Tο “Χρυσό Δάσος” στο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης (βίντεο)


Σ’ενα αρχέγονο δάσος, μια πολυεθνική ξεκινά έργα εξόρυξης χρυσού.
Ένας αγρότης, ο τελευταίος κάτοικος του δάσους,
αρνείται να εγκαταλείψει την πατρογονική του γη.

Μια άνιση μάχη σ’ένα χρυσό δάσος.

BiNsDIHCYAALzdeΤο “Χρυσό Δάσος” / “Forest of Gold” του Στρατή Βογιατζή θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη στις 15 και 17 Μαρτίου 2014 στα πλαίσια του 16ου Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Εγώ στη μέση των χωραφιών, τόσο λυπημένος που θα μπορούσε να περάσει από μέσα μου ένα κοπάδι πουλιά»
Τάσος Λειβαδίτης

Παραλάμβαντας το νόμπελ ο Καμύ τόνισε στην ομιλία του ότι όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας αναπηρίες, ο δημιουργικός σπόρος της δράσης μας θα ρίζωσει μόνο άν αναλάβουμε μια δέσμευση διττή, που δύσκολα τηρείται: την αρνηση να αποσυνδεθούμε από την κοινότητα στην οποια ανήκουμε και την αντίσταση στην καταπίεση. Ο Γιώργος Καλύβας είναι ένας γεωργός που δεν έκανε οικογένεια αλλά έκανε δέντρα, που λάτρεψε τη πατρογονική του γη και ζει μόνος του μέσα στο αρχέγονο δάσος των Σκουριών, καλλιεργώντας με αφοσίωση τις καρυδιές του, τις καστανιές του και φροντίζοντας τα μελίσσια του. Η μοίρα του Γιώργου είναι αλληλένδετη με τη μοίρα του δάσους, το οποίο κινδυνεύει λόγω του ορυκτού πλούτου που κρύβεται στο υπέδαφος του. Η πρόθεση μιας πολυεθνικής να κατασκευάσει ένα ορυχείο χρυσού μέσα στο δάσος των Σκουριών, μέρικα μέτρα από το κτήμα του του Γιώργου, έχει δημιουργήσει μια άνιση μάχη και έχει πολλαπλασιάσει για αυτόν το μέγεθος της μοναξιάς και της απόγνωσης και παρόλο που ο ίδιος δεν ήθελε τον πόλεμο, ο πόλεμος ήρθε στο κατώφλι του.

Το trailer:

Η ιστοσελίδα στο Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Χρυσό-Δάσος-Forest-of-Gold/632961343437550?ref=ts&fref=ts

Δείτε τις φωτογραφίες από τον Κάκαβο του Στρατή Βογιατζή:


3 απαντήσεις στο “Tο “Χρυσό Δάσος” στο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης (βίντεο)”

  1. Προς Γ.Μιχο ,μιας και δεν μου απάντησε στην ανοιχτεί επιστολή μου (που δημοσιεύθηκε στα αθηναϊκά blog tokoytsavaki και olympia),και υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Αριστοτέλη,
    Εμείς στο Στανο και στην Β/Α Χαλκιδική δεν θέλουμε Δήμαρχο (ψώνιο) και επιδοτούμενο Επιχείρηματεία (θεός να μας φιλάει)…
    θέλουμε παν από ούλα Άνθρωπο που να σέβεται την ….υπογραφεί του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.