστου φυσικού και κοινωνικού αγαθού, που είναι το νερό, οφείλει να διαθέτει, πέραν της τοπικής του δράσης που αφορά την Περιφέρεια της Κρήτης, μια ευρύτερη περιβαλλοντική αντίληψη και γνώση. Η τεχνολογία για μια ασφαλή και περιβαλλοντικά αποδεκτή εξουδετέρωση των χημικών όπλων υπάρχει και αυτή πρέπει να εφαρμοσθεί.
Καλούμε λοιπόν τα μέλη του σωματείου μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την κινητοποίηση για την Παγκρήτια Συνάντηση στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Α.Κ. Α.Ε.

Πληροφορίες από:

https://www.facebook.com/events/523031644480718/

http://cretazine.com/agenda/item/1607-pagkritia-synantisi-gia-ta-ximika-tis-syrias

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1125049&srv=122

http://www.ekriti.gr/article/i-viannos-paei-arkadi-gia-ta-himika#ixzz2wh3Redg0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.