Αρχική Ενημέρωση Ανακοίνωση της CATAPA για τα ψευδή δημοσιεύματα

Ανακοίνωση της CATAPA για τα ψευδή δημοσιεύματα

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αλφαβητάρι σχετικά με τον Έλληνα εθελοντή που δουλεύει με την CATAPA σε πρόγραμμα του EVS

logoΠρος απάντηση στα διάφορα άρθρα που εμφανίστηκαν στον ελληνικό Τύπο σχετικά με την πρόσληψη ενός έμμισθου ακτιβιστή για τις διαμαρτυρίες στη Χαλκιδική, η CATAPA επιθυμεί να διευκρινίσει κάποιες ψευδείς ανακοινώσεις. Το κάνουμε αυτό εξηγώντας ορισμένα ονόματα και λέξεις που εμφανίστηκαν σε αυτά τα άρθρα.

CATAPA

Στην επίσημη ιστοσελίδα μας www.catapa.be μπορεί κανείς να διαβάσει σχετικά με το ποιοι είμαστε, τι κάνουμε, πώς δουλεύουμε, οποίοι είναι οι επίσημοι εταίροι μας, πώς μπορείτε να μας υποστηρίξετε … Η CATAPA αυτή τη στιγμή ενεργεί ως Οργάνωση Υποδοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της EVS (European Voluntary Service – Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία).

EUROPEAN VILLAGE

Ενεργεί ως Οργάνωσης Αποστολής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της EVS. Ο κύριος ρόλος και τα καθήκοντα της οργάνωσης αποστολής είναι να βοηθήσει στη διαδικασία επιλογής εθελοντή, ή να βοηθήσει τον εθελοντή στην εύρεση ενός καλού προγράμματος και οργάνωσης υποδοχής. Οι οργανώσεις αποστολής καθώς οι οργανώσεις υποδοχής, μπορούν να δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως: καταπολέμηση των διακρίσεων, περιβάλλον, υγεία, μειονότητες. Δείτε την πλήρη λίστα των διαπιστευμένων οργανώσεων στο http://europa.eu/youth/evs_database_en

EVS

EVS, European Voluntary Service – Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία, είναι μία από τις λεγόμενες «δράσεις» του ευρωπαϊκού προγράμματος Youth in Action (Νέα Γενιά σε Δράση). Αυτό το πρόγραμμα παρέχει χρηματοδοτήσεις για τη συνεργασία και τις ανταλλαγές στον τομέα της νεολαίας και της άτυπης εκπαίδευσης και κατάρτισης. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί η EVS, ποιοί είναι οι στόχοι, ποιοί έχουν χρηματοδοτηθεί και με τί ποσό, μπορούν να βρεθούν στην ενότητα «Youth» στην ηλεκτρονική διεύθυνση ec.europa.eu. Η χρηματοδότηση είναι οριακά επαρκής για να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής του εθελοντή. Δεν είναι μια μορφή εισοδήματος.

EVS – πρόγραμμα

Κάποιος που γνωρίζει τη βασική δραστηριότητα της CATAPA, θα καταλάβει ότι το χρυσωρυχείο των Σκουριών και το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί, παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με ορισμένες περιπτώσεις στις χώρες εταίρους της CATAPA (Περού και Βολιβία). Ως εκ τούτου, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον για την CATAPA να εμπλακεί με κάποιο τρόπο στην περίπτωση αυτή. Αυτό δε σημαίνει “διοργανώνοντας διαμαρτυρίες στην Ελλάδα”, αλλά σημαίνει να κάνει ό,τι συνήθως κάνει η CATAPA: έρευνα, ανταλλαγή γνώσεων και δεδομένων σχετικά με θέματα εξόρυξης με άλλους οργανισμούς, στην ιστοσελίδα μας και μέσω άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οργάνωση δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης, οργάνωση διαλέξεων για τις εξορύξεις χρυσού, και τα λοιπά. Όλα αυτά τα κάνουμε με την απαραίτητη αίσθηση αντικειμενικότητας και της ανεξαρτησίας

EVS – εθελοντής

Λαμβάνοντας υπόψη το είδος της συμμετοχής της CATAPA στην περίπτωση των Σκουριών, φαινόταν ως καλή ευκαιρία για την CATAPA να καλέσει έναν Έλληνα εθελοντή για να βοηθήσει στην καθημερινή λειτουργία της CATAPA. Η διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, η συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού σχετικά με εξορυκτικά θέματα, η παρακολούθηση της ειδησεογραφίας γενικά σε σχέση με τις εξορυκτικές δραστηριότητες και ειδικά στο θέμα των Σκουριών, η βοήθεια στην οργάνωση της περιοδείας τεσσάρων Βολιβιανών ομιλητών στη Flanders, είναι παραδείγματα των καθηκόντων της εθελόντριας. Η εθελόντρια δε θα παράγει υλικό για τα ελληνικά σχολεία, ούτε θα προετοιμάσει και οργανώσει δράσεις ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στην Ελλάδα.

Η εθελόντρια δεν λαμβάνει οποιοδήποτε εισόδημα ή οτιδήποτε σχετικό, παρά μόνο κάλυψη των απαραίτητων καθημερινών εξόδων.

keep-calm-and-save-skouries

Η ανακοίνωση της CATAPA στα αγγλικά

Μετάφραση: soshalkidiki

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.