Eκδηλώσεις ενημέρωσης: 12/3 (σήμερα!) Βαμβακόφυτο Σερρών, 15/3 Ηράκλεια Σερρών


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΑΜΒΑΚΟΦΥΤΟ ΣΕΡΡΩΝ

to-dikomas-xrisafi_nΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΑΣ σας προσκαλεί σε μια ενημερωτική συζήτηση για την εξόρυξη χρυσού και τις επιπτώσεις της, στο Βαμβακοφυτο  Σερρών, την Τετάρτη 12 Μαρτιου 2014 , ώρα 20:00 στο VINYL classic BAR Θα γίνει ενημέρωση από επιστήμονες (μεταλλειολογο και χημικό μηχανικό)

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ συνεχίζει τις ενημερωτικές της   δράσεις γιατί η αξιοποίηση – «ανάπτυξη» του εδάφους και του υπεδάφους του τόπου μας είναι προσωπική υπόθεση του καθενός μας. Στόχος μας να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για ένα ζήτημα που θα μας επηρεάσει σοβαρά όλους. Είναι ώρα να πάρουμε θέση στις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς και να έχουμε λόγο σε ό,τι αφορά τον τόπο μας.

Η ήδη υλοποιούμενη «επένδυση» στη Χαλκιδική, αλλά και η επικείμενη «επένδυση» στην Ποντοκερασιά και στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, είναι σίγουρο πως θα μας επηρεάσουν ανεπανόρθωτα.

Επιβάλλεται να γνωρίζουμε τι κρύβουν οι «επενδύσεις» στην περιοχή μας και να στηρίξουμε των αγώνα των γειτονικών περιοχών γιατί μας αφορα!

Πρωτοβουλία Ενάντια στο χρυσό Αγκίστρου και Νιγρίτας

Εκδήλωση- συζήτηση στην Ηράκλεια Σερρών

1240440_679099515483407_1064127529_nΗ Πρωτοβουλία Ενάντια στο χρυσό Αγκίστρου και Νιγρίτας και οι Ενεργοί Πολίτες Νομού Σερρών καλούν τους κατοίκους της Ηράκλειας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης σχετικά με την εξόρυξη χρυσού και τις επιπτώσεις της, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ηράκλειας (πρώην Ρομέο), με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Αλέξη Μπένο, καθηγητή Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Υγείας της Ιατρικής σχολής Α.Π.Θ και τον κ. Κυρικάκο Παναγιωτόπουλο, καθηγητή Εδαφολογίας της Γεωπονικής σχολής Α.ΠΘ.
Αν και η έρευνα για χρυσό συνεχίζεται, η διαδικασία ενημέρωσης και αφύπνισης των κατοίκων της Σιντικής έφερε πρόσφατα θετικές εξελίξεις, με το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής κατά μια επερχόμενης εξορυκτικής δραστηριότητας στην περιοχή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείστηκε ο κίνδυνος μιας τέτοιας επένδυσης, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ήδη υλοποιούμενα έργα στο Κιλκίς (λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη λίμνη Κερκίνη) και στην Χαλκιδική.
Είναι πλέον καιρός ο καθένας μας να γνωρίζει και να έχει λόγο στις αποφάσεις που αφορούν τον τόπο και τις ζωές μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.