Διατηρούν παράνομα «τράπεζα DNA» των κατοίκων της Ιερισσού


Aπό nez.gr

ieris5

Στην… «Ελλάς του Μνημονίου» οι διαφωνούντες με τις επιταγές της τρόικας και της εγχώριας διαπλοκής μπαίνουν, κανονικά, σε «μαύρη λίστα». Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και οι Ιερισσιώτες, καθώς και πολλοί ακόμη κάτοικοι της Χαλκιδικής οι οποίοι διαφωνούν με τις «δηλητηριώδεις», κατά την άποψη πολλών, για το περιβάλλον εξορύξεις χρυσού.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός το οποίο καταγγέλλουν οι δικηγόροι τους για ύπαρξη «τράπεζας DNA» από άτομα που διώκονται για τη δράση τους κατά των εξορύξεων, ακόμη και απλών μαρτύρων! Ο «Big Brother», όμως, που έχει στηθεί πάνω από το γαλατικό χωριό επιθυμεί να παρακολουθεί και τις επικοινωνίες των κατοίκων της περιοχής και, από όσο φαίνεται, όχι λίγων αλλά των περισσότερων. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι μόνο μέσα στις δικογραφίες υπάρχουν χιλιάδες σελίδες από παρακολουθήσεις τουλάχιστον 800 τηλεφώνων;

Τις καταγγελίες αυτές έκανε χθες, στο κανάλι «Εψιλον», στην εκπομπή του Γ. Τράγκα, ένας εκ των δικηγόρων κατοίκων της Χαλκιδικής, ο κ. Αλέξανδρος Αδαμίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης για το ρόλο της Δικαιοσύνης και των Αρχών στους μνημονιακούς καιρούς, στην οποία παρενέβη τηλεφωνικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, κατά τους προηγούμενους μήνες, οι άνδρες της Αστυνομίας και της Ασφαλείας έπαιρναν, με το «έτσι θέλω» σε αρκετές περιπτώσεις, DNA τόσο από άτομα τα οποία διώκονται για τη δράση τους κατά των εξορύξεων, όσο και από απλούς μάρτυρες!

Ο παραλογισμός, όμως, δεν σταματά εδώ… Αν και με βάση το νόμο, τα δείγματα, ειδικά για όσους δεν διώκονται, θα έπρεπε να είχαν καταστραφεί, σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, παραμένουν ως έχουν με τις Αρχές στην πραγματικότητα να διατηρούν μια κανονική «τράπεζα DNA» των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Επίσης, πάνω από την Χαλκιδική μοιάζει να υπάρχει ένας «Big Brother» που ακούει τα πάντα… Οι τηλεφωνικές κλήσεις των κατοίκων της περιοχής, κατά τον κ. Αδαμίδη, παρακολουθούνται και για του λόγου το αληθές, ο δικηγόρος τόνισε ότι μόνο στις δικογραφίες έχουν συμπεριληφθεί χιλιάδες σελίδες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες τουλάχιστον 800 τηλεφώνων.

Όπως αναφέρουν στο «nez.gr» από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, η περιοχή στη Χαλκιδική μοιάζει πλέον με ειδική ζώνη. Για χάρη των εξορύξεων, των διεθνών και εγχώριων συμφερόντων, οι κάτοικοι της Ιερισσού ζουν σε ένα καθεστώς που νόμοι και πρακτικές «κόβονται και ράβονται» στα δεδομένα που θέλουν οι «κυνηγοί χρυσού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.