Νέο ντοκυμαντέρ “Η Μάχη για τις Σκουριές”: Βοηθήστε να γίνει πραγματικότητα!


20140225165132-MPATSOS_WIDEΟ καλός Έλληνας δημοσιογράφος που ζει στο Λονδίνο, Γιάννης Μπαμπούλιας, και η παραγωγός/σκηνοθέτης Beatrice Ní Bhroin ετοιμάζουν ένα ανεξάρτητο ντοκυμαντέρ με τίτλο “Η Μάχη για τις Σκουριές” (The Battle for Skouries) και το χρηματοδοτούν με crowd funding.

Ο Γιάννης Μπαμπούλιας, που έχει γράψει σειρά άρθρων για τις Σκουριές σε αγγλόφωνα έντυπα (δείτε πιο κάτω), επέλεξε τώρα να κάνει ένα 15λεπτο ντοκυμαντέρ που θα παρέχει συνολική και σε βάθος κάλυψη των πολιτικών και εταιρικών ζητημάτων  που θέτει η υπόθεση των Σκουριών. Μαζί με τη συνεργάτιδά του, θα καλύψουν το θέμα από τη βάση, θα δουν πίσω από τις τακτικές “Σοκ και Δεος” που χρησιμοποιεί το Ελληνικό κράτος και δώσουν μια εικόνα του πώς οι εξορυκτικές βιομηχανίες εκμεταλλεύονται οικονομίες σε κρίση.

Για να το πετύχουν χρειάζονται τη βοήθειά μας! Συνεισφέροντας ένα μικρό ποσό που ξεκινάει από τη μία (1) λίρα Αγγλίας (1,2 ευρώ), μέσω της σελίδας http://www.indiegogo.com/projects/the-battle-for-skouries, μπορεί ο καθένας να βοηθήσει στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής προσπάθειας. Όπως λένε ο Γιάννης και η Beatrice:

“Αυτό δεν είναι μόνο ένα σημαντικό κομμάτι ανεξάρτητης δημοσιογραφίας που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά και μια απόπειρα για ένα νέο τρόπο χρηματοδότησης ερευνητικών ιστοριών. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς για να μας δώσετε την ευελιξία και την ανεξαρτησία που απαιτείται για να παραχθεί αυτό το έργο, όπως πρέπει να είναι. Μια ιστορία όπως αυτή, που εκτείνεται σε δύο ηπείρους, περιλαμβάνει κέντρα εξουσίας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και αγγίζει ζητήματα περιβάλλοντος, πολιτικής και πολιτικών ελευθεριών, πρέπει να ειπωθεί σε βάθος. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να το κάνουμε”.

Καθώς αυτό το ντοκυμαντέρ δεν θα είναι εμπορική παραγωγή, θα διατεθεί ελεύθερα και σε όλους και θα διασφαλιστεί η πρόσβαση σε όλη την υδρόγειο. Θα γίνει προσπάθεια να μεταφραστεί σε τουλάχιστον μερικές βασικές γλώσσες ακόμα. Οι δημιουργοί υπόσχονται ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για μια σειρά ενημερωτικών, ερευνητικών και σε βάθος ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που δεν θα είναι μόνο το απλό πυροτεχνήματα “αυτό συμβαίνει”, αλλά θα εξηγούν γιατί συμβαίνει και ποιος το κάνει να συμβεί. Ερευνητική δημοσιογραφία με ανεξαρτησία, τόλμη και 100% διαφάνεια.

Στόχος είναι η δημιουργία του ντοκυμαντέρ να ξεκινήσει αμέσως μετά το πέρας της εκστρατείας crowd funding και το πλήρες κομμάτι να είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2014.

Ο Γιάννης Μπαμπούλιας (@YiannisBab) αρθρογραφεί σε έντυπα όπως το Vice UK, το New Statesman, ο Guardian και το LRB, για θέματα όπως η πολιτική διαφθορά και η λιτότητα. Η Beatrice Ní Bhroin είναι παραγωγός/σκηνοθέτης που έχει κάνει γυρίσματα για το Dispatches, editing για το Storyville, έχει εργαστεί στην West End productions και τώρα ασχολείται κυρίως με εμπορικά προγράμματα οικο-βιωσιμότητας.

Άρθρα του Γιάννη Μπαμπούλια για τις Σκουριές στο VICE UK:

Have the Skouries Protesters Really Defeated the EU, Goldminers and Terror Police in Greece?

The Greek Government Are Silencing Their People

Tear Gas and Kidnapping in the Battle for Skouries Forest

A Gang of Greek Activists Torched the Skouries Gold Mine

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα http://www.indiegogo.com/projects/the-battle-for-skouries και ενισχύστε την παραγωγή!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.